ШПА - "Нула" у подне: ВАР поништио побједу Хетафеу!

Реми Хетафеа и Левантеа, Максимовићу 90 минута.  Фудбалери Левантеа и Хетафеа играли су нерешено без голова, у 22. колу ЛаЛига.  Немања Максимовић порадовао се у 78. минуту када је Хетафе постигао гол из практично једине шансе за њих на мечу, али је он оправдано поништен.  Хетафеови хулигани – да, да, постоје и они – важнија вест него утакмица! Јер у судару са Левантеом нисмо видели много фудбала. . .

Фудбал 02.02.2019 | 15:45
ШПА - "Нула" у подне: ВАР поништио побједу Хетафеу!
Хетафе је пети на табели са 32 бода, пет више од Левантеа који је на 10. месту у шпанском првенству.

У првом полувремену се малтене ништа није десило, а тај преиод обележило је чак пет додељених жутих картона. 

Хетафе је био бољи у првом, а Леванте у другом полувремену, али голова није било. 

Српски фудбалер Немања Максимовић играо је целу утакмицу за Хетафе. 

Леванте је практично читав меч у "матине" термину ове суботе био бољи од Хетафеа, али да није ВАР технологије - гости би се радовали на "Градском стадиону" у Валенсији.

Играо се 78. минут када је Мауро Арамбари обрадовао навијаче Хетафеа, али је арбитар уз помоћ успореног снимка донео одлуку да, оправдано, поништи погодак, тако да је тада већ било извесно да нећемо видети нови у не тако занимљивом мечу 22. кола Примере.

Тим из предграђа Мадрида пропустио је тако шансу да "одмакне" Алавесу и Валенсији с којима се боре за Лигу Европе, али за тако нешто мораће да сачекају други меч.

Леванте је био далеко бољи ривал, имао је три шансе преко расположеног Рођера Мартија, запретио је у једном наврату и Моралес, али ће на крају захвалити технологији која би им, да је у питању прошла сезона, одузела чист бод из руку.

За екипу Хетафеа читав меч одиграо је српски фудбалер Немања Максимовић коме је друштво у везном реду правио искусни Матје Фламини, који се у децембру вратио у овај клуб.

Прво полувремене за заборав, нешто више узбуђења у другом, али о квалитету фудбала који смо гледали у Валенсији вероватно највише говори то што је главна вест са утакмице између Левантеа и Хетафеа хапшење хулигана гостујућег тима. Њих 11 је наиме ухапшено након што су пре почетка утакмице наоружани палицама улетели у паб са домаћим навијачима и поштено их испребијали. Страдао је и један полицајац. Хетафе се одмах оградио од изгредника.

Нажалост по нормалне љубитеље фудбала на терену није било ни изблиза тако занимљиво – 0:0 у мечу који је углавном протекао у ишчекивању последњег судијског звиждука. Почетком другог полувремена имао је Леванте неколико добрих шанси, али се тада истакао голман Хетафеа Давид Сорија. Што се тиче Хетафеа – Немања Максимовић одиграо свих 90 минута уз Метјуа Фламинија – само један ударац у оквир противничког гола. Истина и један гол, али оправдано поништен због офсајда Маура Арамбарија.

Хетафе бар привремено на петом месту, Леванте остаје у златној средини. И то је једино важно после онога што (ни)смо видели у Валенсији.

ПРИМЕРА 22. КОЛО ПАРОВИ И РЕЗУЛТАТИ:

Леванте - Хетафе 0:0

Сосиједад - Билбао (16.15
Барселона - Валенсија (18.30)
Селта - Севиља (20.45)

у недељу

Виљареал - Еспањол (12.00)
Бетис - Атлетико Мадрид (16.15)
Еибар - Ђирона (18.30)
Реал Мадрид - Алавес (20.45)

у понедељак

Рајо Ваљекано - Леганес (21.00)

одиграно у петак

Уеска - Ваљадолид 4:0 (1:0)
/Енрик 19, Пулидо 50, Гомез 53, Авила 77/

ТАБЕЛА: Барселона 49, Атлетико 44, Реал Мадрид 39, Севиља 36, Алавес 32, Хетафе (+1) 32, Валенсија 29, Бетис 29, Сосиједад 27, Леванте (+1) 27, Еибар 26, Билбао 26, Ваљадолид (+1) 25, Ђирона 24, Еспањол 24, Леганес 23, Рајо 23, Селта 21, Виљареал 18, Уеска (+1) 15.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар