ITA: Empoli i Kjevo podijelili plijen!

U prvom susretu 22. kola Serije A između Empolija i Kjeva nije bilo pobednika. Meč je završen rezultatom 2:2.  Asistencija Đorđevića, Kjevo prosuo dva gola prednosti! Empoli preko Kaputa izvukao remi - 2:2.

Fudbal 02.02.2019 | 21:30
ITA: Empoli i Kjevo podijelili plijen!
Gosti su imali prednost od 2:0, ali nisu uspeli da je pretvore u pobedu. Poveli su u 31. minutu golom Emanuelea Đakerinija na asistenciju našeg internacionalca Filipa Đorđevića.

Inače Đorđević, koji je neposredno pre toga ušao na teren umesto povređenog Stefana Pelisijea, dodao je loptu Emanueleu Đakeriniju koji se oslobodio nekoliko igrača i potom odlično šutirao u levi gornji ugao gola Empolija.

U finišu prvog dela, tačnije u nadoknadi vremena još dva gola. Prvo je Stepinski bio snalažljiv u gužvi za 0:2, da bi bukvalno u narednom napadu domaćin smanjio na 1:2 pogotkom Frančeska Kaputa. 

Isti igrač je u 51. minutu postavio konačan rezultat od 2:2, odlično se iskrao pažnji čuvara, zaobišao je golmana i poslao loptu u mrežu. 

Posle ovog kola, Empoli je na 17.mestu, dok je Kjevo posle devetog remija u sezoni i dalje na dnu tabele sa svega 12 bodova.

U utakmici u kojoj su i Empoli i Kjevo jurili pobedu koja bi im dala veću šansu za opstanak, na kraju smo videli remi - 2:2 (1:2).

Leteći Magarci su imali šansu da dobiju, vodili su s 2:0 pred kraj prvog poluvremena, ali je Empoli do kraja uspeo da izjednači i otkine bod.

Kjevo je u 29. minutu ostao bez iskusnog Pelisijea, pa je Di Karlo morao da ga zameni. Umesto njega ušao je Filip Đorđević, a posle samo dva minuta je asistirao do Đakerinija koji je lepo pogodio. Kjevo je na krilima tog gola nastavio da napada, a posle gužve u šesnaestercu Stepinski se najbolje snašao i povisio na 2:0. Đorđević je posle gola sada upisao i asistenciju. Dobro je iskoristio šansu koja mu se ukazala.

Empoli je bio u velikom problemu, pa je morao da reaguje. I to je učinio već posle minut kada je odlični napadač Kaputo iskoristio priliku posle centaršuta Di Lorenca.

Isti igrač je namagarčio Kjevo u 52. minutu kada je posle ispucavanja golman istrčao sam ispred gola Letećih magaraca i rutinski odradio posao do kraja postigavši gol za 2:2.

Na kraju je to bio i konačan rezultat. Rade Krunić je bio starter za Empoli i odigrao je 83 minuta.

ITALIJA 1 - 22. KOLO

Subota

Empoli - Kjevo 2:2 (1:2)
/Kaputo 45+2, 52 - Đakerini 31, Stepinski 45+1/

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar