ДК - Драма: Крајиновић за "бити или не бити" Србије!

Душан Лајовић поражен од Дениса Истомина (0:2), након чега су Узбекистанци изједначили резултат на 2:2. Одлучује меч Фајзијев - Крајиновић.  Лајовић почишћен у два сета – Крајиновић одлучује о судбини Србије.  Дејвис куп окршај Србије и Узбекистана дошао је до кулминације, а о судбини наше репрезентације одлучиваће Филип Крајиновић.

Тенис 02.02.2019 | 15:30
ДК - Драма: Крајиновић за "бити или не бити" Србије!
Србија је другог дана такмичења у Дејвис купу у Ташкенту изгубила и други меч од Узбекистана. 

Душан Лајовић поражен је од Дениса Истомина у два сета - 6:3, 6:4, резултат је поравнат на 2:2, па ће одлука о победнику и томе која ће се репрезентација у новембру борити на финалном турниру Светске групе Дејвис купа пасти у последњем мечу између Сањара Фајзијева и Филипа Крајиновића.

Србија је после првог дана имала вођство 2:0, али није успела да искористи чак две меч лопте.

Узбекистан је данас добио дубл, а онда је славио и Истомин против Лајовића.

Српски тенисер није искористио то што је противник био уморнији од њега, будући да је Истомин после дубла имао само пола сата паузе пре меча у синглу.

Финални турнир Светске групе Дејвис купа играће се од 18. до 24. новембра у Мадриду, а жреб за то такмичење, на којем ће наступати укупно 18 тимова, биће обављен 14. фебруара.

Денис Истомин је лако изашао на крај са Душаном Лајовићем и победио га са 2-0 (6:3, 6:4), чиме је донео други бод Узбекистану и изједначио пред пети, финални дуел.

Србија је после првог дана квалификационог турнира Дејвис купа у Ташкенту водила са 2-0, али је после пораза у дублу Троицког и Милојевића поражен и Лајовић.

Иако је Душан имао одмор до овог дуела, а Истомин играо и дубл, Узбекистанац је изгледао доста "свежије" на терену и диктирао темпо од почетка до краја меча. 

Отворио је први сет брејком, Душан је успео да се врати, али само на кратко јер је Денис одговорио истом мером, а после мирно привео меч крају. 

У другом сету одлучило је пар поена – Истомин је опет на старту дошао брејк, а Лајовић је имао своју прилику у шестом гему сета, када је пропустио прилику да одузме сервис ривалу, а другу није ни имао. 

Победник овог квалификационог мегдана обезбедиће пласман на завршном турниру Дејвис купа касније ове године у Мадриду, док ће поражени испасти у нижи ранг такмичења.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар