BL: Ispred Bajerna, ne jedna, nego dvije Borusije!

"Menš" jači od Šalkea, nova pobeda za nastavak trke za titulu! Fudbaleri Borusije Menhengladbah ostvarili su 13. pobedu u ovoj sezoni Bundeslige. Oni su kao gosti u 20. kolu Bundeslige pobedili Šalke rezultatom 2:0.

Fudbal 02.02.2019 | 23:14
BL: Ispred Bajerna, ne jedna, nego dvije Borusije!
Tim iz Menhengladbaha nije propustio šansu da pobedom nad Šalkeom u Gelzenkirhenu prestigne Bavarce i zasedne na drugo mesto bundesligaške tabele.

Popularni "Menš" je tako zabeležio i treći uzastopni trijumf čime je nastavljena trka za titulu sa imenjakom iz Dortmunda koji je nešto ranije osvojio bod u Frankfurtu.

Da sve bude gore po Šalke, kojem je ovo bio deseti poraz u sezoni, oni su od 51. minuta igrali sa desetoricom zbog isključenja Aleksandera Nubela, tako da se nisu mogli nadati boljem skoru. 

Ipak, domaćin iz Gelzenkirhena je odolevao do samog finiša, tačnije do poslednjih pet minuta regularnog toka, kada je Borusija konačno stekla rezultatsku prednost. 

Na scenu je stupio Torgan Azar koji je sa dve asistencije obeležio finiš meča. Prvo je u 85. minutu dodao loptu Krištofu Krameru koji je sjajnim volej udarcem sa 16 metara pogodio levi gornji ugao gola Šalkea, da bi u prvom minutu nadoknade vremena proigrao i Florijana Nojhausa kojem nije bilo teško da prebaci golmana i zatrese mrežu za konačnih 0:2. 

Posle ovog kola, "Menš" je na sedam bodova zaostatka za Borusijom Dortmund, dok je Šalke na 12. mestu sa ukupno 22. boda.

Zahvaljujući preokretu Bajera protiv minhenskog Bajerna u Leverkuzenu (3:1), izabranici Ditera Hekinga su pred gostovanje na "Feltins Areni" dobili šansu da eventualnim trijumfom preskoče Bavarce na drugom mjestu prvenstvene tabele.

I nisu je propustili...

ŠALKE - BORUSIJA MENHENGLADBAH 0:2 (0:0)

Šalke nije mnogo pokazao u subotnjem 20. kolu šampionata, ali ključni detalj dogodio se poslije jednog časa igre kad je mladi golman Aleksander Nibel dobio direktan crveni karton, a brojčanu prednost su gosti pretvorili u pobjedu pogocima "rezervista" Kristofa Kramera u 85. i Florijana Nojhausa u 91. minutu.

Torgan Azar je uputio prizeman centaršut sa lijeve strane, kapiten Lars Štindl je propustio loptu kroz noge, a Kramer je prebacio s desne na lijevu i iz voleja odapeo projektil koji je odsjeo u gornjem desnom uglu - 0:1!

Borusija je 13. pobjedu ove sezone "ovjerila" u prvom minutu sudijske nadoknade vremena, pogotkom takođe rezervnog igrača Florijana Nojhausa, koji se odlično snašao i lobovao golmana Šalkea - 0:2.

"Koltovi" su zaslužili sva tri boda jer su bili bolji tim gotovo svih 90 minuta. U prvom dijelu su stvorili dvije lijepe prilike za vođstvo, ali u 15. minutu je domaćina spasila prečka nakon udarca Larsa Štindla, a tri minuta kasnije i golman Šalkea Aleksander Nibel, koji je odbranio šut Denisa Zakarije.

Domaćin je u 39. minutu uzvratio sjajno izvedenim slobodnjakom Danijela Kaliđurija, ali je lopta pogodila spoljni dio mreže.

Početkom drugog poluvremena, mladi čuvar mreže "kraljevsko-plavih" je pogriješio u ispucavanju i dodao loptu do Zakarije, ali se potom iskupio odbranivši njegov udarac sa ivice kaznenog prostora.

Internacionalac iz Srbije Matija Nastasić bio je jedan od boljih igrača Šalkea.

Nibel je u 60. minutu zbog prekršaja izvan kaznenog prostora dobio direktan crveni karton i ostavio domaćina sa 10 igrača u posljednjih pola sata.

U jubilarnom 150. meču za Borusiju iz Menhengladbaha, golman Jan Zomer je i deseti put uzastopno sačuvao svoju mrežu, što je ubjedljivo najbolji učinak u Bundesligi.

Večeras nije imao previše posla, ali jeste njegov kolega na drugoj strani Ralf Ferman, koji je morao da uđe s klupe umjesto "žrtvovanog" Jevgena Konopljanke.

Odlično je "nezagrijani" Ferman odbranio slobodan udarac Larsa Štindla, izvadivši loptu ispod prečke, ali mogao je samo pogledom da isprati majstorski volej "rezerviste" Kristofa Kramera i kasniji lob Nojhausa.

BUNDESLIGA - 20. KOLO:

Hofenhajm - Fortuna 1:1 (1:0)
/Henings 46 - Kramarić 16 pen/

Bajer Leverkuzen - Bajern Minhen 3:1 (0:1)
/Bejli 53, Foland 63, Alario 89 - Gorecka 41/

Ajntraht - Borusija Dortmund 1:1 (1:1)
/Jović 36 - Rojs 22/

Herta - Volfsburg 0:1 (0:0)
/Veghorst 65/

Nirnberg - Verder 1:1 (0:0)
/Ishak Egeštajn 64/

Šalke - Borusija Menhengladbah 0:2 (0:0)
/Kramer 85, Nojhaus 90+1/

U nedjelju:

Augzburg - Majnc (15.30)
Štutgart - Frajburg (18.00)

Igrano u petak:

Hanover - RB Lajpcig 0:3 (0:1)
/Halstenberg 45+3 pen, Orban 64, 84/

TABELA: Borusija Dortmund 49, Borusija Menhengladbah 42, Bajern Mihnen 42, RB Lajpcig 37, Ajntraht 32, Volfsburg 31, Bajer Leverkuzen 30, Hofenhajm 29, Herta 28, Verder 27, Majnc (-1) 27, Šalke 22, Fortuna 22, Frajburg (-1) 21, Augzburg (-1) 15, Štutgart (-1)14, Nirnberg 12, Hanover 11,

Izvor: mondo.ba/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar