ŠPA: Lagana pobjeda Reala protiv Alavesa!

Fudbaleri Reala slavili su kao domaćini protiv Alavesa sa 3:0 u susretu 22. kola Primere.  Nije gotovo? Real prišao Barsi na 8 bodova! Atletiko je daleko samo dva, a već u narednom meču igraju jedni protiv drugih.  Naravno, opet Benzema pogodio! Vinisijus izrasta u pravog asa, Real na -8.  Alaves preslab za Madriđane - 3:0.

Fudbal 04.02.2019 | 10:15
ŠPA: Lagana pobjeda Reala protiv Alavesa!
Izabranici trenera Santjaga Solarija odigrali su veoma dobro najavivši tako da su spremni za kup meč sa Barselonom u sredu na "Kamp Nou".

I bez Danija Karvahala, Rafaela Varana, Marsela i Tonija Krosa, Madriđani su relativno lako stigli do bodova i tako su na najbolji način iskoristili kikseve Barselone i Atletika da smanje razliku na osam, odnosno dva boda.

Real je poveo na isteku pola sata igre pošto je mladi bek Regilon asistirao Karimu Benzemi, bio je to šesti gol Francuza u poslednja četiri susreta iu ukupno 18 u ovoj sezoni. 

Real je pobedu potvrdio u poslednjih deset minuta. Prvo je u 80. minutu Vinisijus Žunior uspeo da postigne svoj drugi gol u prvenstvu Španije, dok je u nadoknadi vremena mrežu zatresao i Marijano Dijas koji je zamenio prethodo Benzemu. 

Takođe, do pobede je u ovom kolu došla i ekipa Eibara koja je savladala Đironu takođe sa 3:0. Čarls je dva puta bio strelac, prvi put iz igre, a drugi put iz penala, dok se u strelce upisao i Ruben Penja u 37. minutu.

Real Madrid je loše počeo sezonu i vrlo rano se govorilo o tome da su "ispali" iz trke za šampionsku titulu, ali malo po malo i više nisu toliko daleko!

"Kraljevski klub" je iskoristio kikseve Barselone protiv Valensije (2:2) i gradskog rivala Atletika protiv Betisa (0:1), tako da je zaostatak za njima smanjio na osam, odnosno dva boda razlike, na čak 16 utakmica do kraja sezone, a viđali smo i veće preokrete...

Real je slavio protiv Alavesa 3:0 (1:0), a već za tri dana će na megdan Barseloni u polufinalu Kupa, dok ih onda očekuje prvenstveni duel sa Atletikom - koji onda mogu i da preskoče.

Ključne dve nedelje su pred Realom pošto im potom sledi i duel sa Ajaksom u Ligi šampiona, a po sastavu koji u te tri utakmice bude koristio Argentinac - biće jasno kojem od tri takmičenja su dali prioritet do kraja sezone.

Kada je u pitanju današnji meč, Real je igrao sa vrlo jakih 11, ako izuzmemo sada već standardno neigranje Iska koji nije na istoj talasnoj dužini sa Solarijem.

U timu nije bilo samo suspendovanih Danijela Karvahala i Rafaela Varana, Marselo je presedeo čitav meč na klupi dok je Toni Kros očigledno dobio "poštedu" i meč je posmatrao iz lože, tako da su mesto startera rado prigrabili Odrijozola, Regilon i Sebaljos.

Solarija može da raduje i sve bolja forma Karima Benzeme koji je postigao vodeći pogodak u 30. minutu, posle asistencije mladog levog beka Regilona. 

Bio je to njegov šesti pogodak u poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima, ukupno 18. u sezoni, po čemu je daleko najbolji strelac ekipe ispred Gareta Bejla (11) i Serhija Ramosa (10), jedinih igrača koji su postigli dvocifren broj pogodaka.

Pobedu je potvrdio talentovani brazilski fudbaler Vinisijus Žunior kada je u 81. minutu iskoristio to što je Laguardija promašio loptu, za svoj drugi pogodak u Primeri, dok se u strelce upisao i Marijano Dijaz koji je neočekivano ušao u igru na "samo" 1:0 za Real umesto Benzeme, međutim potvrdio je poverenje Solarija pogotkom u nadoknadi vremena.

Dobra vest za Solarija je i da niko od igrača kojima je pretila suspenzija (Ramos, Modrić i Načo) nije opomenut kartonom na današnjoj utakmici, tako da će sa najjačim snagama krenuti na svog najljućeg rivala - Barselonu.

Karim Benzema je nastavio svoju golgetersku seriju, Vinisijus Žunior pokazao da je pravo pojačanje, a Real pobedio Alaves u Madridu sa 3:0 i prišao lideru Barsleoni na osam bodova zaostatka na tabeli.

To je ukratko siže poslednjeg meča današnjeg programa 23. kola Primere u kojem su Madriđani rutinski upisali 13. prvenstvenu pobedu. Moglo je da bude i ubedljivije, blio je prilika, ali se u nekoliko navrata istakao i golman Alavesa Pačeko.

Trener Solari odmorio je večeras Marsela, pružio šansu mladom Regilonu na levom beku, a momak mu se odužio sasvim dobrom partijom. Monotoniju na stadionu Santijago Bernabeu razbio je Karim Benzema u 30. minutu kada je postigao šesti gol na poslednje četiri utakmice u belom dresu. Asistirao mu je upravo Regilon.

U retkim situacijama gosti su večeras pretili Tibou Kurtoi, a možda najbolju priliku za izjednačenje promašio je Burgi u 53. minutu.

Strpljivo su Madriđani igrali, dozvolili mladom Brazilcu Vinsijusu Žunioru da diriguje dešavanjima i upravo je on u 80. minutu laganom egzekucijom otklonio svaku dilemu oko konačnog ishoda.

Pokazao je Brazilac da ima solidnog fudbalskog štofa u njemu i da bi mogao da postane u dogledno vreme vođa jednog novog Reala. Tačku na ubedljivu pobedu stavio je Marijano Dijaz u 90. minutu, pa je Real sa nova tri boda prišao i Atletiku koji na drugom mestu ima dva poena više. 

Tako se overava ostanak u Primeri: Eibar obrisao Đironu s mape u Čarlsov lob za špice! Dva gola odličnog napadača.

Ako je dosad bilo opravdane brige oko ostanka u Primeri, Eibar je danas otklonio veliki deo pritiska s leđa cele ekipe i uplovio u mnogo mirnije vode. Sastav iz Baskije obrisao je suseda iz Katalonije sa fudbalske mape i slavio rezultatom 3:0 (1:0), za jednu od najvažnijih pobeda ove sezone.

Posle ove utakmice fudbaleri Eibara mogu da odahnu i s manje neizvesnosti dočekaće nastavak sezone. Bili su nadmoći, surovi i mnogo bolji od današnjeg protivnika, samim tim i apsolutno zaslužili ovu pobedu i tri boda. 

Svoj čas fudbala danas je imao odlični napadač Čarls, koji je sa dva pogotka uveličao pobedu domaćina. Prvi je stigao u prvom napadu u drugom poluvremenu, kada je zablistao punim sjajem i majstorskim lob udarcem za televizijske špice matirao protivničkog golmana. Već do 57. minuta Eibar je postavio konačni rezultat, a strelac trećeg pogotka na utakmici, svog drugog bio je baš Čarls. Ovog puta sa bele tačke. 

Nešto ranije seriju pogodaka otvorio je Ruben Pena, posle pravovremene asistencije Fabija Oreljane. Odlično je Pena sačekao svoj trenutak da se aktivira i krene napred, a kada je Eibar ostao bez rešenja posle dužeg napada, Oreljana je podelio loptu Peni, a ovaj lansirao raketu koja je završila pod prečku Đironinog gola. 

Marko Dmitrović je bio siguran i spokojan na svojoj gol crti. Branio je vrlo dobro svih 90 minuta i učinio da Eibar bude bez problema u defanzivnoj fazi igre. 

REZULTATI 22. KOLA:

Viljareal - Espanjol 2:2 (1:0)
/Ibora 37, Kazorla 65p - Bonera 75ag, Rosales 81/

Betis - Atletiko Madrid 1:0 (0:0)
/Kanales 65p/

Eibar - Đirona 3:0 (1:0)
/Penja 37, Čarls 46, 57p/

Real Madrid - Alaves 3:0 (1:0)
/Benzema 30, Vinisijus 80, Marijano 90+1/

odigrano u subotu:

Levante - Hetafe 0:0

Sosijedad - Atletik Bilbao 2:1 (2:0)
/Ojarzabal 16, Vilijan Žoze 45 - Raul Garsija 82/

Barselona - Valensija 2:2 (1:2)
/Mesi 39p, 64 - Gameiro 24, Pareho 32p/

Selta Vigo - Sevilja 1:0 (0:0)
/Jokušlu 73/

odigrano u petak:

Ueska - Valjadolid 4:0 (1:0)
/Enrik 19, Pulido 50, Gomez 53, Avila 77/

u ponedeljak:

Rajo Valjekano - Leganes 21.00

Tabela: Barselona 50, Atletiko M. 44, Real 42, Sevilja 36, Hetafe 32, Alaves 32, Betis 32, Valensija 30, Sosijedad 30, Levante 27, Eibar 27, Atletik B. 26, Valjadolid 25, Espanjol 25, Selta 24, Đirona 24, Leganes (-1) 23, Rajo Valjekano (-1) 23, Viljareal 19, Ueska 15.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar