Стефан Пено тешко повриједио кољено!

Стефан Пено вероватно завршио сезону! Српски кошаркаш Стефан Пено доживео је тешку повреду због које ће вероватно пропустити остатак сезоне.  Репрезентативац Србије налази се пред вишемесечном паузом, а тренер Аито Ренесес пита се како ће попунити ротацију на спољним позицијама.

Кошарка 03.02.2019 | 20:45
Стефан Пено тешко повриједио кољено!
Пено је у суботу увече повредио колену у победи Албе над Бајерутом 86:68.

Млади плејмејкер је незгодно доскочио у другој чевртини меча због чега је одмах напустио терен и више се није враћао на паркет.

"Најгоре што некоме може да се догоди у кошарци је повреда", прокоментарисао је тренер Албе Аито Гарсија Ренесес. 

Немачки медији спекулишу да је за Пена завршена сезона у Бундеслиги и Еврокупу, а то значи да неће бити на располагању ни селектору Србије Александру Ђорђевићу за пресудне мечеве у борби за Светско првенство против Израела и Естоније крајем фебруара. 

Пено ове сезоне просечно бележи 8,1 поена уз 6,4 асистенције и 2,9 скокова у Бундеслиги, те 5,9 поена уз 4,8 асистенција и 1,8 скокова у Еврокупу.

Плејмејкер Албе Стефан Пено повредио је колено у суботњој утакмици Бундес лиге против Бајројта.

Он је из дворане одмах пребачен у болницу и мада још нема коначне дијагнозе, страхује се да су му страдали лигаменти, што би значило да га чекају операција и мукотрпан опоравак, уз потенцијални повратак на терен тек почетком идуће сезоне.

"Ова победа је за Стефана. Није изгледало добро, али надам се да је имао среће у тој несрећи", рекао је Јоханес Тиман, најбољи стрелац Албе у победи од 86:68.

Подршку земљаку пружио је и крилни центар Бајерна Милан Мачван, који је у последњих годину дана два пута кидао предњи укрштени лигамент.

Прекаљени тренер Аито Гарсија Ренесес сада је већ суочен са озбиљним проблемима, јер му се крајем децембра повредио први плејмејкер Пејтон Сива, а пре неколико дана у мечу против Монака и Јошико Саибу.

"Повреде су најгора ствар у кошарци. Играчи не могу ништа да ураде да их спрече, а када се десе, морају да буду изузетно стрпљиви. Од 34 утакмице које смо одиграли ове сезоне, Сива је наступио само у 14, Саибу у 18, Хермансон и Клифорд у 24... Било је и неких лакших повреда. Када све то узмем у обзир, заиста сам изненађен што смо успешни у сва три такмичења", прокоментарисао је шпански стручњак.

Алба у уторак у последњем колу Топ 16 фазе Еврокупа дочекује Партизан, али меч неће имати резултатског значаја ни за једне ни за друге. Берлинци ће у четвртфинале као први у групи Е, док су црно-бели поразом од Ритаса изгубили и теоретске шансе за пролаз.

Пенова повреда сигурно ће донекле пореметити планове селектора Александра Ђорђевића, који би ових дана требало да саопшти списак кандидата за наступ у завршници квалификација за Мундобаскет. "Орлови" 21. фебруара гостују Естонији, па 24. дочекују Израел, а за сигуран пласман на шампионат света потребна им је још једна победа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар