Savršen debi Mihajlovića: Bolonja uzela "skalp" Interu!

Bivši selektor Srbije Siniša Mihajlović sjajno je debitovao u novoj ulozi, na mestu trenera ekipe Bolonje, koju je vodio i u sezoni 2008/09.  Miha na Meaci: Veni, vidi, vici! Siniša Mihajlović preuzeo je od Pipa Inzagija ekipu koja je izgubila 0:4 kod kuće od Frozinonea i bila bez pobede na strani od 2017, a onda. . .  Doktor Miha izlečio Bolonju i ubio Inter na debiju! Možda smenio i Spaletija. . .  Sjajan početak srpskog stručnjaka na klupi Bolonje!

Fudbal 04.02.2019 | 09:30
Savršen debi Mihajlovića: Bolonja uzela "skalp" Interu!
U meču 22. kola Serije A, Bolonja, koja se nalazi na 18. mestu na tabeli, uspela je da iznenadi favorizovanog protivnika na "Đuzepe Meaci" i pobedi sa 1:0.

Mihajlović je pre meča zračio optimizmom, najavljivao je da njegov tim ne strahuje i da može da napravi iznenađenje i to se na kraju i obistinilo.

Presudio je pogodak Paragvajca Federika Santandera u 32. minutu. Posle kornera sa leve strane koji je izveo Čileanac Erik Pulgar, Santander je utrčao na prvu stativu i sjajnim udarcem glavom matirao golmana Intera Samira Handanovića. 

Inter je sam kriv za poraz, imali su posle vodećeg gola gostiju nekoliko velikih prilika, ali Lautaro Martinez, Mauro Ikardi, Andre Ranokija i Ivan Perišić nisu bili dovoljno prisebni da postignu gol. 

Bolonji, kojoj je ovo prva pobeda na strani i tek treća u sezoni, ova tri boda će mnogo značiti u borbi za goli opstanak u eliti, dok je Inter, bez obzira na poraz, šesti u sezoni, i dalje treći sa ukupno 35 bodova. 

Ono što je takođe bilo zanimljivo je da su domaćini igrali u dresovima na kojima su imena bila ispisana na kineskom, što nije iznenađenje ako se zna da su Kinezi vlasnici kluba, a razlog za tako nešto bilo je obeležavanje početka "godine svinje" po kineskom horoskopu.

Siniša Mihajlović vratio se u Bolonju da pokuša da ispravi sve ono što je napravljeno za 21 kolo Serije A, a napravljeno je mnogo štete.

Srpski trener preuzeo je tim od Pipa Inzagija posle blamantnih 0:4 na "Dal'Ari" u meču sa Frozinoneom, održao nekoliko treninga, pripremio momke za gostovanje "svojim" nerazurima na "Meaci" i...

Inter – Bolonja 0:1 (0:1).

Ovo je bila tek treća pobeda Bolonje ove sezone, a prva nad Interom u poslednjih šest godina. "Rossoblu" nije pobedio nikoga od 30. septembra i utakmice sa Udinezeom kod kuće (2:1).

Strelac za prvu pobedu na gostovanjima od decembra 2017. godine bio je Federiko Santander u 32. minutu na asistenciju Erika Pulgara.

Ispostavilo se da razbijena, malodušna i nervozna postava trenera Lućana Spaletija do petog minuta nadoknade nije uspela da uzvrati na ovu konkretnu "latino" akciju Paragvajca i Čileanca.

Delovalo je početkom sezone da će Inter, ako ništa drugo, biti bar "siguran treći" iza Juventusa i Napolija, ali su Spaleti i igrači to "debelo" doveli u pitanje "formom" ove zime. 

U poslednja tri kola "neazuri" su osvojili bod, a ispali su i iz Kupa posle meča sa Lacijom kod kuće. Ove večeri porazio ih je tim koji je u poslednja četiri kola osvojio bod, odnosno ekipa koja je u decembru i januaru postigla ukupno pet golova u ligi.

Interisti su na predstavljanju ekipa izviždali i trenera Spaletija i nezadovoljnu zvezdu, Ivana Perišića, ime Rađe Najngolana su potpuno "iskulirali", a potom ovacijama pozdravili svog biveg napadača, sada veterana iz redova Bolonje, Rodriga Palasija.

Tako je počelo, nastavljeno je kombinacijom zvižduka, hukanja i smeha kada je Spaleti u finišu uveo štopera Andreu Ranokiju da igra u špicu sa kapitenom Maurom Ikardijem i "pomoćnikom" Lutarom Martinezom, a završeno je uvredama onih koji su ostali na tribinama "milanske fudbalske katedrale" da isprate do kraja novo mučenje Intera.

Prve minute za Bolonju od dolaska iz Torina, upravo na insistiranje bivšeg trenrea Mihajlovića, odigrao je nesuđeni reprezentativac Srbije, Lijanko Vojnović. Štoper koji se svojevremeno predomislio i odlučio da, ipak, ne nastupa za "orlove", zamenjen je u 49. minutu.

Vojnović (22) ima srpsko i brazilsko državljanstvo, kada je stasao za nastupe za mlade reprezentacije na kratko je prihvatio poziv iz FSS i obreo se među "orlićima", ali se potom predomislio i zahvalio na budućim pozivima...

U sledećem kolu Mihajlovićev tim dočekuje Đenovu.

Šok terapija sa Sinišom Mihajlovićem je dala fantastičan rezultat! U prvom meču po dolasku srpskog stručnjaka umesto Filipa Inzagija, Bolonja je zabeležila povbedu posle četiri meseca i 14 vezanih prvenstvenih mečeva bez tri boda. I to ne bilo kakvu pobedu, već zasluženu nad Interom na Đuzepe Meaci – 1:0!

Mihajlović je preporodio Bolonju koji je danas delovala mnogo drugačije, ozbiljnije i agresivnije nego pre sedam dana kada je kod duće doživela debakl protiv slabašnog Frozinonea (0:4). Kao da su Mihini momci izašli na teren milanskog hrama fudbala sa nožem u zubima. U prvom poluvremenu su potpuno nadigrali i nadtrčali Inter koji očigledno srlja iz neuspeha u nespeh... Mihajlovićeva ruka je bila i te kako vidljiva na igri Bolonje.

Osim šanse Ikardija u prvom minutu, Inter nije imao skoro ništa u prvih 45 minuta igre. A Handanović je po običaju spasavao Nerazure. U nekoliko navrata je sačuvao gol, ali nije ništa mogao da kada mu je Federiko Santander u 32. minutu posle kornera skrenuo glavom loptu u mrežu. Bila je to greška Interovih defanzivaca, ali i sjajna reakcija Santandera. Bolonja je zasluženo povela...

Spaleti je na poluvremenu ubacio Lautara Martineza umesto Kandreve, ubrzo i Žoaoa Marija, ali nije uspeo da dođe ni do izjednačenja. Iako je Inter u drugom poluvremenu bio bolji nego u prvom. Lautaro je imao sjajnu šansu glavom, Ikardi je promašio dobru priliku, a Skorupski je izvrsnim intervencijama zaustavio pokušaje Najnogalana i Ranokije koji je bio Spaletijeva slamka spasa u nadi da će iz prekida uspeti da uradi nešto...

Bolonja se majstorski branila, čak nije bila ni saterana u ćošak u poslednjim minutima i delovala je kao ekipa koja zna šta hoće i šta može. Mihajlović je probudio tim sa Dal’Are, a možda je potpisao i presudu Lučanu Spaletiju.

Posle mršavog remija sa Sasuolom, zasluženog poraza od Torina i eliminacije od Lacija u Kupu Italije, Inter je doživeo novi bolan udarac. Koji bi mogao da rezultira smenom Spaletija i dolaskom AntonijaKontea na klupu Nerazura. Interu sada vidi i plasman u Ligu šampiona ako ovako nastavi i ako ubrzo nešto ne promeni.

Rezultati 22. kola:

nedelja

SPAL - Torino 0:0

Udineze - Fiorentina 1:1 (0:0)
/Fernandeš 65 - Behrami 56/

Đenova - Sasuolo 1:1 (1:1)
/Sanabrija 41 - Đuričić 28/

Inter - Bolonja 0:1 (0:1)
/Santander 32/

Roma - Milan 1:1 (0:1)
/Zaniolo 46 - Pjontek 26/

subota

Empoli - Kjevo 2:2 (1:2)
/Kaputo 45+2, 52 - Đakerini 31, Stepinski 45+1/

Napoli - Sampdorija 3:0 (2:0)
/Milik 25, Insinje 26, Verdi 89 pen/

Juventus - Parma 3:3 (1:0)
/Ronaldo 36, 66, Rugani 62 - Barila 64, Žervinjo 74, 90+3/

ponedeljak

Frozinone - Lacio (19.00)
Kaljari - Atalanta (21.00)

TABELA: Juventus 60, Napoli 51, Inter 40, Milan 36, Roma 35, Sampdorija 33, Atalanta (-1) 32, Lacio (-1) 32, Torino 31, Fiorentina 31, Sasuolo 30, Parma 29, Đenova 24, SPAL 22, Kaljari (-1) 21, Udineze 19, Empoli 18, Bolonja 17, Frozinone (-1) 13, Kjevo 9*.

*napomena: Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar