DK - Drama: Krajinović za "biti ili ne biti" Srbije!

Dušan Lajović poražen od Denisa Istomina (0:2), nakon čega su Uzbekistanci izjednačili rezultat na 2:2. Odlučuje meč Fajzijev - Krajinović.  Lajović počišćen u dva seta – Krajinović odlučuje o sudbini Srbije.  Dejvis kup okršaj Srbije i Uzbekistana došao je do kulminacije, a o sudbini naše reprezentacije odlučivaće Filip Krajinović.

Tenis 02.02.2019 | 15:30
DK - Drama: Krajinović za "biti ili ne biti" Srbije!
Srbija je drugog dana takmičenja u Dejvis kupu u Taškentu izgubila i drugi meč od Uzbekistana. 

Dušan Lajović poražen je od Denisa Istomina u dva seta - 6:3, 6:4, rezultat je poravnat na 2:2, pa će odluka o pobedniku i tome koja će se reprezentacija u novembru boriti na finalnom turniru Svetske grupe Dejvis kupa pasti u poslednjem meču između Sanjara Fajzijeva i Filipa Krajinovića.

Srbija je posle prvog dana imala vođstvo 2:0, ali nije uspela da iskoristi čak dve meč lopte.

Uzbekistan je danas dobio dubl, a onda je slavio i Istomin protiv Lajovića.

Srpski teniser nije iskoristio to što je protivnik bio umorniji od njega, budući da je Istomin posle dubla imao samo pola sata pauze pre meča u singlu.

Finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa igraće se od 18. do 24. novembra u Madridu, a žreb za to takmičenje, na kojem će nastupati ukupno 18 timova, biće obavljen 14. februara.

Denis Istomin je lako izašao na kraj sa Dušanom Lajovićem i pobedio ga sa 2-0 (6:3, 6:4), čime je doneo drugi bod Uzbekistanu i izjednačio pred peti, finalni duel.

Srbija je posle prvog dana kvalifikacionog turnira Dejvis kupa u Taškentu vodila sa 2-0, ali je posle poraza u dublu Troickog i Milojevića poražen i Lajović.

Iako je Dušan imao odmor do ovog duela, a Istomin igrao i dubl, Uzbekistanac je izgledao dosta "svežije" na terenu i diktirao tempo od početka do kraja meča. 

Otvorio je prvi set brejkom, Dušan je uspeo da se vrati, ali samo na kratko jer je Denis odgovorio istom merom, a posle mirno priveo meč kraju. 

U drugom setu odlučilo je par poena – Istomin je opet na startu došao brejk, a Lajović je imao svoju priliku u šestom gemu seta, kada je propustio priliku da oduzme servis rivalu, a drugu nije ni imao. 

Pobednik ovog kvalifikacionog megdana obezbediće plasman na završnom turniru Dejvis kupa kasnije ove godine u Madridu, dok će poraženi ispasti u niži rang takmičenja.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar