''Žuti prsluci'' su ponovo na ulici

Učesnici pokreta "Žuti prsluci" izlaze na ulice kako bi nastavili da vrše pritisak na vladu francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Svijet 02.02.2019 | 15:10
''Žuti prsluci'' su ponovo na ulici
Protesti se održavaju 12. vikend za redom.

Kako navodi AP, protesti protiv Makronove ekonomske politike, za koju kritičari kažu da ide u korist bogatima, planirani su u Parizu i drugim francuskim gradovima. 

Ove nedelje, demonstranti u Francuskoj prestonici planiraju da odaju počast "žutim prslucima", koji su povređeni tokom sukoba sa policijom. 

Prema navodima vlade, oko 2.000 osoba povređeno je u protestima od početka demonstracija 17. novembra, a najmanje četiri osobe zadobile su ozbiljne povrede očiju. 

Takođe, deset osoba je poginulo u saobraćajnim nesrećama, koje se povezuju sa akcijama "žutih prsluka".

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

No

02.02.2019 20:17

Šta reći, da li bi to kod nas bio pokušaj državnog udara... Smiješan smo mi narod, najbolje da se iselimo svi kolektivno u Njemačku, pa nek nam nacionalne interese brane ratni profiteri i oni koji su se posle rata vratili iz izbjeglištva (mislim Srbije)... Nikada ni riječi o ekonomiji i prosperitetu, planovima za budućnost...

ODGOVORITE
Name

Re

03.02.2019 16:08

Bas smjesno private o brutalnosti policija pa pogledajte sta je policija i kako gazi marvu nasi su predobri sta su trpili al ipak rastjerase bandu

Name

Za pzd

03.02.2019 16:14

Ovo je policija samo da znate ubuduce sta vas ceka samo udarat nema druge

ODGOVORITE