ПЛ: Сон спасао Тотенхем и срушио Њукасл!

Фудбалери Тотенхема славили су на домаћем терену у првом мечу 25. кола Премијер лиге победом над Њукаслом од 1:0.  Сон попео Тотенхем на друго место! Гол репрезентативца Јужне Кореје у 83. минуту био је довољан за победу над Њукаслом и претицање Манчестер ситија на табели.  Тотенхемова спаса сламка – Мартин Дубравка! Сон стрелац за 1:0 против Њукасла.

Фудбал 02.02.2019 | 21:10
ПЛ: Сон спасао Тотенхем и срушио Њукасл!
Тотенхем је уписао трећи тријумф у низу, а Њукасл није успео да направи ново изненађење, после победе над Манчестер ситијем у прошлом колу.

"Певци" су нападали цео меч, а Њукасл се успешно бранио све до саме завршнице. Лукас Моура и Ерик Ламела били су поприлично опасни у првом полувремену, али голова није било.

Ипак, одбрана екипе Рафе Бенитеса је капитулирала у 83. минуту, када је Хјеон-Мин Сон успео да матира Дубравку и донесе преко потребна три бода домаћину. 

Тотенхем у наредном колу дочекује Лестер, док Њукасл гостује Вулверхемптону.

Екипи Тотенхема "смешио" се први реми(!) у досадашњих 25 кола Премијер лиге, али Сон Хјунг Мин је седам минута пре краја утакмице наградио себе и свој тим за неодустајање од циља.

"Резервиста" Фернандо Љоренте грудима му је спустио лопту на око 20 метара од гола, Корејац је поред двојице дефанзиваца финтом себи омогућио простор за шут и онда изненадио деконцентрисаног Мартина Дубравку.

Словачки голман споро се спустио на земљу, лопта му је прошла испод ноге и одсела у мрежи... Тотенхем - Њукасл 1:0!

Овом победом, 19. у првенству (колико има и водећи Ливерпул), тим Маурисија Покетина избио је на друго место, са бодом више од Манчестер ситија, који у недељу поподне дочекује Арсенал.

Нова три бода Тотенхема додатно су значајна ако се има у виду да због повреде не играју најбољи стрелац Хари Кејн и још један енглески репрезентативац, Деле Али.

Сону је ово био 10. погодак у Премијер лиги 2018/19. Он се и у претходном мечу против Вотфорда уписао у стрелце када је било најпотребније, при резултату 0:1 у 80. минуту.

Најбоље шансе претходно су имали Ерик Ламела код домаћих (пречка), односно Соломон Рондон (статива) код Њукасла.

Премијерлигашки будилник зазвонио је у право време. Тотенхем и Њукасл су одиграли суперзанимљив меч у 25. колу енглеског првенства и избрисали последице мамурлука са лица 30.000 навијача на Вемблију. Нажалост, меч који је обиловао правим фудбалским потезима одлучио је један потпуно аматерски. Велика грешка Њукасловог голмана Мартина Дубравке на шут Хјонг-мин Сона помогла је Певцима у намери коју сами нису могли да изведу – да утерају лопту у противничку мрежу. На крају, поготком у 83. минуту утакмице Тотенхем је стигао до минималних 1:0 и треће узастопне победе у Премијер лиги.

Јесу се Певци мучили у самој завршници, али далеко од тога да су незаслужено стигли до бодова. Напротив, целим током утакмице бии су бољи ривал на терену, па иако је и Уго Лорис имао своје тренутке – на маестралан начин је зауставио шут Ајозеа Переза – Тотенхем је био тим који је требало и раније да стигне до гола.

Међутим, Лукас Моура је главом са пет метара тукао поред гола, Ерик Ламела је уздрмао пречку, потом је из идеалне позиције непрецизан био и Давинсон Санчез, да би Кристијан Ериксен и нациљао у мету само да би Фабијан Шар са гол линије испуцао лопту. У 80. минуту и Мет Ричи је на сличан начин успео да спречи Фернанда Љорентеа да се упише у листу стрелаца.

Љоренте ипак није посустајао, па кад није већ могао сам да постигне гол, а онда се барем изборио да му се урачуна асистенција. Спустио је главом лопту до Сона, овај сјајном финтом избацио двојицу чувара и потом тукао снажно, мада посред гола, али је Дубравка био деконцетрисан и ту је био крај Њукаслових надања да ће избећи пораз.

Мало је недостајало Свракама. Али мало је пре два кола недостајало и Фуламу па му је Хари Винкспресудио у 90. минуту. Мало је пре само четири дана недостајало и Вотфорду, па су баш Љоренте и Сон у 80. минуту креирали акцију за 1:1 да би Шпанац потом и сам погодио за 2:1.

Наравоученије, не отписуј Тотенхем док се судијска не огласи.

Поменућемо још само да Њукаслово велико јануарско појачање Мигел Алмирон није било ни на клупи, пошто се још чека виза.

ПАРОВИ 25. КОЛА:

Тотенхем - Њукасл 1:0 (0:0)
/Сон 83/

Брајтон - Вотфорд 0:0

Барнли - Саутемптон 1:1 (0:0)
/Барнс 94'п - Редмонд 55'/

Челси - Хадерсфилд 5:0 (2:0)
/Игуаин 16', 69', Азар 46'п, 66', Луиз 86'/

Кристал палас - Фулам 2:0 (1:0)
/Миливојевић 25'п, Шлуп 87'/

Евертон - Вулверхемптон 1:3 (1:2)
/Андре Гомес 27' - Рубен Невес 7'п, Хименез 45', Дендонкер 66'/

Кардиф - Борнмут 2:0 (1:0)
/Рид 5п, 48/

недеља

Лестер - Манчестер јунајтед 15.05
Манчестер сити - Арсенал 17.30

понедељак

Вест Хем - Ливерпул 21.00

Табела: Ливерпул (-1) 61, Тотенхем 57, Манчестер сити (-1) 56, Челси 25, Арсенал (-1) 47, Манчестер јунајтед (-1) 45, Вулверхемптон 38, Вотфорд 34, Евертон 33, Борнмут 33, Лестер (-1) 32, Вест Хем (-1) 31, Брајтон 27, Кристал Палас 26, Њукасл 24, Саутемптон 24, Барнли 25, Кардиф 22, Фулам 17, Хадерсфилд 11.

Извор: Б92/мондо.рсмоззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар