Савршен деби Михајловића: Болоња узела "скалп" Интеру!

Бивши селектор Србије Синиша Михајловић сјајно је дебитовао у новој улози, на месту тренера екипе Болоње, коју је водио и у сезони 2008/09.  Миха на Меаци: Вени, види, вици! Синиша Михајловић преузео је од Пипа Инзагија екипу која је изгубила 0:4 код куће од Фрозинонеа и била без победе на страни од 2017, а онда. . .  Доктор Миха излечио Болоњу и убио Интер на дебију! Можда сменио и Спалетија. . .  Сјајан почетак српског стручњака на клупи Болоње!

Фудбал 04.02.2019 | 09:30
Савршен деби Михајловића: Болоња узела "скалп" Интеру!
У мечу 22. кола Серије А, Болоња, која се налази на 18. месту на табели, успела је да изненади фаворизованог противника на "Ђузепе Меаци" и победи са 1:0.

Михајловић је пре меча зрачио оптимизмом, најављивао је да његов тим не страхује и да може да направи изненађење и то се на крају и обистинило.

Пресудио је погодак Парагвајца Федерика Сантандера у 32. минуту. После корнера са леве стране који је извео Чилеанац Ерик Пулгар, Сантандер је утрчао на прву стативу и сјајним ударцем главом матирао голмана Интера Самира Хандановића. 

Интер је сам крив за пораз, имали су после водећег гола гостију неколико великих прилика, али Лаутаро Мартинез, Мауро Икарди, Андре Ранокија и Иван Перишић нису били довољно присебни да постигну гол. 

Болоњи, којој је ово прва победа на страни и тек трећа у сезони, ова три бода ће много значити у борби за голи опстанак у елити, док је Интер, без обзира на пораз, шести у сезони, и даље трећи са укупно 35 бодова. 

Оно што је такође било занимљиво је да су домаћини играли у дресовима на којима су имена била исписана на кинеском, што није изненађење ако се зна да су Кинези власници клуба, а разлог за тако нешто било је обележавање почетка "године свиње" по кинеском хороскопу.

Синиша Михајловић вратио се у Болоњу да покуша да исправи све оно што је направљено за 21 коло Серије А, а направљено је много штете.

Српски тренер преузео је тим од Пипа Инзагија после бламантних 0:4 на "Дал'Ари" у мечу са Фрозинонеом, одржао неколико тренинга, припремио момке за гостовање "својим" неразурима на "Меаци" и...

Интер – Болоња 0:1 (0:1).

Ово је била тек трећа победа Болоње ове сезоне, а прва над Интером у последњих шест година. "Россоблу" није победио никога од 30. септембра и утакмице са Удинезеом код куће (2:1).

Стрелац за прву победу на гостовањима од децембра 2017. године био је Федерико Сантандер у 32. минуту на асистенцију Ерика Пулгара.

Испоставило се да разбијена, малодушна и нервозна постава тренера Лућана Спалетија до петог минута надокнаде није успела да узврати на ову конкретну "латино" акцију Парагвајца и Чилеанца.

Деловало је почетком сезоне да ће Интер, ако ништа друго, бити бар "сигуран трећи" иза Јувентуса и Наполија, али су Спалети и играчи то "дебело" довели у питање "формом" ове зиме. 

У последња три кола "неазури" су освојили бод, а испали су и из Купа после меча са Лацијом код куће. Ове вечери поразио их је тим који је у последња четири кола освојио бод, односно екипа која је у децембру и јануару постигла укупно пет голова у лиги.

Интеристи су на представљању екипа извиждали и тренера Спалетија и незадовољну звезду, Ивана Перишића, име Рађе Најнголана су потпуно "искулирали", а потом овацијама поздравили свог бивег нападача, сада ветерана из редова Болоње, Родрига Паласија.

Тако је почело, настављено је комбинацијом звиждука, хукања и смеха када је Спалети у финишу увео штопера Андреу Ранокију да игра у шпицу са капитеном Мауром Икардијем и "помоћником" Лутаром Мартинезом, а завршено је увредама оних који су остали на трибинама "миланске фудбалске катедрале" да испрате до краја ново мучење Интера.

Прве минуте за Болоњу од доласка из Торина, управо на инсистирање бившег тренреа Михајловића, одиграо је несуђени репрезентативац Србије, Лијанко Војновић. Штопер који се својевремено предомислио и одлучио да, ипак, не наступа за "орлове", замењен је у 49. минуту.

Војновић (22) има српско и бразилско држављанство, када је стасао за наступе за младе репрезентације на кратко је прихватио позив из ФСС и обрео се међу "орлићима", али се потом предомислио и захвалио на будућим позивима...

У следећем колу Михајловићев тим дочекује Ђенову.

Шок терапија са Синишом Михајловићем је дала фантастичан резултат! У првом мечу по доласку српског стручњака уместо Филипа Инзагија, Болоња је забележила повбеду после четири месеца и 14 везаних првенствених мечева без три бода. И то не било какву победу, већ заслужену над Интером на Ђузепе Меаци – 1:0!

Михајловић је препородио Болоњу који је данас деловала много другачије, озбиљније и агресивније него пре седам дана када је код дуће доживела дебакл против слабашног Фрозинонеа (0:4). Као да су Михини момци изашли на терен миланског храма фудбала са ножем у зубима. У првом полувремену су потпуно надиграли и надтрчали Интер који очигледно срља из неуспеха у неспех... Михајловићева рука је била и те како видљива на игри Болоње.

Осим шансе Икардија у првом минуту, Интер није имао скоро ништа у првих 45 минута игре. А Хандановић је по обичају спасавао Неразуре. У неколико наврата је сачувао гол, али није ништа могао да када му је Федерико Сантандер у 32. минуту после корнера скренуо главом лопту у мрежу. Била је то грешка Интерових дефанзиваца, али и сјајна реакција Сантандера. Болоња је заслужено повела...

Спалети је на полувремену убацио Лаутара Мартинеза уместо Кандреве, убрзо и Жоаоа Марија, али није успео да дође ни до изједначења. Иако је Интер у другом полувремену био бољи него у првом. Лаутаро је имао сјајну шансу главом, Икарди је промашио добру прилику, а Скорупски је изврсним интервенцијама зауставио покушаје Најногалана и Ранокије који је био Спалетијева сламка спаса у нади да ће из прекида успети да уради нешто...

Болоња се мајсторски бранила, чак није била ни сатерана у ћошак у последњим минутима и деловала је као екипа која зна шта хоће и шта може. Михајловић је пробудио тим са Дал’Аре, а можда је потписао и пресуду Лучану Спалетију.

После мршавог ремија са Сасуолом, заслуженог пораза од Торина и елиминације од Лација у Купу Италије, Интер је доживео нови болан ударац. Који би могао да резултира сменом Спалетија и доласком АнтонијаКонтеа на клупу Неразура. Интеру сада види и пласман у Лигу шампиона ако овако настави и ако убрзо нешто не промени.

Резултати 22. кола:

недеља

СПАЛ - Торино 0:0

Удинезе - Фиорентина 1:1 (0:0)
/Фернандеш 65 - Бехрами 56/

Ђенова - Сасуоло 1:1 (1:1)
/Санабрија 41 - Ђуричић 28/

Интер - Болоња 0:1 (0:1)
/Сантандер 32/

Рома - Милан 1:1 (0:1)
/Заниоло 46 - Пјонтек 26/

субота

Емполи - Кјево 2:2 (1:2)
/Капуто 45+2, 52 - Ђакерини 31, Степински 45+1/

Наполи - Сампдорија 3:0 (2:0)
/Милик 25, Инсиње 26, Верди 89 пен/

Јувентус - Парма 3:3 (1:0)
/Роналдо 36, 66, Ругани 62 - Барила 64, Жервињо 74, 90+3/

понедељак

Фрозиноне - Лацио (19.00)
Каљари - Аталанта (21.00)

ТАБЕЛА: Јувентус 60, Наполи 51, Интер 40, Милан 36, Рома 35, Сампдорија 33, Аталанта (-1) 32, Лацио (-1) 32, Торино 31, Фиорентина 31, Сасуоло 30, Парма 29, Ђенова 24, СПАЛ 22, Каљари (-1) 21, Удинезе 19, Емполи 18, Болоња 17, Фрозиноне (-1) 13, Кјево 9*.

*напомена: Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар