Плео мрежу око болесних људи

Мирољуб Петровић, шарлатан који је варао људе да може да их излијечи од најтежих болести, избјегавао је сусрете са својим пацијентима и купцима тинктура, кријући се иза својих сарадника.

Србија 03.02.2019 | 13:47
Плео мрежу око болесних људи
Петровићева мрежа у коју су увлачени обољели људи, тражећи спас од најтежих болести, функционисала је тако што је он упућивао своје пацијенте на више сарадника, док је сам остајао у позадини, избјегавајући директан контакт, али повлачећи све конце. То тврди Биљана Јовановић, сестра Славча Петрова, који је 7. јануара преминуо од тумора на мозгу, а слијепо је вјеровао да ће оздравити лијечећи се Мирољубовим методама.

“Блиц” је објавио ко су сарадници, односно “професори” Петровићевог “факултета”, гдје се стичу дипломе “доктора природне медицине”. Нико од њих нема потврђено медицинско образовање на званичним факултетима, већ су у питању кувари, боксери, каратисти, билдери који су “диплому доктора” стекли на Петровићевом “факултету”. Биљана каже да се његови “студенти” и други сарадници баве продајом тинктура и радом у тзв. центру за опоравак у Петровићевом селу Петровцу.

Биљана је посвједочила како функционише та мрежа. Како каже, свако ко би желио да ступи у контакт са Мирољубом Петровићем морао би то да уради слањем имејла на адресу његовог Центра за природњачке студије. Петровић је веома ажуран и својим пацијентима је одговарао у најкраћем року.

Како је “Блиц” већ писао, он би, независно од болести због које му се људи обраћају, свима одговарао истом поруком гдје говори да се све лако рјешава, препоручујући своје тинктуре за продају и савјетујући да не иду код љекара. Након неколико размјењених порука, а уколико крену да се распитују о његовим тинктурама, Мирољуб им у поруци оставља контакт свог студента или “доктора”, које је то звање стекао на његовом факултету.

Петровић је наговарао младића из Македоније да не иде код љекара и он је убрзо умро

Биљана каже да су она и Славчо за 10 мјесеци, колико је њеног брата “лијечио” Мирољуб Петровић, упознали неколико његових људи.

"У контакту сам била са “доктором” Момчилом П. Када се наручују тинктуре на сајту Мирољубовог института, стоји број Момчила П. који је у Мирољубовој кући у Петровцу држао продавницу тинктура", каже Биљана. Како је раније испричала, Мирољуб је сусрет са њеним братом Славчом избјегавао, иако је младић изразио велику жељу да га упозна и када је боравио у његовом центру, на свега 30 метара од Петровићеве куће.

Како каже, када пацијент изрази жељу да борави у Петровићевом центру, о цијени Мирољуб говори искључиво преко телефона, како не би остао писани траг. Уз поруку да брата “доведе у његов центар”, Мирољуб даје и број свог запосленог у центру у Петровцу, у случају Биљане Јовановић, Милана Ц. 

"Милана сам звала по Мирољубовој препоруци, а затим довела брата у центар, гдје је он провео шест дана. Тамо нас је дочекао Милан. Мој брат и он су трчали заједно, циједили сокове, користили тинктуре… Поред Милана, у центру је била и једна млада девојка, која ради клистирање пацијентима", додаје Биљана.

Када породица обољелог схвати да Петровић заправо не помаже, слиједи оптуживање да су сами криви за то, али и мијењање телефонских бројева.

“Блиц” је покушао да ступи у контакт са Момчилом П., Миланом Ц. и трећим сарадником кога је Биљана упознала. Јавио нам се само мушкарац на број који је припадао Момчилу П. Он нам је рекао да “Момчило више није на овом броју, али да познаје и њега и Мирољуба, а да ћемо за сва даља питања морати да се обратимо Мирољубу”.

Предмет у основном тужилаштву

Предмет Мирољуба Петровића пребачен је у Основно тужилаштво у Лесковцу, након што је Вишем тужилаштву полиција доставила прикупљена обавјештења. Како наводе у Вишем тужилаштву, предмет је пребачен Основном “на стварно надлежно поступање”. То значи да истрага више неће ићи у правцу да је Петровић починио тешко кривично дјело против здравља људи, већ ће вјероватно бити настављена да би се утврдило је ли се бавио надрилекарством и надриапотекарством.

Извор: Блиц

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

БОБА

03.02.2019 13:52

МАРИЋ ГА ЈЕ ПРОМОВИСАО ДА ПРИЧА ГЛУПОСТИ.НАЖАЛОСТ ТАКВА МУ ЈЕ ФАЦА ДА САМ СЕ СВАКИ ПУТ ПИТАЛА ЈЕЛИ ОВО МОГУЋЕ. НАШТА ЉУДИ НАСЈЕДАЈУ . КОЈУ ЧОВЈЕК ИМА ФАЦУ КАО ДА ЈЕ ДОШАО ИЗ ШУМЕ.ДОДУШЕ И РЕКАО ЈЕ ДА СУ МУ КЛИЈЕНТИ ДОЛАЗИЛИ У СЕЛА .НЕКА НАМ ЈЕ БОГ У ПОМОЋИ ШТА СВЕ ПРИКАЗУЈУ У ОВОМ НЕ ВИЂЕНОМ ЗЛУ.ГДЈЕ ЈЕ СВЕ НАЈГОРЕ,НАЈОДВРАТНИЈЕ,НАЈНЕЉУДСКИЈЕ ПРИКАЗУЈУ И ПРОМОВИШУ.ПРОКЛЕТИ НОВАЦ.ГАДЉИВИ СУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ БОБА

03.02.2019 15:38

ПРОЦИТАЈ ,,ГРАДЈАНКО,, СВЕТО ПИСМО ПА ЦЕС ТЕК ОНДА РАЗУМЈЕТ СТА МИРОЉУБ ПРИЦА. АЛИ ТИ И МИ НЕЦЕМО ДА ЗИВИМО ПО СВЕТОМ ПИСМУ ПА САМО ТРАЗИМО КРИВЦЕ ЗА НАСЕ НЕУСПЈЕХЕ.

Name

Мирослав

04.02.2019 10:17

То је доктор колико он зна толико и ја зато људи бјезите од њега посто сам имао лос сусрет с њим у вези супруге .Исти бандит је узео 1200 еур у том његовом селу с тим јос направио веци проблем .Молим све људе да ме послусају знам и њега и Милана и ту клистирку који само отимају новац и богате се преко нас ал даце им Бог награду!

Name

Горан

03.02.2019 14:04

Под мач бато!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

03.02.2019 14:23

ЈА ИМАМ УТИСАК ДА ЈЕ ТА ЗЕНА БИЛА ЗАЉУБЉЕНА ИЛИ ОПСЈЕДНУТА МИРОЉУБОМ И КО ЗНА СТА ЈЕ ОЦЕКИВАЛА ОД ЊЕГА. А ПОСТО ЈЕ ОНА ЗА ЊЕГА КАО И СВИ ДРУГИ ЉУДИ САДА МУ СЕ СВЕТИ. ТАКО ЈЕ ТО, ТО ЈЕ ТА ТАНКА НИТ ИЗМЕДЈУ ЉУБАВИ И МРЗЊЕ. СЛУСАО САМ И ЈА ПУНО МИРОЉУБОВИХ ПРЕДАВАЊА И КАД БИ ДОСАО У ТАКВУ СИТУАЦИЈУ САМ БИХ ОДЛУЦИВАО ИЛИ КАКО ЦУ СЕ ЛИЈЕЦИТ. МИРОЉУБ НИКОГ НЕ ТЈЕРА ДА СЕ ЛИЈЕЦИ ЊЕГОВИМ МЕТОДАМА. ТА ЗЕНА КАЗЕ ЗА СЕБЕ ДА ЈЕ ВЈЕРНИК. НЕМА ТУ ВЈЕРЕ ЗЕНО. ТИ СИ ЦАК ОПСЈЕДНУТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будзак

03.02.2019 17:30

Свака ти је као у Његоша

Name

РЕ

03.02.2019 14:24

КАД БИ СЕ СВИ ПРИДРЗАВАЛИ МИРОЉУБОВИХ ПРЕДЛОГА О СВЕМУ, ЗИВОТ НА ЗЕМЉИ БИ БИО РАЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирољуб

03.02.2019 15:24

Бритка сабља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусан

03.02.2019 18:07

Ухапсите битангу под хитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ДУСАН

03.02.2019 19:11

МА ПОКЛОПИ СЕ ГЛУПАНЕ НЕПИСМЕНИ. МИРОЉУБ ЈЕ ЦОВЈЕК КОЈИ ЈЕ ОБИСАО ЦИТАВ СВИЈЕТ, ИМА НЕКОЛИКО ДОКТОРАТА .. КОМЕ СЕ НЕ СВИДЈА НЕ ТЈЕРА ГА НИКО ДА СЛУСА ЊЕГОВА ПРЕДАВАЊА И САВЈЕТЕ.

Name

Кики

03.02.2019 18:19

Лик је пукотина...покусава да се прави паметан. Прица о демонима и непостовање других и друкцијих је дио фасистицке мантре. Будисти су по њему вец демони јер невјерују у оно у ста он вјерује...знање је крхко.

ОДГОВОРИТЕ