Stefan Peno teško povrijedio koljeno!

Stefan Peno verovatno završio sezonu! Srpski košarkaš Stefan Peno doživeo je tešku povredu zbog koje će verovatno propustiti ostatak sezone.  Reprezentativac Srbije nalazi se pred višemesečnom pauzom, a trener Aito Reneses pita se kako će popuniti rotaciju na spoljnim pozicijama.

Košarka 03.02.2019 | 20:45
Stefan Peno teško povrijedio koljeno!
Peno je u subotu uveče povredio kolenu u pobedi Albe nad Bajerutom 86:68.

Mladi plejmejker je nezgodno doskočio u drugoj čevrtini meča zbog čega je odmah napustio teren i više se nije vraćao na parket.

"Najgore što nekome može da se dogodi u košarci je povreda", prokomentarisao je trener Albe Aito Garsija Reneses. 

Nemački mediji spekulišu da je za Pena završena sezona u Bundesligi i Evrokupu, a to znači da neće biti na raspolaganju ni selektoru Srbije Aleksandru Đorđeviću za presudne mečeve u borbi za Svetsko prvenstvo protiv Izraela i Estonije krajem februara. 

Peno ove sezone prosečno beleži 8,1 poena uz 6,4 asistencije i 2,9 skokova u Bundesligi, te 5,9 poena uz 4,8 asistencija i 1,8 skokova u Evrokupu.

Plejmejker Albe Stefan Peno povredio je koleno u subotnjoj utakmici Bundes lige protiv Bajrojta.

On je iz dvorane odmah prebačen u bolnicu i mada još nema konačne dijagnoze, strahuje se da su mu stradali ligamenti, što bi značilo da ga čekaju operacija i mukotrpan oporavak, uz potencijalni povratak na teren tek početkom iduće sezone.

"Ova pobeda je za Stefana. Nije izgledalo dobro, ali nadam se da je imao sreće u toj nesreći", rekao je Johanes Timan, najbolji strelac Albe u pobedi od 86:68.

Podršku zemljaku pružio je i krilni centar Bajerna Milan Mačvan, koji je u poslednjih godinu dana dva puta kidao prednji ukršteni ligament.

Prekaljeni trener Aito Garsija Reneses sada je već suočen sa ozbiljnim problemima, jer mu se krajem decembra povredio prvi plejmejker Pejton Siva, a pre nekoliko dana u meču protiv Monaka i Jošiko Saibu.

"Povrede su najgora stvar u košarci. Igrači ne mogu ništa da urade da ih spreče, a kada se dese, moraju da budu izuzetno strpljivi. Od 34 utakmice koje smo odigrali ove sezone, Siva je nastupio samo u 14, Saibu u 18, Hermanson i Kliford u 24... Bilo je i nekih lakših povreda. Kada sve to uzmem u obzir, zaista sam iznenađen što smo uspešni u sva tri takmičenja", prokomentarisao je španski stručnjak.

Alba u utorak u poslednjem kolu Top 16 faze Evrokupa dočekuje Partizan, ali meč neće imati rezultatskog značaja ni za jedne ni za druge. Berlinci će u četvrtfinale kao prvi u grupi E, dok su crno-beli porazom od Ritasa izgubili i teoretske šanse za prolaz.

Penova povreda sigurno će donekle poremetiti planove selektora Aleksandra Đorđevića, koji bi ovih dana trebalo da saopšti spisak kandidata za nastup u završnici kvalifikacija za Mundobasket. "Orlovi" 21. februara gostuju Estoniji, pa 24. dočekuju Izrael, a za siguran plasman na šampionat sveta potrebna im je još jedna pobeda.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar