PL: Son spasao Totenhem i srušio Njukasl!

Fudbaleri Totenhema slavili su na domaćem terenu u prvom meču 25. kola Premijer lige pobedom nad Njukaslom od 1:0.  Son popeo Totenhem na drugo mesto! Gol reprezentativca Južne Koreje u 83. minutu bio je dovoljan za pobedu nad Njukaslom i preticanje Mančester sitija na tabeli.  Totenhemova spasa slamka – Martin Dubravka! Son strelac za 1:0 protiv Njukasla.

Fudbal 02.02.2019 | 21:10
PL: Son spasao Totenhem i srušio Njukasl!
Totenhem je upisao treći trijumf u nizu, a Njukasl nije uspeo da napravi novo iznenađenje, posle pobede nad Mančester sitijem u prošlom kolu.

"Pevci" su napadali ceo meč, a Njukasl se uspešno branio sve do same završnice. Lukas Moura i Erik Lamela bili su poprilično opasni u prvom poluvremenu, ali golova nije bilo.

Ipak, odbrana ekipe Rafe Benitesa je kapitulirala u 83. minutu, kada je Hjeon-Min Son uspeo da matira Dubravku i donese preko potrebna tri boda domaćinu. 

Totenhem u narednom kolu dočekuje Lester, dok Njukasl gostuje Vulverhemptonu.

Ekipi Totenhema "smešio" se prvi remi(!) u dosadašnjih 25 kola Premijer lige, ali Son Hjung Min je sedam minuta pre kraja utakmice nagradio sebe i svoj tim za neodustajanje od cilja.

"Rezervista" Fernando Ljorente grudima mu je spustio loptu na oko 20 metara od gola, Korejac je pored dvojice defanzivaca fintom sebi omogućio prostor za šut i onda iznenadio dekoncentrisanog Martina Dubravku.

Slovački golman sporo se spustio na zemlju, lopta mu je prošla ispod noge i odsela u mreži... Totenhem - Njukasl 1:0!

Ovom pobedom, 19. u prvenstvu (koliko ima i vodeći Liverpul), tim Maurisija Poketina izbio je na drugo mesto, sa bodom više od Mančester sitija, koji u nedelju popodne dočekuje Arsenal.

Nova tri boda Totenhema dodatno su značajna ako se ima u vidu da zbog povrede ne igraju najbolji strelac Hari Kejn i još jedan engleski reprezentativac, Dele Ali.

Sonu je ovo bio 10. pogodak u Premijer ligi 2018/19. On se i u prethodnom meču protiv Votforda upisao u strelce kada je bilo najpotrebnije, pri rezultatu 0:1 u 80. minutu.

Najbolje šanse prethodno su imali Erik Lamela kod domaćih (prečka), odnosno Solomon Rondon (stativa) kod Njukasla.

Premijerligaški budilnik zazvonio je u pravo vreme. Totenhem i Njukasl su odigrali superzanimljiv meč u 25. kolu engleskog prvenstva i izbrisali posledice mamurluka sa lica 30.000 navijača na Vembliju. Nažalost, meč koji je obilovao pravim fudbalskim potezima odlučio je jedan potpuno amaterski. Velika greška Njukaslovog golmana Martina Dubravke na šut Hjong-min Sona pomogla je Pevcima u nameri koju sami nisu mogli da izvedu – da uteraju loptu u protivničku mrežu. Na kraju, pogotkom u 83. minutu utakmice Totenhem je stigao do minimalnih 1:0 i treće uzastopne pobede u Premijer ligi.

Jesu se Pevci mučili u samoj završnici, ali daleko od toga da su nezasluženo stigli do bodova. Naprotiv, celim tokom utakmice bii su bolji rival na terenu, pa iako je i Ugo Loris imao svoje trenutke – na maestralan način je zaustavio šut Ajozea Pereza – Totenhem je bio tim koji je trebalo i ranije da stigne do gola.

Međutim, Lukas Moura je glavom sa pet metara tukao pored gola, Erik Lamela je uzdrmao prečku, potom je iz idealne pozicije neprecizan bio i Davinson Sančez, da bi Kristijan Eriksen i naciljao u metu samo da bi Fabijan Šar sa gol linije ispucao loptu. U 80. minutu i Met Riči je na sličan način uspeo da spreči Fernanda Ljorentea da se upiše u listu strelaca.

Ljorente ipak nije posustajao, pa kad nije već mogao sam da postigne gol, a onda se barem izborio da mu se uračuna asistencija. Spustio je glavom loptu do Sona, ovaj sjajnom fintom izbacio dvojicu čuvara i potom tukao snažno, mada posred gola, ali je Dubravka bio dekoncetrisan i tu je bio kraj Njukaslovih nadanja da će izbeći poraz.

Malo je nedostajalo Svrakama. Ali malo je pre dva kola nedostajalo i Fulamu pa mu je Hari Vinkspresudio u 90. minutu. Malo je pre samo četiri dana nedostajalo i Votfordu, pa su baš Ljorente i Son u 80. minutu kreirali akciju za 1:1 da bi Španac potom i sam pogodio za 2:1.

Naravoučenije, ne otpisuj Totenhem dok se sudijska ne oglasi.

Pomenućemo još samo da Njukaslovo veliko januarsko pojačanje Migel Almiron nije bilo ni na klupi, pošto se još čeka viza.

PAROVI 25. KOLA:

Totenhem - Njukasl 1:0 (0:0)
/Son 83/

Brajton - Votford 0:0

Barnli - Sautempton 1:1 (0:0)
/Barns 94'p - Redmond 55'/

Čelsi - Hadersfild 5:0 (2:0)
/Iguain 16', 69', Azar 46'p, 66', Luiz 86'/

Kristal palas - Fulam 2:0 (1:0)
/Milivojević 25'p, Šlup 87'/

Everton - Vulverhempton 1:3 (1:2)
/Andre Gomes 27' - Ruben Neves 7'p, Himenez 45', Dendonker 66'/

Kardif - Bornmut 2:0 (1:0)
/Rid 5p, 48/

nedelja

Lester - Mančester junajted 15.05
Mančester siti - Arsenal 17.30

ponedeljak

Vest Hem - Liverpul 21.00

Tabela: Liverpul (-1) 61, Totenhem 57, Mančester siti (-1) 56, Čelsi 25, Arsenal (-1) 47, Mančester junajted (-1) 45, Vulverhempton 38, Votford 34, Everton 33, Bornmut 33, Lester (-1) 32, Vest Hem (-1) 31, Brajton 27, Kristal Palas 26, Njukasl 24, Sautempton 24, Barnli 25, Kardif 22, Fulam 17, Hadersfild 11.

Izvor: B92/mondo.rsmozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar