ИТА: Емполи и Кјево подијелили плијен!

У првом сусрету 22. кола Серије А између Емполија и Кјева није било победника. Меч је завршен резултатом 2:2.  Асистенција Ђорђевића, Кјево просуо два гола предности! Емполи преко Капута извукао реми - 2:2.

Фудбал 02.02.2019 | 21:30
ИТА: Емполи и Кјево подијелили плијен!
Гости су имали предност од 2:0, али нису успели да је претворе у победу. Повели су у 31. минуту голом Емануелеа Ђакеринија на асистенцију нашег интернационалца Филипа Ђорђевића.

Иначе Ђорђевић, који је непосредно пре тога ушао на терен уместо повређеног Стефана Пелисијеа, додао је лопту Емануелеу Ђакеринију који се ослободио неколико играча и потом одлично шутирао у леви горњи угао гола Емполија.

У финишу првог дела, тачније у надокнади времена још два гола. Прво је Степински био сналажљив у гужви за 0:2, да би буквално у наредном нападу домаћин смањио на 1:2 поготком Франческа Капута. 

Исти играч је у 51. минуту поставио коначан резултат од 2:2, одлично се искрао пажњи чувара, заобишао је голмана и послао лопту у мрежу. 

После овог кола, Емполи је на 17.месту, док је Кјево после деветог ремија у сезони и даље на дну табеле са свега 12 бодова.

У утакмици у којој су и Емполи и Кјево јурили победу која би им дала већу шансу за опстанак, на крају смо видели реми - 2:2 (1:2).

Летећи Магарци су имали шансу да добију, водили су с 2:0 пред крај првог полувремена, али је Емполи до краја успео да изједначи и откине бод.

Кјево је у 29. минуту остао без искусног Пелисијеа, па је Ди Карло морао да га замени. Уместо њега ушао је Филип Ђорђевић, а после само два минута је асистирао до Ђакеринија који је лепо погодио. Кјево је на крилима тог гола наставио да напада, а после гужве у шеснаестерцу Степински се најбоље снашао и повисио на 2:0. Ђорђевић је после гола сада уписао и асистенцију. Добро је искористио шансу која му се указала.

Емполи је био у великом проблему, па је морао да реагује. И то је учинио већ после минут када је одлични нападач Капуто искористио прилику после центаршута Ди Лоренца.

Исти играч је намагарчио Кјево у 52. минуту када је после испуцавања голман истрчао сам испред гола Летећих магараца и рутински одрадио посао до краја постигавши гол за 2:2.

На крају је то био и коначан резултат. Раде Крунић је био стартер за Емполи и одиграо је 83 минута.

ИТАЛИЈА 1 - 22. КОЛО

Субота

Емполи - Кјево 2:2 (1:2)
/Капуто 45+2, 52 - Ђакерини 31, Степински 45+1/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар