СНСД зове СДС и ПДП у коалицију

Извршни комитет СНСД-а предложио је странкама из Републике Српске у парламенту БиХ да формирају чврсту коалицију за Српску и заједничко учешће у органима власти на нивоу БиХ.

Република Српска 02.02.2019 | 11:59
СНСД зове СДС и ПДП у коалицију
Извршни комитет СНСД-а позвао је све парламентарне политичке странке из Републике Српске на нивоу БиХ да се уједине на принципу основних националних интереса Републике Српске и јединствено одбаце и осуде нападе СДА на Српску у складу са ставовима и закључцима усвојеним на заједничком састанку поводом најаве СДА да ће упутити захтјев за укидање имена Републике Српске.

Извршни комитет је одбацио и оштро осудио квалификације изнесене у закључцима Предсједништва СДА, посебно оне у којима се наводи да се у Републици Српској спроводи "апартхејд" и дискриминација, наведено је у закљуцима Извршног комитета које данас новинарима у Бањалуци саопштио портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Извршни комитет констатује да је крајње непримјерено да о такозваном апартхејду говоре они који у 21. вијеку имају двије школе под једним кровом, они који нису омогућили повратак српског становништва, а онима који су се вратили нису омогућили живот достојан човјека.

"Срби су данас у Федерацији БиХ грађани другог реда, без права на имовину, језик и културу. Нису омогућили ни да Срби у складу са Уставом буду заступљени у органима власти", наводи се у закључцима.

Извршни комитет СНСД-а задужује страначка тијела да припреме детаљну анализу стања и положаја српске заједнице у ФБиХ, гдје је евидентно системски вођена политика против Срба који у ФБиХ живе ускраћени за основна људска права.

У закључцима је наведено да је неприхватљив притисак на Републику Српску у вези са Акционим планом за чланство у НАТО-у /МАП/ и НАТО интеграцијама, те се инсистира на поштовању Резолуције о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности коју је усвојила Народна скупштина Републике Српске.

Извршни комитет СНСД-а осудио је сваку врсту деградирања и непоштовања наведене Резолуције од представника Републике Српске.

"Извршни комитет СНСД-а разумије да пут ка ЕУ не подразумијева пут ка НАТО и поздравља такав јасно изнесен став званичника ЕУ", додао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да је у закључцима наведено да Извршни комитет СНСД-а потврђује своје опредјељење за европске интеграције и добијање кандидатског статуса БиХ.

"Очекујемо да у складу са механизмом координације надлежне институције проведу неопходне процедуре и у што краћем року доставе одговоре на Упитник Европске комисије", рекао је Ковачевић.

Он је навео да је Извршни одбор констатовао да је ЕУ била веома коректна у понуди и очекивањима које је поставила пред БиХ о питању наставка европских интеграција и одобравања кандидатског статуса.

"Став Извршног комитета СНСД-а је да само неодговорне политике удаљавају БиХ од европског пута и свеукупног напретка", нагласио је Ковачевић.

Извршни комитет је подсјетио у закључцима да СНСД остаје опредијељен за европске интеграције с тим да због европског пута БиХ није спреман да жртвује институционалне и државне интересе Републике Српске.

У закључцима је наведено да Извршни комитет СНСД-а разумије да су имплементација изборних резултата, избор нових органа власти и достављање одговора на Упитник Европске комисије, приоритети у процесу европских интеграција.

Извршни комитет СНСД-а сматра да највећу одговорност за лоше стање у БиХ сноси високи представника и органи међународне заједнице за провођење мира који су масовно кришили Дејтонски мировни споразум и његов Анекс 4, односно Устав БиХ, манипулишући привидним консензусом који су наметали да би се проводиле реформе у БиХ.

"Све је то дало катастрофалне резултате у виду садашње атрофије БиХ. Република Српска због тога трпи несагледиву штету на економском и општедруштвеном плану", наведено је у закључцима Извршног комитета.

Извршни комитет је најавио да ће, уколико се настави са нападима на Републику Српску, тражити од изабраних и именованих представника у Републици Српској и у заједничким органима БиХ да приступе изради законских рјешења којима би се ван снаге ставиле све раније одлуке којима су усвајани закони и други акти, који су у супротности са изворним Дејтонским споразумом и Уставом БиХ и подјели надлежности у оквиру тог споразума, што је и изазвало све проблеме и кризе у којима се БиХ тренутно налази.

"Извршни комитет СНСД-а предлаже Влади и Народној скупштини Републике Српске да, као потписници Анекса 10 Дејтонског мировног споразума, поднесу иницијативу за укидање овог анекса код осталих потписница споразума - Србије, Хрватске, Федерације БиХ и заједничких органа БиХ како би тим начином престала са радом институција Високог представника у БиХ", рекао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да је један од закључака да Извршни комитет неће подржати било какву политичку или територијалну реорганизацију БиХ, која би задирала у постојећи уставни статус Републике Српске.

"Извршни комитет СНСД-а ће предложити Предсједништву и Главном одбору СНСД-а да покрене иницијативу за доношење новог Устава Републике Српске", наводи се у закључцима.

У једном од закључака је наглашено да СНСД неће улазити у програмске коалиције на нивоу заједничких органа БиХ већ ће са својим коалиционим партнерима учествовати у власти БиХ као изборни побједник у Републици Српској, и то на принципима изворног Дејтона и европских интеграција.

Извршни комитет СНСД-а наводи у закључцима да ће одлучити када ће препоручити да институције Републике Српске приступе повлачењу раније датих сагласности на споразуме о формирању Оружаних снага БиХ, Високог судског и тужилачког савјета БиХ и система јединственог индиректног опорезивања.

Извршни комитет сматра да је кључно за повратак повјерења у Уставни суд БиХ да се из тог суда одстране стране судије и да се на адекватан начин замијене судијама, држављанима БиХ.

У закључцима Извршни комитет СНСД-а још једном наглашава да остаје привржен Уставу БиХ, који су потписала три народа у Паризу, 14. децембра 1995. године.

"СНСД подржава измјену изборног закона којим би било омогућено провођење фер и демократских избора без уплитања са стране, али и којим ће се одбацити могућност да један народ бира представнике другом народу", један је од закључака са сједнице Извршног комитета СНСД-а, која је синоћ одржана у Бањалуци. /крај/мсб

(Срна)

Коментари / 87

Оставите коментар
Name

Никола

02.02.2019 11:04

Је'л им то требају руке и печат СДС-а за улазак у НАТО!? Будале су и биће гори од њих ако то прихвате!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

02.02.2019 11:28

Ако вас сада Миле увуце у замку, онда треба да нестанете! СДС и ПДП му требају ко лански сњег, али му требају да њиховим заставама покрије своју издају!

Name

ре

02.02.2019 11:32

Управо тако

Name

Скептик

02.02.2019 11:39

Пола СДСа је већ ушло у коалицију...

Name

ЗА НИКОЛА

02.02.2019 12:06

УПРАВО ТАКО. ЈА ИМАМ ОСЈЕЦАЈ ДА ЈЕ НАРОД БАР МАЛО ПРОГЛЕДАО И САДА ЛАКО ПРЕПОЗНАЈЕ ДОДИКОВЕ СПИНОВЕ И ИГРЕ. ТО ЈЕ ЗНАК ДА ЈЕ ДОДИК ПОТРОСИО СВЕ СВОЈЕ ФОРЕ И ФАЗОНЕ И ЈОС МОЗЕ МАЛО ВЛАДАТИ УЗ ПОМОЦ ЛУКАЦА И ГЕСТАПОА.

Name

Робин худ

02.02.2019 12:09

Ста је бандо црвена, како мозете позивати издајнике у коалицију? до јуце су били издајници, руситељи Републике српске, Бакировци, страни плаценици. Вукоту прогласисте дезертером сто није са 15 година отисао у рат. Дрзите се ви свог Миле Ронхила борца прве категорије, не мјесајте се са дезертерима,плаценицима и издајницима. Ј..о вам пас матер црвену.

Name

НН

02.02.2019 12:17

Одавно су паметни напустили РС,

Name

д

02.02.2019 12:17

Снсд опет по старом.Баци кост,узнемири опозицију,намами нове папке, понеког извуце и буде њихов пас који слијепо слуса а онда опет шут карта!Хоце да увуку у своје сплетке и оно мало цеститих људи у опозицији!Секта црвена!

Name

сдс

02.02.2019 12:18

Прво нека одговоре зашто они нису подржали сдс у прошлом мандату нго су само нападали и мрзили,па зар није то јединство увјек било потребно,бојим се да се ово јединство не прави због народа него да се стави шапа на заједнички лоповлук,а овај човјек ми је некако премлад ипак за оволику дозу лицемјерја,кукавичлук му из очију вири,тешко нама с њима

Name

СДС

02.02.2019 12:50

Све за РС , али не са њима, одма се искључујем.

Name

Роцо

02.02.2019 12:52

Само ако сте луди. СНСД потписао Мап па сад сви требају да лазу за вас. Па ви хапсите ПДП не дајете ни ријец у скупстини РС-а коалицији да казе понасате се ка на пијаци а сад упомоц. Само ако су паметни треба да вам стану ногом на врат и заврсе васу пљацку , прогон и убиство Српског народа.

Name

Злодјело

02.02.2019 12:54

Одговорност за пропаст РС претворити у колективну одговорност!! Колатералну стету без поријекла узрока! Страсно злодјело!

Name

Посматрач

02.02.2019 12:57

Сва се "грађанска" опција дигла па коментарише у име СДС једине српске државотворне стеанке. А све их страх за српске интересе, јер побогу како ћемо јединством остваривати наше интересе?

Name

Дадо

02.02.2019 13:00

Јадни сте ви. Увијек кад не знате ста цете зовете упомоц друге. Кад је показивати моц онда газите редом. Ево имам приједлог, расписите референдум за улазак у Нато и какав буде резултат тако се понасајте. Будите вец једном од ријеци и постујте своје одлуке. Сад вам требају други да се оперете од потписа за Нато. Доказите да нисте кукавице, издајници и страни плаценици ако мозете.

Name

Ре

02.02.2019 13:07

Препала се "грађанска" опција српског јединства па се "сорише" коментаришући у име СДС и ПДП.

Name

Вук

02.02.2019 13:16

Само вам треба та глупост господо из СДС-а и ПДП-а.Своје гласове смо дали за несарадњу са тим лоповима, који одузимају право на зивот људима који нису њихови цланови.Постујте насе гласове.Цицко, Мицо ,Обрен и остала банда нека раде по своме, казна увијек стизе злоцин и превару

Name

Н*1

02.02.2019 15:07

САДА ЋЕМО ДА ВИДИМО КОЛИКО ЋЕ БИТИ НОВИХ ПАПАКА... БОРЕНОВИЋУ У ПАМЕТ СЕ...

Name

Ми Сами

02.02.2019 15:33

Хехе...Додик би да мало оправда сто це са Бакиром.Само ви са Бакиром правите дилове и преносите надлезности али без СДС.Срецно.

Name

Ре

02.02.2019 17:01

Исто мишљење. Да се кроз коалиције замаскира оно што планирају.

Name

Нада

03.02.2019 12:46

Ниста ми није јасно...неки централни комитет као у СФРЈ се бори за србе ...такви су нас и у ратове прије овог увукли и побјегли са српским парама.

Name

Цорлеоне

02.02.2019 11:10

Криминалци и лопови одвраћају народ од НАТО-а и ЕУ јер знају да ако БиХ уђе у те савезе да онда њих нигдје нема ни на мапи. Улазак у војни савез НАТО значи да се морате придржавати утврђених стандарда и норми те да сте под јединственом војном заштитом али и обавезом. Уласком у ЕУ значи да се закони строго морају поштовати а не само декларативно. Обичан грађанин може да се жали комисији ЕУ и да промјени закон и доведе под одговорност било којег државног службеника. Комплетна држава бива кажњена ако не поштује права појединца или ЕУ стандарде. Оваква каква је РС у ЕУ нема никакве шансе да опстане. Ствари би се из корјена промјениле. Због тога Милокрад прича причу против НАТО-а и ЕУ. Знају лопови да им се ваља селити у Русију ако би се то десило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПКБ

02.02.2019 12:18

Паметном доста..

Name

ре

02.02.2019 21:20

Ми срби подрзавамо насег прецедника Додика да задрзи сво имање и богатство сто је стекао, и подрзавамо да нас пљацка колико зели. Само да нас не уведе у Нато пакт.

Name

нијесмо ми од јучер

02.02.2019 11:13

Алоо, снсд-овце, резолуција је необавезујућа, тако је закључио уставни суд, необавезујући акт се не може дерогирати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

02.02.2019 11:51

Пристаце СДС и ПДП на све како ронхил свира мада знају да од тог друзења и спајања нема ниста ронхил их врти у круг ко је потписо и ција странка за НАТО нема висе назад иде се напред Милорад ронхил је у договору са Бакиром за све сто се десава.

Name

Опааа

02.02.2019 14:36

Знајуу Снсде ови да морају за Русију !! Зато се грцевито боре против уласка у ЕУ и НАТО !! Закони и правна дрзава је њихов највеци непријатељ!!!а папака мало ваљало би сад јединствоооо !!!! Па колективно у јурис !! Цицко Мицо Обрван соњицааа и то је то !опозицијооооо!!!! Помозииииии нам!! У име народаааа !вас молимо !!!!!!

Name

ре.Реално

02.02.2019 21:23

Знаци на крају баладе, Бакир-ага вуце конце и коло води,..цудан договор, против нас цини ми се..

Name

Странац

02.02.2019 11:13

Тиме би и формално СДС издао Републику Српску. Само их пустити да се сами каљужају у блату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Образ

02.02.2019 12:09

Дјон .

Name

калесија

02.02.2019 12:23

Ама видите да ни код нас неце нико са СДА ал разним уцјенама и које чим они покусавају увуци и друге. СНСД=СДА

Name

Подвала

02.02.2019 14:05

Питање је чему служе избори.Да сам желио гласао бих за СНСД,а не за опозицију.Ако они желе да постану њихов привјесак,никад више неће добити мој глас.

Name

хм

02.02.2019 16:02

Избори су мало висе од илузије. Проведу се а унапројед се зна све одрадјено.

Name

коментар

02.02.2019 11:34

Додик подржава ПДП, само то многима није јасно. Јако цијени градонацелника Источног Сарајева, иако су различите политичке партије, па коме је јасно-јасно је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

02.02.2019 14:40

Пролетери из свих странака ујединимооо сееее!!!!молимо вас због народаа!!!! Спасавајтее народ заједно са нама !!!!!!

Name

ре а

02.02.2019 22:31

Мајке ти, око чега да или кога да се ујединимо? Лажи, превара, лоповлука, криминала.

Name

Раде

03.02.2019 10:32

Чуј Додик цијени градоначелника Вуковића, па овај му се баца, јер ако изгуби већину мораће се вратити у школу, одакле је и дошао. Био је Вуковић у општини Пале 10 година, па шта је урадио, сем што је себе дебело намирио. Због њега и њему сличних оде младост са Пала. Е, мој народе.....

Name

Милица

02.02.2019 11:34

Вукота, Саровицу, Иваницу, Бореновицу, немој те са овим стетоцинама заједно ни у биоскоп, а камо ли у власт!.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за

02.02.2019 13:22

Тако је Мицоооо !!!!!

Name

ЗНАЊЕ

02.02.2019 14:16

Подржавам Милицу. СНСД је побједник на изборима и нека одлучи дам о свим питањима на нивоу БиХ као и на нивоу Републике Српске. У СНСД-у су људи који знају само узети за себе а нису спремни преузети одговорност ни по којем озбиљном питању. Кас су закували на нивоу БиХ и кадд су Републику Српску економски довели до банкрота, они би да за такво стање дијеле одговорност са осталима. Ко је учио два слова о демократији зна да је демократија владавина вечине која побиједи на изборима. Пошто сте побиједили преузмите одговорност и решавајте проблеме.

Name

ре

02.02.2019 22:31

Слажем се.

Name

♤♡◇♧

02.02.2019 11:40

Са вама ни по коју цјену...нема са вама коалиције кримигена страја...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Криви навод

02.02.2019 11:43

Откуд сада то да ССНСД жели у коалицију са СДС -ом и ПДП-ом,а до скора су их сматрале" издајицама " баш горе на нивоу БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИ ЗА ЖИВУ ГЛАВУ

02.02.2019 11:46

Улазити у коалицију са црвенима и тако амортизовати сарадњу црвених са СДА и Бакиром,који је прије пар дана тражио укидање имена Република Српска.То исто ради и Бакир зовући БХ блок у власт да амортизује своју сарадњу са СНСД.Паметном јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зуx

02.02.2019 11:49

Побједили сте, изволите преузмите одговорност господо...власт це се брзо формирати и донесите теске одлуке! Немојте се крити иза поразених!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗМиљенкоЕ

02.02.2019 12:02

СНСД позива на укидање Анеxа 10, (Уред високог представника)! Дивно, веч видимо коме и чему ће се то обити о главу. Бакиру сигурно нече, а ни Федерацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.02.2019 13:56

Они нису нормални, иначе за снсд-овце дејтонски мировни споразум је попут шведског стола, ово ми се свиђа а ово ми се не свиђа, дејтонски мировни споразум ЈЕ ПАКЕТ, позивати на укидање анекса 10 је исто као позивати на промјену назива РС. Овде ће међународна заједница бити присутна још деценијама, ја немам ништа против, нека их.

Name

тито

02.02.2019 12:05

Какав сад извршни комитет СНСД-а??? Јел то копирате форе оно као ЦК СКЈУ??? Која сте ви "багра"! Јел мислите таквим јефтиним фазо има народу мсзати очи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој до неба

02.02.2019 13:15

Је либто Централни комитет !???? Узмите јос папака из опозиције !!!мало ли је ? Треба јос ??? Није довољна СДАа и Бакир !треба појацање !! Опозицијоооо помозиииии ?!!!!!!!! Да прикријемо опљацканооооооо

Name

Ко о цему,

02.02.2019 12:07

СНСД је пренио 68 надлезности са Ентитета РС на ниво Дрзаве Босне и Херцеговине, гласајуци у Парламенту БиХ али и у Скупстини РС-а за пренос тих надлезности, укљуцујуци Одбрану и Сигурност, Индиректно опорезивање, Судско и Тузилацко вијеце и јос многе друге институције и агенције. Да би се те надлезности вратиле поново на ниво Ентитета морају се поново изгласати у Парламенту БиХ а то це се догодити никада....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баба Перса

02.02.2019 19:34

Министарство одбране Републике Српске и Војску Републике Српске предао је, односно потписао капитулацију СДС заједно са својим коалиционим партнерима 1995 године. Немојте другоме потурати лажи.

Name

чегртуша

03.02.2019 10:21

Војска Српске укинута је 1. јануара 2006. Од тог датума престао је да важи Закон о војсци Републике Српске. Министарство одбране и Војска Републике Српске су трајно укинути. Одлуку Народне скупштине Републике Српске о укидању Војске потписао је тадашњи предсједник Драган Чавић, а одлуку у Парламенту БиХ је потписао Никола Шпирић (СНСД).

Name

ИСТИНА

03.02.2019 10:59

Баба Персо, Ти лажеж. Министарство одбране и Војску Републике Српске је предао лично Миле Додик у своме првом мандату као предсједник Владе. Повјерење запада добио је на причи о демителиризацији. Ви из СНСД сваки дан показујете колико вам је памет кратке. Ви сте окренути профиту и ништа друго незнате и не памтите душе од једног дана. Сви по изору на шефа, који пет пута у току дане себе негира. Зашто се такви какви јесте оглашавата на друштвеним мрежама.

Name

Хаха

02.02.2019 12:11

Политичарима БиХ је очито досадно, а народ гладује, па да се мало позабаве с именом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били

02.02.2019 12:16

Касно Марко на Косово стизе. Досло им из дупета у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миро

02.02.2019 12:26

Какви сте ви то људи из СНСД-а кад хоћете са по вашим рјечима ИЗДАЈНИЦИМА, СТРАНИМ ПЛАЋЕНИЦИМА, СОРОШЕВЦИМА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еxит

02.02.2019 12:44

25 година после рата БХ политичари пију крв на сламку својим гласачима .Ускоро неце бити висе гласача остаце сами да се ваљају у блату и да жању оно сто су сами посијали.Умјесто да дан почну са лијепим вијестима овај као папагај понавља сваки дан једно те исто.Мозе све док се глас може купити за 5о ЕУР а посланик папак за 50 000 км или за функцију.А лагати се може до безсвјести без икаквог страха без комсеквенци.25 год и тако у круг ,народ неписмен и осиромашен .Све поре друштвене заједнице у свим сегментима живота су девалвирале.Примјер лажних диплома из Широког је оцит примјер.И све је секундарно ,примарно је ко је већи Босњак Србин или Хрват.Ја сам давно видио да је то погрешна политика и да ту среће нема.А сад када це и други прогледати то је друго питање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

02.02.2019 13:07

Не треба ићи са црвеном сектом ни у какву коалицију јер су издајници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

02.02.2019 13:34

Гацо, ко се побринуо за то да буду уклоњени докази убиства Драгицевиц-а из МУП-а?

Name

тина

02.02.2019 13:16

Бореновицу и Вукота ако сад одете са њима у коалицију будите сигурни да це вас се народ одреци ,замрзити висе од Додика.Не требате нам ако одета са овим олосима ,криминалцима јер они хоце са васом руком да хватају змију .Памет у главу сад или никад.Додик игра прљаву игру ви то све знате ,не смете издати васе бираце ,нисмо вам за то дали глас да играте како Додик свира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Може

02.02.2019 13:30

Може Српско јединство. Аии прво закон О ПОРИЈЕКЛУ ИМОВИЕ, Идемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цицкокан

02.02.2019 13:55

Зато Цицко Мицко , онај криминалац из Челинца и слични њима оће да сруше Вукоту. Њима је једино света фотеља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуј

02.02.2019 14:27

Како га није стамота звати сдс о пдп у коалицију.Ако уђе сдс у коалицију са снсд,напуштамо странку ја и моја породоца и више никад ни у једну странку ни на изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован ИИИ

02.02.2019 14:42

Једино ови имају комитет као за вријеме комуниста.Врше прогон њихових посланика а сада их наводно хоће?Шта ли су смислили?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

03.02.2019 10:40

Кад је био комитет знало се ко ста ради. Ако те вец интересује пола васих цланова је било не само цланови савеза комуниста вец и цланови комитета па кад је формиран сдс одмах су били прелетацевици. У снсд-у је најмање оних који су били у савезу комуниста.

Name

киза

02.02.2019 14:51

Мозе али прво порекло имовине, па затвор па затвор па затвор, па ко је убио малог Драгицевица, Вукелица итд итд. , па ко је потписао сагласност за НАТО, па ко је и како на књигама зарадио паре за стан у Бецу, па ко је и колико надлезности пренео на ниво БиХ, па опет затвор, затвор и затвор. Па онда мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

02.02.2019 15:48

Испод части би било да вас толико понизи, тиме би понизио и вас и с друге стране Чубриловића и Чавића, али истовремено то би му била последња коалиција коју би направио јер би оголио суштину политике коју води, безличност и суви интерес.Окренуо би све против себе па чак и одане СП И Чубриловића...јер би поцели размисљати о комбинацији са свима осталима осим СНСД_а...јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУКА

02.02.2019 15:55

ГРАЂАНИ РС СУ У ВЛАСТИТОЈ РЕПУБЛИЦИ ГРАЂАНИ ДРУГОГ РЕДА.НАЈПРЕ СРЕДИТЕ У ЊОЈ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЈЕКА ПА ОНДА ПРИЧАЈТЕ ДАЉЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција

02.02.2019 16:06

Издаја опозиције није добра за њихове гласаце ако оду у власт са СНСД ми убудуце гласамо за Додика и његову странку.Увјек оптузују да краду а сад би са њима у Коалицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доми

02.02.2019 16:07

Зар мозе сва олос да се ,,слозила,,у овој бандитској артији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оснивач/ ица СДСа 1990

02.02.2019 16:50

Знао да у случају пристанка на СНСДов захтев масовно напуштамо СДС.Не могу вјеровати да би могли заједно са папцима а једва пребољешмо издају и крађу.

Name

Миле

02.02.2019 16:24

Додик се спрда на рачун ПДПа- и СДС-а, жалосно је то, заиста ми је тешко да то читам јер сам гласач СДС већ 20 година. Надам се да није тачно ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

02.02.2019 16:33

Ста и кога овај брљак Радован Ковацевиц звани Рашо, има да позива и предлазе?! Па читају ли Милорадови свједоци уопсте коментаре?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.02.2019 16:55

Нањусили су да опозицији рејтинг послије избора данима, седмицама па цак и мјесецима расте, да је опозиција вец сад јака колико и резим, а до наредних парламентарних избора много времена. Ако се овај темпо настави, 2022 опозиција це помести резим. Ванредни опстински избори у Требињу и Добоју су први тест. Ако опозиција на нивоу РС побједи на изборима овог мјесеца, онда нема ста да трази са Додиком вец ици даље својим путем до побједе 2022. Додик побједјује управо захваљујуци наивности других. Немојте му то дозволити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

02.02.2019 20:08

Бурлин памрав Гицко Прасић вечерас изјављује да је СДС потписао да БиХ приступи НАТО-у.

Name

ЛУКА

02.02.2019 21:17

КО ЈЕ УБИО ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУПет Схоу

03.02.2019 06:55

Ми не знамо, неко нам је унистио доказе у МУП-у?

Name

ЗДРАВОМ РАЗУМУ ОВДЈЕ МЈЕСТО НИЈЕ

03.02.2019 06:27

ПОЗИЦИЈА НЕВИЂЕНО И НЕСЛУЋЕНО ЛОПОВСКА И БАХАТА, ОПОЗИЦИЈА АНЕМИЧНА И МЕТИЉАВА, А НАРОД ОВЦА УВИЈЕК ИСТЕ ГРЕШКЕ ПРАВИ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудило власти и лудило народа

03.02.2019 06:47

Опозиција је својом вишегодишњом неспособношћу дозволила позицији да нам ради све ово како ради, да нас краде, лаже, свакодневно обмањује, пендрека по улицама, пријети, застрашује и наравно убија. Руководиоци јавних установа брижно пробрани "екстра квалитети " из владајућих структура, шљам невиђени, већина њих, част изузетцима. Раде шта хоће и како им се хоће. Понашају се као и главни им вођа свевишњи чувар Српске, који рата није видио осим из перспективе уносног шверца горивом и цигарама. Али и поред свега овог увијек се враћам на народ, он је тај који је дозволио да све ово иде овако стрмоглаво и потпуно ненормално. Ода видим да је апсолутно оправдана она народна изрека, НАРОД ИМА ВЛАСТ КАКВУ ЈЕ И ЗАСЛУЖИО. Нећемо у НАТО, бомбардовали нас, тукли Србију, бацали осиромашени ураијум, у ХР помагали Туђману да протјера србе, "Олуја величанствена акција хрватски редарственика". Ал зато хоћемо унуку Пеје сатника за предсједницу срба у Републици Српској. Која је ту разлика, има ли је? Нема, као ни националног самопоштовања. И зато је тако како је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

03.02.2019 07:22

Ви их окарактерисасте као издајници. Сада их зовете. КАКВИ СТЕ ВИ ЛИЦЕМЕМЕРИ И ОЛОШИ ТО ЈЕ СТРАШНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојица

03.02.2019 11:31

СДС данас је сушта супротност СДС-у који ји створио Републику Српску. То каже и бивши предсједник Драган Калинић којег је смијенио високи представник 2004 године. Већ наредне године дакле 2005 СДС потписује приступ НАТО интеграцијама јер су услед санкција високог представника посклањане све патриоте из врха странке а на њихова мјеста су дошли поданици. Прави суноврат СДС-а почиње доласком Босића на чело странке који се одмах истакао поданичким радом и угађањем западу. СДС је из године у годину показивао слабије резултате јер је већина српског народа препознала СДС-ову поданичку политику. И баш кад помислиш да не може горе појави се Говедарица који својим ауторитарним потезима смјењује градске одборе без да трепне десткујући даље СДС. Сада СДС има двије опције. Да на наредној скупштини изабере новог предсједника (јер Говедарица неће да сиђе са власти иако је то обећао ако изгуби изборе) који ће поново усмјерити странку њеним изворним вриједностима као патриотске странке Републике Српске. Друга варијанта је даље осипање странке а не би било далеко ни њено гашење. У сваком случају СДС није странка која је неки фактор одлучивања те стога БиХ не може у НАТО ако муслимани желе да задрже ову нашу државну заједницу на окупу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

03.02.2019 21:24

Јесте суста супротност и добро је сто је тако. Сада је управо то сто народ зели. А сто вам јw Вукота трун у оку, никога нw цуди.

Name

Ветеран

04.02.2019 05:43

А ваљају ти стари лисци који су све на старту попљачкали, шути покри се по глави. Ови су овај лоповлук и запоцели то сви знају...

Name

Боб

04.02.2019 06:52

" ИЗВРСНИ КОМИТЕТ" ...па они нису нормални.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда За Давида И Све Нас

04.02.2019 08:08

Рјешите случај Давида Драгићевића и казните убице и наручиоце убиства па онда тражите помоћ. Скоро 11 мјесеци тражи се истина о смрти Ђакца а ви шутите и не рјешавате. Сад се и ви сами чупајте из тога што сте закухали "Бакирпвци".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Радојица

04.02.2019 16:35

Ништа нисте у праву ,СДС су уништили Калинић,Чавић,Стевандић .Све их добро познајем,нису били чланови СДСа док нису видели свој интерес,кад је СДС постао толико моћан да је побиједио,добио Републику,е тад су они постали чланови а отишли су кад им више није требао.Калинић био познати реформиста против којих смо се борили 1990.Босић и Вукота су једине свијетле тачке тачке само док се народ,мечка пробуди.

Name

Неподобан

04.02.2019 17:13

"Срби су данас у Федерацији БиХ грађани другог реда, без права на имовину, језик и културу. Нису омогућили ни да Срби у складу са Уставом буду заступљени у органима власти", наводи се у закључцима. Мозе се и овако слободно реци: "Неподобни Срби су данас у Републици Српској грађани другог реда, без права на слободу мисљења, без права за радно мјесто, без права да их закон стити. Није им омогуцено ни да у складу са Уставом буду застицени од стране органа у власти", наводи се у закључцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мама

05.02.2019 05:30

САЊА БАБА СТА БИ РАДО БИЛО!!!!!! Овај Ковацевиц јел то син Додика и Цвијановицке??

ОДГОВОРИТЕ