ШПА: Лагана побједа Реала против Алавеса!

Фудбалери Реала славили су као домаћини против Алавеса са 3:0 у сусрету 22. кола Примере.  Није готово? Реал пришао Барси на 8 бодова! Атлетико је далеко само два, а већ у наредном мечу играју једни против других.  Наравно, опет Бензема погодио! Винисијус израста у правог аса, Реал на -8.  Алавес преслаб за Мадриђане - 3:0.

Фудбал 04.02.2019 | 10:15
ШПА: Лагана побједа Реала против Алавеса!
Изабраници тренера Сантјага Соларија одиграли су веома добро најавивши тако да су спремни за куп меч са Барселоном у среду на "Камп Ноу".

И без Данија Карвахала, Рафаела Варана, Марсела и Тонија Кроса, Мадриђани су релативно лако стигли до бодова и тако су на најбољи начин искористили киксеве Барселоне и Атлетика да смање разлику на осам, односно два бода.

Реал је повео на истеку пола сата игре пошто је млади бек Регилон асистирао Кариму Бенземи, био је то шести гол Француза у последња четири сусрета иу укупно 18 у овој сезони. 

Реал је победу потврдио у последњих десет минута. Прво је у 80. минуту Винисијус Жуниор успео да постигне свој други гол у првенству Шпаније, док је у надокнади времена мрежу затресао и Маријано Дијас који је заменио претходо Бензему. 

Такође, до победе је у овом колу дошла и екипа Еибара која је савладала Ђирону такође са 3:0. Чарлс је два пута био стрелац, први пут из игре, а други пут из пенала, док се у стрелце уписао и Рубен Пења у 37. минуту.

Реал Мадрид је лоше почео сезону и врло рано се говорило о томе да су "испали" из трке за шампионску титулу, али мало по мало и више нису толико далеко!

"Краљевски клуб" је искористио киксеве Барселоне против Валенсије (2:2) и градског ривала Атлетика против Бетиса (0:1), тако да је заостатак за њима смањио на осам, односно два бода разлике, на чак 16 утакмица до краја сезоне, а виђали смо и веће преокрете...

Реал је славио против Алавеса 3:0 (1:0), а већ за три дана ће на мегдан Барселони у полуфиналу Купа, док их онда очекује првенствени дуел са Атлетиком - који онда могу и да прескоче.

Кључне две недеље су пред Реалом пошто им потом следи и дуел са Ајаксом у Лиги шампиона, а по саставу који у те три утакмице буде користио Аргентинац - биће јасно којем од три такмичења су дали приоритет до краја сезоне.

Када је у питању данашњи меч, Реал је играо са врло јаких 11, ако изузмемо сада већ стандардно неиграње Иска који није на истој таласној дужини са Соларијем.

У тиму није било само суспендованих Данијела Карвахала и Рафаела Варана, Марсело је преседео читав меч на клупи док је Тони Крос очигледно добио "поштеду" и меч је посматрао из ложе, тако да су место стартера радо приграбили Одријозола, Регилон и Себаљос.

Соларија може да радује и све боља форма Карима Бенземе који је постигао водећи погодак у 30. минуту, после асистенције младог левог бека Регилона. 

Био је то његов шести погодак у последње четири утакмице у свим такмичењима, укупно 18. у сезони, по чему је далеко најбољи стрелац екипе испред Гарета Бејла (11) и Серхија Рамоса (10), јединих играча који су постигли двоцифрен број погодака.

Победу је потврдио талентовани бразилски фудбалер Винисијус Жуниор када је у 81. минуту искористио то што је Лагуардија промашио лопту, за свој други погодак у Примери, док се у стрелце уписао и Маријано Дијаз који је неочекивано ушао у игру на "само" 1:0 за Реал уместо Бенземе, међутим потврдио је поверење Соларија поготком у надокнади времена.

Добра вест за Соларија је и да нико од играча којима је претила суспензија (Рамос, Модрић и Начо) није опоменут картоном на данашњој утакмици, тако да ће са најјачим снагама кренути на свог најљућег ривала - Барселону.

Карим Бензема је наставио своју голгетерску серију, Винисијус Жуниор показао да је право појачање, а Реал победио Алавес у Мадриду са 3:0 и пришао лидеру Барслеони на осам бодова заостатка на табели.

То је укратко сиже последњег меча данашњег програма 23. кола Примере у којем су Мадриђани рутински уписали 13. првенствену победу. Могло је да буде и убедљивије, блио је прилика, али се у неколико наврата истакао и голман Алавеса Пачеко.

Тренер Солари одморио је вечерас Марсела, пружио шансу младом Регилону на левом беку, а момак му се одужио сасвим добром партијом. Монотонију на стадиону Сантијаго Бернабеу разбио је Карим Бензема у 30. минуту када је постигао шести гол на последње четири утакмице у белом дресу. Асистирао му је управо Регилон.

У ретким ситуацијама гости су вечерас претили Тибоу Куртои, а можда најбољу прилику за изједначење промашио је Бурги у 53. минуту.

Стрпљиво су Мадриђани играли, дозволили младом Бразилцу Винсијусу Жуниору да диригује дешавањима и управо је он у 80. минуту лаганом егзекуцијом отклонио сваку дилему око коначног исхода.

Показао је Бразилац да има солидног фудбалског штофа у њему и да би могао да постане у догледно време вођа једног новог Реала. Тачку на убедљиву победу ставио је Маријано Дијаз у 90. минуту, па је Реал са нова три бода пришао и Атлетику који на другом месту има два поена више. 

Тако се оверава останак у Примери: Еибар обрисао Ђирону с мапе у Чарлсов лоб за шпице! Два гола одличног нападача.

Ако је досад било оправдане бриге око останка у Примери, Еибар је данас отклонио велики део притиска с леђа целе екипе и упловио у много мирније воде. Састав из Баскије обрисао је суседа из Каталоније са фудбалске мапе и славио резултатом 3:0 (1:0), за једну од најважнијих победа ове сезоне.

После ове утакмице фудбалери Еибара могу да одахну и с мање неизвесности дочекаће наставак сезоне. Били су надмоћи, сурови и много бољи од данашњег противника, самим тим и апсолутно заслужили ову победу и три бода. 

Свој час фудбала данас је имао одлични нападач Чарлс, који је са два поготка увеличао победу домаћина. Први је стигао у првом нападу у другом полувремену, када је заблистао пуним сјајем и мајсторским лоб ударцем за телевизијске шпице матирао противничког голмана. Већ до 57. минута Еибар је поставио коначни резултат, а стрелац трећег поготка на утакмици, свог другог био је баш Чарлс. Овог пута са беле тачке. 

Нешто раније серију погодака отворио је Рубен Пена, после правовремене асистенције Фабија Орељане. Одлично је Пена сачекао свој тренутак да се активира и крене напред, а када је Еибар остао без решења после дужег напада, Орељана је поделио лопту Пени, а овај лансирао ракету која је завршила под пречку Ђирониног гола. 

Марко Дмитровић је био сигуран и спокојан на својој гол црти. Бранио је врло добро свих 90 минута и учинио да Еибар буде без проблема у дефанзивној фази игре. 

РЕЗУЛТАТИ 22. КОЛА:

Виљареал - Еспањол 2:2 (1:0)
/Ибора 37, Казорла 65п - Бонера 75аг, Росалес 81/

Бетис - Атлетико Мадрид 1:0 (0:0)
/Каналес 65п/

Еибар - Ђирона 3:0 (1:0)
/Пења 37, Чарлс 46, 57п/

Реал Мадрид - Алавес 3:0 (1:0)
/Бензема 30, Винисијус 80, Маријано 90+1/

одиграно у суботу:

Леванте - Хетафе 0:0

Сосиједад - Атлетик Билбао 2:1 (2:0)
/Ојарзабал 16, Вилијан Жозе 45 - Раул Гарсија 82/

Барселона - Валенсија 2:2 (1:2)
/Меси 39п, 64 - Гамеиро 24, Парехо 32п/

Селта Виго - Севиља 1:0 (0:0)
/Јокушлу 73/

одиграно у петак:

Уеска - Ваљадолид 4:0 (1:0)
/Енрик 19, Пулидо 50, Гомез 53, Авила 77/

у понедељак:

Рајо Ваљекано - Леганес 21.00

Табела: Барселона 50, Атлетико М. 44, Реал 42, Севиља 36, Хетафе 32, Алавес 32, Бетис 32, Валенсија 30, Сосиједад 30, Леванте 27, Еибар 27, Атлетик Б. 26, Ваљадолид 25, Еспањол 25, Селта 24, Ђирона 24, Леганес (-1) 23, Рајо Ваљекано (-1) 23, Виљареал 19, Уеска 15.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар