БЛ: Испред Бајерна, не једна, него двије Борусије!

"Менш" јачи од Шалкеа, нова победа за наставак трке за титулу! Фудбалери Борусије Менхенгладбах остварили су 13. победу у овој сезони Бундеслиге. Они су као гости у 20. колу Бундеслиге победили Шалке резултатом 2:0.

Фудбал 02.02.2019 | 23:14
БЛ: Испред Бајерна, не једна, него двије Борусије!
Тим из Менхенгладбаха није пропустио шансу да победом над Шалкеом у Гелзенкирхену престигне Баварце и заседне на друго место бундеслигашке табеле.

Популарни "Менш" је тако забележио и трећи узастопни тријумф чиме је настављена трка за титулу са имењаком из Дортмунда који је нешто раније освојио бод у Франкфурту.

Да све буде горе по Шалке, којем је ово био десети пораз у сезони, они су од 51. минута играли са десеторицом због искључења Александера Нубела, тако да се нису могли надати бољем скору. 

Ипак, домаћин из Гелзенкирхена је одолевао до самог финиша, тачније до последњих пет минута регуларног тока, када је Борусија коначно стекла резултатску предност. 

На сцену је ступио Торган Азар који је са две асистенције обележио финиш меча. Прво је у 85. минуту додао лопту Криштофу Крамеру који је сјајним волеј ударцем са 16 метара погодио леви горњи угао гола Шалкеа, да би у првом минуту надокнаде времена проиграо и Флоријана Нојхауса којем није било тешко да пребаци голмана и затресе мрежу за коначних 0:2. 

После овог кола, "Менш" је на седам бодова заостатка за Борусијом Дортмунд, док је Шалке на 12. месту са укупно 22. бода.

Захваљујући преокрету Бајера против минхенског Бајерна у Леверкузену (3:1), изабраници Дитера Хекинга су пред гостовање на "Фелтинс Арени" добили шансу да евентуалним тријумфом прескоче Баварце на другом мјесту првенствене табеле.

И нису је пропустили...

ШАЛКЕ - БОРУСИЈА МЕНХЕНГЛАДБАХ 0:2 (0:0)

Шалке није много показао у суботњем 20. колу шампионата, али кључни детаљ догодио се послије једног часа игре кад је млади голман Александер Нибел добио директан црвени картон, а бројчану предност су гости претворили у побједу погоцима "резервиста" Кристофа Крамера у 85. и Флоријана Нојхауса у 91. минуту.

Торган Азар је упутио приземан центаршут са лијеве стране, капитен Ларс Штиндл је пропустио лопту кроз ноге, а Крамер је пребацио с десне на лијеву и из волеја одапео пројектил који је одсјео у горњем десном углу - 0:1!

Борусија је 13. побједу ове сезоне "овјерила" у првом минуту судијске надокнаде времена, поготком такође резервног играча Флоријана Нојхауса, који се одлично снашао и лобовао голмана Шалкеа - 0:2.

"Колтови" су заслужили сва три бода јер су били бољи тим готово свих 90 минута. У првом дијелу су створили двије лијепе прилике за вођство, али у 15. минуту је домаћина спасила пречка након ударца Ларса Штиндла, а три минута касније и голман Шалкеа Александер Нибел, који је одбранио шут Дениса Закарије.

Домаћин је у 39. минуту узвратио сјајно изведеним слободњаком Данијела Калиђурија, али је лопта погодила спољни дио мреже.

Почетком другог полувремена, млади чувар мреже "краљевско-плавих" је погријешио у испуцавању и додао лопту до Закарије, али се потом искупио одбранивши његов ударац са ивице казненог простора.

Интернационалац из Србије Матија Настасић био је један од бољих играча Шалкеа.

Нибел је у 60. минуту због прекршаја изван казненог простора добио директан црвени картон и оставио домаћина са 10 играча у посљедњих пола сата.

У јубиларном 150. мечу за Борусију из Менхенгладбаха, голман Јан Зомер је и десети пут узастопно сачувао своју мрежу, што је убједљиво најбољи учинак у Бундеслиги.

Вечерас није имао превише посла, али јесте његов колега на другој страни Ралф Ферман, који је морао да уђе с клупе умјесто "жртвованог" Јевгена Конопљанке.

Одлично је "незагријани" Ферман одбранио слободан ударац Ларса Штиндла, извадивши лопту испод пречке, али могао је само погледом да испрати мајсторски волеј "резервисте" Кристофа Крамера и каснији лоб Нојхауса.

БУНДЕСЛИГА - 20. КОЛО:

Хофенхајм - Фортуна 1:1 (1:0)
/Хенингс 46 - Крамарић 16 пен/

Бајер Леверкузен - Бајерн Минхен 3:1 (0:1)
/Бејли 53, Фоланд 63, Аларио 89 - Горецка 41/

Ајнтрахт - Борусија Дортмунд 1:1 (1:1)
/Јовић 36 - Ројс 22/

Херта - Волфсбург 0:1 (0:0)
/Вегхорст 65/

Нирнберг - Вердер 1:1 (0:0)
/Исхак Егештајн 64/

Шалке - Борусија Менхенгладбах 0:2 (0:0)
/Крамер 85, Нојхаус 90+1/

У недјељу:

Аугзбург - Мајнц (15.30)
Штутгарт - Фрајбург (18.00)

Играно у петак:

Хановер - РБ Лајпциг 0:3 (0:1)
/Халстенберг 45+3 пен, Орбан 64, 84/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 49, Борусија Менхенгладбах 42, Бајерн Михнен 42, РБ Лајпциг 37, Ајнтрахт 32, Волфсбург 31, Бајер Леверкузен 30, Хофенхајм 29, Херта 28, Вердер 27, Мајнц (-1) 27, Шалке 22, Фортуна 22, Фрајбург (-1) 21, Аугзбург (-1) 15, Штутгарт (-1)14, Нирнберг 12, Хановер 11,

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар