Муса Нџаи зна како се постаје "краљ Београда"!

Норвежанин гамбијског порекла изнео утиске о Партизану и тренинзима који су га дочекали у новом клубу. Једва чека "вечити дерби" и нада се да ће на њему "купити" Гробаре.

Фудбал 07.02.2019 | 22:30
Муса Нџаи зна како се постаје "краљ Београда"!
Партизаново једино инострано појачање ове зиме је Муса Нџаи. Тамнопути крилни нападач полако се привикава на нове саиграче и паклен режим рада типичан за овај део Европе. 

Нџаи у Анталији пролази кроз тренажни процес, с којим се до сада у каријери није сусретао и вероватно је то један од разлога што се не истиче као озбиљно појачање на првим утакмицама. 

На дебију против Телеоптика у Београду (утакмица затворена за јавност) постигао је "првенац". 

Али... 

У Турској се за сада није прославо. Против Слована је био неприметан, да би утисак, ипак, поправио три дана касније у дуелу са Краковијом.

Имали смо прилику да попричамо с момком са севера Европе, пореклом из Гамбије. Ведрог и насмејаног, спремног на шалу, није га било тешко опустити да прозбори коју о првим данима у Партизану.

"Осећам се врло добро. Томе је допринело и то што ме је екипа одлично примила. Тренира се врло јако и морам да признам да никада нисам радио у оваквом ритму. Много је другачије него тамо одакле долазим. Тешко је, али знам да морам да радим и да је то добро за мене", почео је Муса Нџаи.

"Ноге тешко подносе све те напоре, није лако. Тренирамо изузетно јако ујутру, затим дођемо у хотел да једемо, мало се одморимо и онда нас опет чека паклен рад".

У Норвешкој није тако...

"Код куће смо обично имали нешто јачи тренинг ујутру, а после подне или нисмо тренирали или смо радили искључиво са лоптом и то лагано. У Партизану сам чак и први пут видео неке вежбе, које не постоје у Норвешкој", упоредио је два система Нџаи и додао:

"Много је добрих играча у Партизану, а и генерално је ниво фудбала врло висок. Сваки дан видим и научим нешто ново."

Попуста за Нџаија, ипак, нема. После дозираних тренинга и излечених упала, сада је принуђен да ради све што и саиграчи. За двадесеттрогодишњег офанзивног фудбалера тренинзи су додатно отежани, јер је неко време, пре потписа уговора са Партизаном, углавном радио индивидуално. 

"Партизан је веома велики клуб. Фокусиран сам да будем спреман за почетак сезоне, знам да сви желе само победе. Желим да се спремим најбоље што могу како бих помогао тиму у зацртаним циљевима."

"НЕЈМАР? ЖЕЛИМ ДА БУДЕМ НЏАИ"

У Норвешкој је добио надимак Нејмар. Занимало нас је због чега...

"Не знам, тако ме је назвао мој тренер. Он ме је поредио са Нејмаром, али свакако не поредим себе с њим. Желим да будем Муса Нџаи. Мислим да ми је дриблинг највећа предност, а ту је и брзина"

Нџаи је већ открио како да пронађе пут до срца навијача Партизана.

"Рекли су ми да ћу да постанем краљ Београда ако дам гол у 'вечитом дербију'. Ивица (Илиев) ми је причао много о тим утакмицама са Звездом. Већ сам погледао и клипове преко интернета, делује лудо. Иначе, много навијача ми је преко Инстаграма пожелело срећу и добродошлицу у Партизан. Хвала им на томе."

У Мусином менталитету норвешки је надвладао афрички. 

"Код мене је више норвешки менталитет, тамо сам рођен. Норвежани немају много фудбалског талента, али раде напроно и велики су професионалци. За менталитет ван терена могу да кажем да су фини људи."

Фудбал у Скандиванији је популаран, али није најпопуларнији. 

"Скијање је најпопуларније, без дилеме. Норвежани обожавају све дисциплине скијашког трчања, воле и ски скокове. Сви зимски спортови су врло популарни. Волимо и рукомет, мало сам гледао финале Светског првенства, баш смо убедљиво поражени. Желимо да будемо најбољи, мада ни друго место није лоше", рекао је Нџаи.

О СРБИЈИ...

"Морам да признам да нисам много знао о Србији и фудбалу овде. Знао сам само за Новака Ђоковића и ништа више."

До сада није играо за норвешку селекцију, али не би имао ништа против и да брани боје Гамбије. Тренутно навија за две репрезентације, а једна од њих ће се ускоро састати са Србијом у плеј-офу Ц Лиге нација.

"Прилично сам нервозан због тог меча, јер Србија има снажан тим и биће нам тешко."

Као и већина Норвежана, тако и Нџаи за фудбалски рај сматра Енглеску и Премијер лигу.

"Премијер лига је број један, а клуб у којем бих волео да играм је Арсенал."

Далек је пут до Лондона и "Емирата", пре тога мораће у Хумској да остави траг.

"Желим да дам што је могуће више голова и да побеђујемо из утакмицу у утакмицу. Веома је важно да нижемо тријумфе. Планирам да допирнесем тиму головима и асистенцијама. Да заједно урадимо много тога", поручио је Муса Нџаи, који слободно време углавном проводи играјући "Човече, не љути се".

Партнери у популарној друштвеној игри су му преостали странци у црно-белом дресу, Габријел Енаке, Рикардо Гомеш и Марко Валијенте.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар