АБА - Звезда убједљива у Пиониру: 29 разлике!

Рутинском победом против Олимпије, црвено-бели направили додатни корак ка првом месту и предности домаћег терена у плеј-офу. Без тренера Милана Томића, капитена Бранка Лазића и првог "плеја" Џоа Регленда.  Звезда декласирала Олимпију, обезбедила прво место пред плеј-оф! Кошаркаши Црвене звезде победили су Олимпије из Љубљане у мечу 18. кола АБА лиге са убедљивих 89:61.

Кошарка 02.02.2019 | 22:40
АБА - Звезда убједљива у Пиониру: 29 разлике!
Звезда разбила Олимпију без Томића и Регленда, вратио се Цирбес! Црвено-бели имали лак задатак у 18. колу АБА лиге - 89:61.

Била је то лака победа црвено-белих после серије од три узастопна пораза у свим такмичењима, а изборена је без тренера Милана Томића који је меч пропустио због проблема са високом температуром.

У његовом одсуству, тим је водио са клупе његов помоћник Андрија Гавриловић, а на паркету, није било никаквих проблема, Звезда је потврдила да је ове сезоне дефинитивно најбољи тим у АБА лиги. 

Овим тријумфом, Црвена звезда је обезбедила челну позицију пред плеј-оф и предност домаћег терена, што на крају, може бити од пресудног значаја. 

Такође, у тиму није било ни Џоа Регленда, али без обзира на то, српски шампион је успешно одрадио посао и стигао до 17. победе у овој сезони АБА лиге. 

Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Огњен Добрић са 15 поена, Филип Ћовић је имао дабл-дабл од 10 поена и 12 асистенција, одличан је био и Немања Ненадић са 14 поена, док је Мајкл Оџо постигао 13 поена. 

У тиму Олимпије, најефикаснији је био Миха Лапорник са 14, поена, док је Јан Шпан постигао поен мање.

Црвено-бели су од почетка заиграли озбиљно, у жељи да се искупе за неколико лоших резултата. 

Повели су са 3:0, константно су држали предност, мада је Олимпија у тих првих десет минута била на добром путу, разлика није била више од пет поена колико је било и на истеку прве четвртине (24:19). 

Потом је Звезда додала гас и почела резултатски да се одлепљује у других десет минута. 

Разиграли су се Стратос Перпероглу и Немања Ненадић који су до одласка на полувреме постигли по осам поена, док је предност константно расла, да би на полувремену износила целих 20 поена, 49:29. 

Били Берон је био најефикаснији у првом делу са девет поена, док су Симанић и Оџо постигли по седам. 

У наставку,. све је била ствар рутине и одржавања високе резултатске прености. Победа ниједног момента није долазила у питање, па су црвено-бели лако привели меч крају. 

У наредном колу, Црвена звезда у суботу 9. фебруара гостује екипи Морнара из Бара, док два дана касније Олимпија дочекује Игокеу.

Звездин тренер Милан Томић није седео на клупи, први плејмејкер Џо Регленд седео је крај терена, крај повређеног капитена Бранка Лазића, али и без њих црвено-бели нису имали проблема пред 3.000 гледалаца.

Под вођством првог асистента у стручном штабу, Андрије Гавриловића, шампион Србије без проблема је савладао једног од тимова са зачеља табеле и прекинуо низ од три узастопна пораза.

Уједно је и формално обезбедио прво место на табели АБА лиге током плеј-офа.

Звезда - Олимпија 89:61 (24:19, 25:10, 17:18, 23:14)

Са изузетком прве деонице, црвено-бели су константно били у двоцифреној предности, којом су држали госте далеко од било какве шансе да изненаде. Немања Ненадић и Стратос Перпероглу"повукли" су тим ка великих "плус 20" на полувремену, а потом су њихову улогу преузели Филип Човић са са "дабл-дабл" учинком (10 поена, 12 асистенција) и Огњен Добрић, најефикаснији играч утакмице (15 поена, 3/5 за три).

У неравноправној борби тимова са два краја табеле, много пре завршнице било је јасно да ће бодови остати у "Пиониру" и да ће додатно "погурати" црвено-беле ка предности домаћег терена кроз "јадрански" плеј-оф. До тада ће Томићев тим бити фокусиран на обавезе у АБА лиги и Купу Кораћа, а у међувремену ће и током последњег ФИБА "прозора" имати простор за рад на проблемима испољеним у последњих неколико недеља.

У склопу тога, можда и силом прилика, вечерас је за црвено-беле наступио и Маик Цирбес, недавно одстрањен због лоше форме. Немац је на терену провео пет минута и имао је занемарљив учинак.

У преосталим мечевима АБА лиге, Звезда ће гостовати Морнару, па ће након Купа Кораћа и ФИБА паузе 2. марта играти против Партизана пред својим навијачима, а онда ће путовати у Задар 9. марта, уочи меча против Меге у последњем колу, заказаном за недељу дана касније.

Црвена звезда је одрадила максимално посао против Олимпије коју је разбила резултатом 89:61 (24:19, 25:10, 17:18, 23:14). С овим тријумфом црвено-бели су суштински обезбедили прву позицију пред плеј-оф. Ово је седамнаеста победа Звезде уз само један пораз у лигашком делу АБА лиге. Заиста доминантно.

Звезда на овој утакмици није могла да рачуна на тренера Милана Томића због вируса и Џоа Регленда (скочни зглоб, није у питању тежа повреда), па је зато екипу са клупе водио Томићевпомоћник Андрија Гавриловић, а важно је истаћи и да се у екипу вратио Мајк Цирбес и добио је велики аплауз навијача при загревању. Мајкл Оџо је заиграо тако што је непосредно пре утакмице примио инфузију.

Најефикаснији у тријумфу црвено-белих били су Огњен Добрић (15п), Немања Ненадић (14п) и Мајкл Оџо (13п). Филип Човић је имао 12 асистенција, а убацио је и 10 поена.

Звезда је упркос проблемима у кадру успела отпочетка да наметне свој ритам и да дође на неких пет, шест разлике што је одржавала. Могло је да буде и више да Олимпија није погодила неке тешке шутеве. Иначе, на овој утакмици је за екипу из Љубљане дебитовао Ненад Миљеновић.

Црвено-бели су потом ухватили талас добрих потеза, направила је серију 7:0 и тројком НемањеНенадића стигли су до предности од 31:19 што је била прва двоцифрена разлика на утакмици.

Ушла је Звезда у серију тројки, Шпану је свирана и четврта лична и све је деловало да иде у правом смеру по црвено-беле. Већ на полувремену резултат је гласио 49:29 тако да је питање победника после 20 минута било решено.

Олимпија као екипа из доњег дела табеле свакако да није могла да парира црвено-белима којима је ово 17 победа у 18 утакмица у досадашњем делу АБА лиге. Разлика у квалитету је била очигледна. Црвена звезда је други део меча играла у трећој брзини.

А и то је било више него довољно.

АБА ЛИГА: Црвена звезда - Олимпија Љубљана 89:61 (24:19, 25:10, 17:18, 23:14)

Дворана: Александар Николић
Судије: Урош Обркнежевић, Драган Поробић, Денис Хаџић

ЗВЕЗДА: Човић 10 (2/4 за три, 12 ас), Кешељ, Перперголу 8, Давидовац 3, Ненадићу 14, Фај, Берон 9, Добрић 15 (3/5 за три), Ристић 8, Симанић 9, Цирбес, Оџо 13.

ОЛИМПИЈА: Џонс 2, Тратник, Шпан 13 (1/7 за три), Лазић 7, Шаманић 4, Миљеновић 4, Симоновић 6, Лапорник 14, Бегић 6, Баџим 3, Санон, Ребец 2.

ПАРОВИ 18. КОЛА:

Цибона - Партизан 59:83
Црвена звезда - Олимпија 89:61
Игокеа - Цедевита 21.00

недеља

Мега - Задар 17.00
Крка - ФМП 19.00

понедељак

Будућност - Морнар 18.00

ТАБЕЛА: Звезда 17-1, Цедевита 12-5, Будућност 12-5, Партизан 12-6, Мега 9-8, Морнар 7-10, ФМП 7-10, Цибона 7-11, Игокеа 6-11, Задар 5-12, Крка 5-12, Олимпија 5-13.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар