''Жути прслуци'' су поново на улици

Учесници покрета "Жути прслуци" излазе на улице како би наставили да врше притисак на владу француског председника Емануела Макрона.

Свијет 02.02.2019 | 15:10
''Жути прслуци'' су поново на улици
Протести се одржавају 12. викенд за редом.

Како наводи АП, протести против Макронове економске политике, за коју критичари кажу да иде у корист богатима, планирани су у Паризу и другим француским градовима. 

Ове недеље, демонстранти у Француској престоници планирају да одају почаст "жутим прслуцима", који су повређени током сукоба са полицијом. 

Према наводима владе, око 2.000 особа повређено је у протестима од почетка демонстрација 17. новембра, а најмање четири особе задобиле су озбиљне повреде очију. 

Такође, десет особа је погинуло у саобраћајним несрећама, које се повезују са акцијама "жутих прслука".

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Но

02.02.2019 20:17

Шта рећи, да ли би то код нас био покушај државног удара... Смијешан смо ми народ, најбоље да се иселимо сви колективно у Њемачку, па нек нам националне интересе бране ратни профитери и они који су се после рата вратили из избјеглиштва (мислим Србије)... Никада ни ријечи о економији и просперитету, плановима за будућност...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.02.2019 16:08

Бас смјесно привате о бруталности полиција па погледајте ста је полиција и како гази марву наси су предобри ста су трпили ал ипак растјерасе банду

Name

За пзд

03.02.2019 16:14

Ово је полиција само да знате убудуце ста вас цека само ударат нема друге

ОДГОВОРИТЕ