Musa Ndžai zna kako se postaje "kralj Beograda"!

Norvežanin gambijskog porekla izneo utiske o Partizanu i treninzima koji su ga dočekali u novom klubu. Jedva čeka "večiti derbi" i nada se da će na njemu "kupiti" Grobare.

Fudbal 07.02.2019 | 22:30
Musa Ndžai zna kako se postaje "kralj Beograda"!
Partizanovo jedino inostrano pojačanje ove zime je Musa Ndžai. Tamnoputi krilni napadač polako se privikava na nove saigrače i paklen režim rada tipičan za ovaj deo Evrope. 

Ndžai u Antaliji prolazi kroz trenažni proces, s kojim se do sada u karijeri nije susretao i verovatno je to jedan od razloga što se ne ističe kao ozbiljno pojačanje na prvim utakmicama. 

Na debiju protiv Teleoptika u Beogradu (utakmica zatvorena za javnost) postigao je "prvenac". 

Ali... 

U Turskoj se za sada nije proslavo. Protiv Slovana je bio neprimetan, da bi utisak, ipak, popravio tri dana kasnije u duelu sa Krakovijom.

Imali smo priliku da popričamo s momkom sa severa Evrope, poreklom iz Gambije. Vedrog i nasmejanog, spremnog na šalu, nije ga bilo teško opustiti da prozbori koju o prvim danima u Partizanu.

"Osećam se vrlo dobro. Tome je doprinelo i to što me je ekipa odlično primila. Trenira se vrlo jako i moram da priznam da nikada nisam radio u ovakvom ritmu. Mnogo je drugačije nego tamo odakle dolazim. Teško je, ali znam da moram da radim i da je to dobro za mene", počeo je Musa Ndžai.

"Noge teško podnose sve te napore, nije lako. Treniramo izuzetno jako ujutru, zatim dođemo u hotel da jedemo, malo se odmorimo i onda nas opet čeka paklen rad".

U Norveškoj nije tako...

"Kod kuće smo obično imali nešto jači trening ujutru, a posle podne ili nismo trenirali ili smo radili isključivo sa loptom i to lagano. U Partizanu sam čak i prvi put video neke vežbe, koje ne postoje u Norveškoj", uporedio je dva sistema Ndžai i dodao:

"Mnogo je dobrih igrača u Partizanu, a i generalno je nivo fudbala vrlo visok. Svaki dan vidim i naučim nešto novo."

Popusta za Ndžaija, ipak, nema. Posle doziranih treninga i izlečenih upala, sada je prinuđen da radi sve što i saigrači. Za dvadesettrogodišnjeg ofanzivnog fudbalera treninzi su dodatno otežani, jer je neko vreme, pre potpisa ugovora sa Partizanom, uglavnom radio individualno. 

"Partizan je veoma veliki klub. Fokusiran sam da budem spreman za početak sezone, znam da svi žele samo pobede. Želim da se spremim najbolje što mogu kako bih pomogao timu u zacrtanim ciljevima."

"NEJMAR? ŽELIM DA BUDEM NDŽAI"

U Norveškoj je dobio nadimak Nejmar. Zanimalo nas je zbog čega...

"Ne znam, tako me je nazvao moj trener. On me je poredio sa Nejmarom, ali svakako ne poredim sebe s njim. Želim da budem Musa Ndžai. Mislim da mi je dribling najveća prednost, a tu je i brzina"

Ndžai je već otkrio kako da pronađe put do srca navijača Partizana.

"Rekli su mi da ću da postanem kralj Beograda ako dam gol u 'večitom derbiju'. Ivica (Iliev) mi je pričao mnogo o tim utakmicama sa Zvezdom. Već sam pogledao i klipove preko interneta, deluje ludo. Inače, mnogo navijača mi je preko Instagrama poželelo sreću i dobrodošlicu u Partizan. Hvala im na tome."

U Musinom mentalitetu norveški je nadvladao afrički. 

"Kod mene je više norveški mentalitet, tamo sam rođen. Norvežani nemaju mnogo fudbalskog talenta, ali rade naprono i veliki su profesionalci. Za mentalitet van terena mogu da kažem da su fini ljudi."

Fudbal u Skandivaniji je popularan, ali nije najpopularniji. 

"Skijanje je najpopularnije, bez dileme. Norvežani obožavaju sve discipline skijaškog trčanja, vole i ski skokove. Svi zimski sportovi su vrlo popularni. Volimo i rukomet, malo sam gledao finale Svetskog prvenstva, baš smo ubedljivo poraženi. Želimo da budemo najbolji, mada ni drugo mesto nije loše", rekao je Ndžai.

O SRBIJI...

"Moram da priznam da nisam mnogo znao o Srbiji i fudbalu ovde. Znao sam samo za Novaka Đokovića i ništa više."

Do sada nije igrao za norvešku selekciju, ali ne bi imao ništa protiv i da brani boje Gambije. Trenutno navija za dve reprezentacije, a jedna od njih će se uskoro sastati sa Srbijom u plej-ofu C Lige nacija.

"Prilično sam nervozan zbog tog meča, jer Srbija ima snažan tim i biće nam teško."

Kao i većina Norvežana, tako i Ndžai za fudbalski raj smatra Englesku i Premijer ligu.

"Premijer liga je broj jedan, a klub u kojem bih voleo da igram je Arsenal."

Dalek je put do Londona i "Emirata", pre toga moraće u Humskoj da ostavi trag.

"Želim da dam što je moguće više golova i da pobeđujemo iz utakmicu u utakmicu. Veoma je važno da nižemo trijumfe. Planiram da dopirnesem timu golovima i asistencijama. Da zajedno uradimo mnogo toga", poručio je Musa Ndžai, koji slobodno vreme uglavnom provodi igrajući "Čoveče, ne ljuti se".

Partneri u popularnoj društvenoj igri su mu preostali stranci u crno-belom dresu, Gabrijel Enake, Rikardo Gomeš i Marko Valijente.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar