ŠPA - "Nula" u podne: VAR poništio pobjedu Hetafeu!

Remi Hetafea i Levantea, Maksimoviću 90 minuta.  Fudbaleri Levantea i Hetafea igrali su nerešeno bez golova, u 22. kolu LaLiga.  Nemanja Maksimović poradovao se u 78. minutu kada je Hetafe postigao gol iz praktično jedine šanse za njih na meču, ali je on opravdano poništen.  Hetafeovi huligani – da, da, postoje i oni – važnija vest nego utakmica! Jer u sudaru sa Levanteom nismo videli mnogo fudbala. . .

Fudbal 02.02.2019 | 15:45
ŠPA - "Nula" u podne: VAR poništio pobjedu Hetafeu!
Hetafe je peti na tabeli sa 32 boda, pet više od Levantea koji je na 10. mestu u španskom prvenstvu.

U prvom poluvremenu se maltene ništa nije desilo, a taj preiod obeležilo je čak pet dodeljenih žutih kartona. 

Hetafe je bio bolji u prvom, a Levante u drugom poluvremenu, ali golova nije bilo. 

Srpski fudbaler Nemanja Maksimović igrao je celu utakmicu za Hetafe. 

Levante je praktično čitav meč u "matine" terminu ove subote bio bolji od Hetafea, ali da nije VAR tehnologije - gosti bi se radovali na "Gradskom stadionu" u Valensiji.

Igrao se 78. minut kada je Mauro Arambari obradovao navijače Hetafea, ali je arbitar uz pomoć usporenog snimka doneo odluku da, opravdano, poništi pogodak, tako da je tada već bilo izvesno da nećemo videti novi u ne tako zanimljivom meču 22. kola Primere.

Tim iz predgrađa Madrida propustio je tako šansu da "odmakne" Alavesu i Valensiji s kojima se bore za Ligu Evrope, ali za tako nešto moraće da sačekaju drugi meč.

Levante je bio daleko bolji rival, imao je tri šanse preko raspoloženog Rođera Martija, zapretio je u jednom navratu i Morales, ali će na kraju zahvaliti tehnologiji koja bi im, da je u pitanju prošla sezona, oduzela čist bod iz ruku.

Za ekipu Hetafea čitav meč odigrao je srpski fudbaler Nemanja Maksimović kome je društvo u veznom redu pravio iskusni Matje Flamini, koji se u decembru vratio u ovaj klub.

Prvo poluvremene za zaborav, nešto više uzbuđenja u drugom, ali o kvalitetu fudbala koji smo gledali u Valensiji verovatno najviše govori to što je glavna vest sa utakmice između Levantea i Hetafea hapšenje huligana gostujućeg tima. Njih 11 je naime uhapšeno nakon što su pre početka utakmice naoružani palicama uleteli u pab sa domaćim navijačima i pošteno ih isprebijali. Stradao je i jedan policajac. Hetafe se odmah ogradio od izgrednika.

Nažalost po normalne ljubitelje fudbala na terenu nije bilo ni izbliza tako zanimljivo – 0:0 u meču koji je uglavnom protekao u iščekivanju poslednjeg sudijskog zvižduka. Početkom drugog poluvremena imao je Levante nekoliko dobrih šansi, ali se tada istakao golman Hetafea David Sorija. Što se tiče Hetafea – Nemanja Maksimović odigrao svih 90 minuta uz Metjua Flaminija – samo jedan udarac u okvir protivničkog gola. Istina i jedan gol, ali opravdano poništen zbog ofsajda Maura Arambarija.

Hetafe bar privremeno na petom mestu, Levante ostaje u zlatnoj sredini. I to je jedino važno posle onoga što (ni)smo videli u Valensiji.

PRIMERA 22. KOLO PAROVI I REZULTATI:

Levante - Hetafe 0:0

Sosijedad - Bilbao (16.15
Barselona - Valensija (18.30)
Selta - Sevilja (20.45)

u nedelju

Viljareal - Espanjol (12.00)
Betis - Atletiko Madrid (16.15)
Eibar - Đirona (18.30)
Real Madrid - Alaves (20.45)

u ponedeljak

Rajo Valjekano - Leganes (21.00)

odigrano u petak

Ueska - Valjadolid 4:0 (1:0)
/Enrik 19, Pulido 50, Gomez 53, Avila 77/

TABELA: Barselona 49, Atletiko 44, Real Madrid 39, Sevilja 36, Alaves 32, Hetafe (+1) 32, Valensija 29, Betis 29, Sosijedad 27, Levante (+1) 27, Eibar 26, Bilbao 26, Valjadolid (+1) 25, Đirona 24, Espanjol 24, Leganes 23, Rajo 23, Selta 21, Viljareal 18, Ueska (+1) 15.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar