ABA - Zvezda ubjedljiva u Pioniru: 29 razlike!

Rutinskom pobedom protiv Olimpije, crveno-beli napravili dodatni korak ka prvom mestu i prednosti domaćeg terena u plej-ofu. Bez trenera Milana Tomića, kapitena Branka Lazića i prvog "pleja" Džoa Reglenda.  Zvezda deklasirala Olimpiju, obezbedila prvo mesto pred plej-of! Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Olimpije iz Ljubljane u meču 18. kola ABA lige sa ubedljivih 89:61.

Košarka 02.02.2019 | 22:40
ABA - Zvezda ubjedljiva u Pioniru: 29 razlike!
Zvezda razbila Olimpiju bez Tomića i Reglenda, vratio se Cirbes! Crveno-beli imali lak zadatak u 18. kolu ABA lige - 89:61.

Bila je to laka pobeda crveno-belih posle serije od tri uzastopna poraza u svim takmičenjima, a izborena je bez trenera Milana Tomića koji je meč propustio zbog problema sa visokom temperaturom.

U njegovom odsustvu, tim je vodio sa klupe njegov pomoćnik Andrija Gavrilović, a na parketu, nije bilo nikakvih problema, Zvezda je potvrdila da je ove sezone definitivno najbolji tim u ABA ligi. 

Ovim trijumfom, Crvena zvezda je obezbedila čelnu poziciju pred plej-of i prednost domaćeg terena, što na kraju, može biti od presudnog značaja. 

Takođe, u timu nije bilo ni Džoa Reglenda, ali bez obzira na to, srpski šampion je uspešno odradio posao i stigao do 17. pobede u ovoj sezoni ABA lige. 

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 15 poena, Filip Ćović je imao dabl-dabl od 10 poena i 12 asistencija, odličan je bio i Nemanja Nenadić sa 14 poena, dok je Majkl Odžo postigao 13 poena. 

U timu Olimpije, najefikasniji je bio Miha Lapornik sa 14, poena, dok je Jan Špan postigao poen manje.

Crveno-beli su od početka zaigrali ozbiljno, u želji da se iskupe za nekoliko loših rezultata. 

Poveli su sa 3:0, konstantno su držali prednost, mada je Olimpija u tih prvih deset minuta bila na dobrom putu, razlika nije bila više od pet poena koliko je bilo i na isteku prve četvrtine (24:19). 

Potom je Zvezda dodala gas i počela rezultatski da se odlepljuje u drugih deset minuta. 

Razigrali su se Stratos Perperoglu i Nemanja Nenadić koji su do odlaska na poluvreme postigli po osam poena, dok je prednost konstantno rasla, da bi na poluvremenu iznosila celih 20 poena, 49:29. 

Bili Beron je bio najefikasniji u prvom delu sa devet poena, dok su Simanić i Odžo postigli po sedam. 

U nastavku,. sve je bila stvar rutine i održavanja visoke rezultatske prenosti. Pobeda nijednog momenta nije dolazila u pitanje, pa su crveno-beli lako priveli meč kraju. 

U narednom kolu, Crvena zvezda u subotu 9. februara gostuje ekipi Mornara iz Bara, dok dva dana kasnije Olimpija dočekuje Igokeu.

Zvezdin trener Milan Tomić nije sedeo na klupi, prvi plejmejker Džo Reglend sedeo je kraj terena, kraj povređenog kapitena Branka Lazića, ali i bez njih crveno-beli nisu imali problema pred 3.000 gledalaca.

Pod vođstvom prvog asistenta u stručnom štabu, Andrije Gavrilovića, šampion Srbije bez problema je savladao jednog od timova sa začelja tabele i prekinuo niz od tri uzastopna poraza.

Ujedno je i formalno obezbedio prvo mesto na tabeli ABA lige tokom plej-ofa.

Zvezda - Olimpija 89:61 (24:19, 25:10, 17:18, 23:14)

Sa izuzetkom prve deonice, crveno-beli su konstantno bili u dvocifrenoj prednosti, kojom su držali goste daleko od bilo kakve šanse da iznenade. Nemanja Nenadić i Stratos Perperoglu"povukli" su tim ka velikih "plus 20" na poluvremenu, a potom su njihovu ulogu preuzeli Filip Čović sa sa "dabl-dabl" učinkom (10 poena, 12 asistencija) i Ognjen Dobrić, najefikasniji igrač utakmice (15 poena, 3/5 za tri).

U neravnopravnoj borbi timova sa dva kraja tabele, mnogo pre završnice bilo je jasno da će bodovi ostati u "Pioniru" i da će dodatno "pogurati" crveno-bele ka prednosti domaćeg terena kroz "jadranski" plej-of. Do tada će Tomićev tim biti fokusiran na obaveze u ABA ligi i Kupu Koraća, a u međuvremenu će i tokom poslednjeg FIBA "prozora" imati prostor za rad na problemima ispoljenim u poslednjih nekoliko nedelja.

U sklopu toga, možda i silom prilika, večeras je za crveno-bele nastupio i Maik Cirbes, nedavno odstranjen zbog loše forme. Nemac je na terenu proveo pet minuta i imao je zanemarljiv učinak.

U preostalim mečevima ABA lige, Zvezda će gostovati Mornaru, pa će nakon Kupa Koraća i FIBA pauze 2. marta igrati protiv Partizana pred svojim navijačima, a onda će putovati u Zadar 9. marta, uoči meča protiv Mege u poslednjem kolu, zakazanom za nedelju dana kasnije.

Crvena zvezda je odradila maksimalno posao protiv Olimpije koju je razbila rezultatom 89:61 (24:19, 25:10, 17:18, 23:14). S ovim trijumfom crveno-beli su suštinski obezbedili prvu poziciju pred plej-of. Ovo je sedamnaesta pobeda Zvezde uz samo jedan poraz u ligaškom delu ABA lige. Zaista dominantno.

Zvezda na ovoj utakmici nije mogla da računa na trenera Milana Tomića zbog virusa i Džoa Reglenda (skočni zglob, nije u pitanju teža povreda), pa je zato ekipu sa klupe vodio Tomićevpomoćnik Andrija Gavrilović, a važno je istaći i da se u ekipu vratio Majk Cirbes i dobio je veliki aplauz navijača pri zagrevanju. Majkl Odžo je zaigrao tako što je neposredno pre utakmice primio infuziju.

Najefikasniji u trijumfu crveno-belih bili su Ognjen Dobrić (15p), Nemanja Nenadić (14p) i Majkl Odžo (13p). Filip Čović je imao 12 asistencija, a ubacio je i 10 poena.

Zvezda je uprkos problemima u kadru uspela otpočetka da nametne svoj ritam i da dođe na nekih pet, šest razlike što je održavala. Moglo je da bude i više da Olimpija nije pogodila neke teške šuteve. Inače, na ovoj utakmici je za ekipu iz Ljubljane debitovao Nenad Miljenović.

Crveno-beli su potom uhvatili talas dobrih poteza, napravila je seriju 7:0 i trojkom NemanjeNenadića stigli su do prednosti od 31:19 što je bila prva dvocifrena razlika na utakmici.

Ušla je Zvezda u seriju trojki, Španu je svirana i četvrta lična i sve je delovalo da ide u pravom smeru po crveno-bele. Već na poluvremenu rezultat je glasio 49:29 tako da je pitanje pobednika posle 20 minuta bilo rešeno.

Olimpija kao ekipa iz donjeg dela tabele svakako da nije mogla da parira crveno-belima kojima je ovo 17 pobeda u 18 utakmica u dosadašnjem delu ABA lige. Razlika u kvalitetu je bila očigledna. Crvena zvezda je drugi deo meča igrala u trećoj brzini.

A i to je bilo više nego dovoljno.

ABA LIGA: Crvena zvezda - Olimpija Ljubljana 89:61 (24:19, 25:10, 17:18, 23:14)

Dvorana: Aleksandar Nikolić
Sudije: Uroš Obrknežević, Dragan Porobić, Denis Hadžić

ZVEZDA: Čović 10 (2/4 za tri, 12 as), Kešelj, Perpergolu 8, Davidovac 3, Nenadiću 14, Faj, Beron 9, Dobrić 15 (3/5 za tri), Ristić 8, Simanić 9, Cirbes, Odžo 13.

OLIMPIJA: Džons 2, Tratnik, Špan 13 (1/7 za tri), Lazić 7, Šamanić 4, Miljenović 4, Simonović 6, Lapornik 14, Begić 6, Badžim 3, Sanon, Rebec 2.

PAROVI 18. KOLA:

Cibona - Partizan 59:83
Crvena zvezda - Olimpija 89:61
Igokea - Cedevita 21.00

nedelja

Mega - Zadar 17.00
Krka - FMP 19.00

ponedeljak

Budućnost - Mornar 18.00

TABELA: Zvezda 17-1, Cedevita 12-5, Budućnost 12-5, Partizan 12-6, Mega 9-8, Mornar 7-10, FMP 7-10, Cibona 7-11, Igokea 6-11, Zadar 5-12, Krka 5-12, Olimpija 5-13.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar