SNSD zove SDS i PDP u koaliciju

Izvršni komitet SNSD-a predložio je strankama iz Republike Srpske u parlamentu BiH da formiraju čvrstu koaliciju za Srpsku i zajedničko učešće u organima vlasti na nivou BiH.

Republika Srpska 02.02.2019 | 11:59
SNSD zove SDS i PDP u koaliciju
Izvršni komitet SNSD-a pozvao je sve parlamentarne političke stranke iz Republike Srpske na nivou BiH da se ujedine na principu osnovnih nacionalnih interesa Republike Srpske i jedinstveno odbace i osude napade SDA na Srpsku u skladu sa stavovima i zaključcima usvojenim na zajedničkom sastanku povodom najave SDA da će uputiti zahtjev za ukidanje imena Republike Srpske.

Izvršni komitet je odbacio i oštro osudio kvalifikacije iznesene u zaključcima Predsjedništva SDA, posebno one u kojima se navodi da se u Republici Srpskoj sprovodi "aparthejd" i diskriminacija, navedeno je u zakljucima Izvršnog komiteta koje danas novinarima u Banjaluci saopštio portparol SNSD-a Radovan Кovačević.

Izvršni komitet konstatuje da je krajnje neprimjereno da o takozvanom aparthejdu govore oni koji u 21. vijeku imaju dvije škole pod jednim krovom, oni koji nisu omogućili povratak srpskog stanovništva, a onima koji su se vratili nisu omogućili život dostojan čovjeka.

"Srbi su danas u Federaciji BiH građani drugog reda, bez prava na imovinu, jezik i kulturu. Nisu omogućili ni da Srbi u skladu sa Ustavom budu zastupljeni u organima vlasti", navodi se u zaključcima.

Izvršni komitet SNSD-a zadužuje stranačka tijela da pripreme detaljnu analizu stanja i položaja srpske zajednice u FBiH, gdje je evidentno sistemski vođena politika protiv Srba koji u FBiH žive uskraćeni za osnovna ljudska prava.

U zaključcima je navedeno da je neprihvatljiv pritisak na Republiku Srpsku u vezi sa Akcionim planom za članstvo u NATO-u /MAP/ i NATO integracijama, te se insistira na poštovanju Rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti koju je usvojila Narodna skupština Republike Srpske.

Izvršni komitet SNSD-a osudio je svaku vrstu degradiranja i nepoštovanja navedene Rezolucije od predstavnika Republike Srpske.

"Izvršni komitet SNSD-a razumije da put ka EU ne podrazumijeva put ka NATO i pozdravlja takav jasno iznesen stav zvaničnika EU", dodao je Кovačević.

Кovačević je istakao da je u zaključcima navedeno da Izvršni komitet SNSD-a potvrđuje svoje opredjeljenje za evropske integracije i dobijanje kandidatskog statusa BiH.

"Očekujemo da u skladu sa mehanizmom koordinacije nadležne institucije provedu neophodne procedure i u što kraćem roku dostave odgovore na Upitnik Evropske komisije", rekao je Кovačević.

On je naveo da je Izvršni odbor konstatovao da je EU bila veoma korektna u ponudi i očekivanjima koje je postavila pred BiH o pitanju nastavka evropskih integracija i odobravanja kandidatskog statusa.

"Stav Izvršnog komiteta SNSD-a je da samo neodgovorne politike udaljavaju BiH od evropskog puta i sveukupnog napretka", naglasio je Кovačević.

Izvršni komitet je podsjetio u zaključcima da SNSD ostaje opredijeljen za evropske integracije s tim da zbog evropskog puta BiH nije spreman da žrtvuje institucionalne i državne interese Republike Srpske.

U zaključcima je navedeno da Izvršni komitet SNSD-a razumije da su implementacija izbornih rezultata, izbor novih organa vlasti i dostavljanje odgovora na Upitnik Evropske komisije, prioriteti u procesu evropskih integracija.

Izvršni komitet SNSD-a smatra da najveću odgovornost za loše stanje u BiH snosi visoki predstavnika i organi međunarodne zajednice za provođenje mira koji su masovno krišili Dejtonski mirovni sporazum i njegov Aneks 4, odnosno Ustav BiH, manipulišući prividnim konsenzusom koji su nametali da bi se provodile reforme u BiH.

"Sve je to dalo katastrofalne rezultate u vidu sadašnje atrofije BiH. Republika Srpska zbog toga trpi nesagledivu štetu na ekonomskom i opštedruštvenom planu", navedeno je u zaključcima Izvršnog komiteta.

Izvršni komitet je najavio da će, ukoliko se nastavi sa napadima na Republiku Srpsku, tražiti od izabranih i imenovanih predstavnika u Republici Srpskoj i u zajedničkim organima BiH da pristupe izradi zakonskih rješenja kojima bi se van snage stavile sve ranije odluke kojima su usvajani zakoni i drugi akti, koji su u suprotnosti sa izvornim Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH i podjeli nadležnosti u okviru tog sporazuma, što je i izazvalo sve probleme i krize u kojima se BiH trenutno nalazi.

"Izvršni komitet SNSD-a predlaže Vladi i Narodnoj skupštini Republike Srpske da, kao potpisnici Aneksa 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma, podnesu inicijativu za ukidanje ovog aneksa kod ostalih potpisnica sporazuma - Srbije, Hrvatske, Federacije BiH i zajedničkih organa BiH kako bi tim načinom prestala sa radom institucija Visokog predstavnika u BiH", rekao je Кovačević.

Кovačević je istakao da je jedan od zaključaka da Izvršni komitet neće podržati bilo kakvu političku ili teritorijalnu reorganizaciju BiH, koja bi zadirala u postojeći ustavni status Republike Srpske.

"Izvršni komitet SNSD-a će predložiti Predsjedništvu i Glavnom odboru SNSD-a da pokrene inicijativu za donošenje novog Ustava Republike Srpske", navodi se u zaključcima.

U jednom od zaključaka je naglašeno da SNSD neće ulaziti u programske koalicije na nivou zajedničkih organa BiH već će sa svojim koalicionim partnerima učestvovati u vlasti BiH kao izborni pobjednik u Republici Srpskoj, i to na principima izvornog Dejtona i evropskih integracija.

Izvršni komitet SNSD-a navodi u zaključcima da će odlučiti kada će preporučiti da institucije Republike Srpske pristupe povlačenju ranije datih saglasnosti na sporazume o formiranju Oružanih snaga BiH, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH i sistema jedinstvenog indirektnog oporezivanja.

Izvršni komitet smatra da je ključno za povratak povjerenja u Ustavni sud BiH da se iz tog suda odstrane strane sudije i da se na adekvatan način zamijene sudijama, državljanima BiH.

U zaključcima Izvršni komitet SNSD-a još jednom naglašava da ostaje privržen Ustavu BiH, koji su potpisala tri naroda u Parizu, 14. decembra 1995. godine.

"SNSD podržava izmjenu izbornog zakona kojim bi bilo omogućeno provođenje fer i demokratskih izbora bez uplitanja sa strane, ali i kojim će se odbaciti mogućnost da jedan narod bira predstavnike drugom narodu", jedan je od zaključaka sa sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, koja je sinoć održana u Banjaluci. /kraj/msb

(Srna)

Komentari / 87

Ostavite komentar
Name

Nikola

02.02.2019 11:04

Je'l im to trebaju ruke i pečat SDS-a za ulazak u NATO!? Budale su i biće gori od njih ako to prihvate!?

ODGOVORITE
Name

Nenad

02.02.2019 11:28

Ako vas sada Mile uvuce u zamku, onda treba da nestanete! SDS i PDP mu trebaju ko lanski snjeg, ali mu trebaju da njihovim zastavama pokrije svoju izdaju!

Name

re

02.02.2019 11:32

Upravo tako

Name

Skeptik

02.02.2019 11:39

Pola SDSa je već ušlo u koaliciju...

Name

ZA NIKOLA

02.02.2019 12:06

UPRAVO TAKO. JA IMAM OSJECAJ DA JE NAROD BAR MALO PROGLEDAO I SADA LAKO PREPOZNAJE DODIKOVE SPINOVE I IGRE. TO JE ZNAK DA JE DODIK POTROSIO SVE SVOJE FORE I FAZONE I JOS MOZE MALO VLADATI UZ POMOC LUKACA I GESTAPOA.

Name

Robin hud

02.02.2019 12:09

Sta je bando crvena, kako mozete pozivati izdajnike u koaliciju? do juce su bili izdajnici, rusitelji Republike srpske, Bakirovci, strani placenici. Vukotu proglasiste dezerterom sto nije sa 15 godina otisao u rat. Drzite se vi svog Mile Ronhila borca prve kategorije, ne mjesajte se sa dezerterima,placenicima i izdajnicima. J..o vam pas mater crvenu.

Name

NN

02.02.2019 12:17

Odavno su pametni napustili RS,

Name

d

02.02.2019 12:17

Snsd opet po starom.Baci kost,uznemiri opoziciju,namami nove papke, ponekog izvuce i bude njihov pas koji slijepo slusa a onda opet šut karta!Hoce da uvuku u svoje spletke i ono malo cestitih ljudi u opoziciji!Sekta crvena!

Name

sds

02.02.2019 12:18

Prvo neka odgovore zašto oni nisu podržali sds u prošlom mandatu ngo su samo napadali i mrzili,pa zar nije to jedinstvo uvjek bilo potrebno,bojim se da se ovo jedinstvo ne pravi zbog naroda nego da se stavi šapa na zajednički lopovluk,a ovaj čovjek mi je nekako premlad ipak za ovoliku dozu licemjerja,kukavičluk mu iz očiju viri,teško nama s njima

Name

СДС

02.02.2019 12:50

Све за РС , али не са њима, одма се искључујем.

Name

Roco

02.02.2019 12:52

Samo ako ste ludi. SNSD potpisao Map pa sad svi trebaju da lazu za vas. Pa vi hapsite PDP ne dajete ni rijec u skupstini RS-a koaliciji da kaze ponasate se ka na pijaci a sad upomoc. Samo ako su pametni treba da vam stanu nogom na vrat i zavrse vasu pljacku , progon i ubistvo Srpskog naroda.

Name

Zlodjelo

02.02.2019 12:54

Odgovornost za propast RS pretvoriti u kolektivnu odgovornost!! Kolateralnu stetu bez porijekla uzroka! Strasno zlodjelo!

Name

Посматрач

02.02.2019 12:57

Сва се "грађанска" опција дигла па коментарише у име СДС једине српске државотворне стеанке. А све их страх за српске интересе, јер побогу како ћемо јединством остваривати наше интересе?

Name

Dado

02.02.2019 13:00

Jadni ste vi. Uvijek kad ne znate sta cete zovete upomoc druge. Kad je pokazivati moc onda gazite redom. Evo imam prijedlog, raspisite referendum za ulazak u Nato i kakav bude rezultat tako se ponasajte. Budite vec jednom od rijeci i postujte svoje odluke. Sad vam trebaju drugi da se operete od potpisa za Nato. Dokazite da niste kukavice, izdajnici i strani placenici ako mozete.

Name

Ре

02.02.2019 13:07

Препала се "грађанска" опција српског јединства па се "сорише" коментаришући у име СДС и ПДП.

Name

Vuk

02.02.2019 13:16

Samo vam treba ta glupost gospodo iz SDS-a i PDP-a.Svoje glasove smo dali za nesaradnju sa tim lopovima, koji oduzimaju pravo na zivot ljudima koji nisu njihovi clanovi.Postujte nase glasove.Cicko, Mico ,Obren i ostala banda neka rade po svome, kazna uvijek stize zlocin i prevaru

Name

N*1

02.02.2019 15:07

SADA ĆEMO DA VIDIMO KOLIKO ĆE BITI NOVIH PAPAKA... BORENOVIĆU U PAMET SE...

Name

Mi Sami

02.02.2019 15:33

Hehe...Dodik bi da malo opravda sto ce sa Bakirom.Samo vi sa Bakirom pravite dilove i prenosite nadleznosti ali bez SDS.Srecno.

Name

Re

02.02.2019 17:01

Isto mišljenje. Da se kroz koalicije zamaskira ono što planiraju.

Name

Nada

03.02.2019 12:46

Nista mi nije jasno...neki centralni komitet kao u SFRJ se bori za srbe ...takvi su nas i u ratove prije ovog uvukli i pobjegli sa srpskim parama.

Name

Corleone

02.02.2019 11:10

Kriminalci i lopovi odvraćaju narod od NATO-a i EU jer znaju da ako BiH uđe u te saveze da onda njih nigdje nema ni na mapi. Ulazak u vojni savez NATO znači da se morate pridržavati utvrđenih standarda i normi te da ste pod jedinstvenom vojnom zaštitom ali i obavezom. Ulaskom u EU znači da se zakoni strogo moraju poštovati a ne samo deklarativno. Običan građanin može da se žali komisiji EU i da promjeni zakon i dovede pod odgovornost bilo kojeg državnog službenika. Kompletna država biva kažnjena ako ne poštuje prava pojedinca ili EU standarde. Ovakva kakva je RS u EU nema nikakve šanse da opstane. Stvari bi se iz korjena promjenile. Zbog toga Milokrad priča priču protiv NATO-a i EU. Znaju lopovi da im se valja seliti u Rusiju ako bi se to desilo.

ODGOVORITE
Name

PKB

02.02.2019 12:18

Pametnom dosta..

Name

re

02.02.2019 21:20

Mi srbi podrzavamo naseg precednika Dodika da zadrzi svo imanje i bogatstvo sto je stekao, i podrzavamo da nas pljacka koliko zeli. Samo da nas ne uvede u Nato pakt.

Name

nijesmo mi od jučer

02.02.2019 11:13

Aloo, snsd-ovce, rezolucija je neobavezujuća, tako je zaključio ustavni sud, neobavezujući akt se ne može derogirati.

ODGOVORITE
Name

Realno

02.02.2019 11:51

Pristace SDS i PDP na sve kako ronhil svira mada znaju da od tog druzenja i spajanja nema nista ronhil ih vrti u krug ko je potpiso i cija stranka za NATO nema vise nazad ide se napred Milorad ronhil je u dogovoru sa Bakirom za sve sto se desava.

Name

Opaaa

02.02.2019 14:36

Znajuu Snsde ovi da moraju za Rusiju !! Zato se grcevito bore protiv ulaska u EU i NATO !! Zakoni i pravna drzava je njihov najveci neprijatelj!!!a papaka malo valjalo bi sad jedinstvoooo !!!! Pa kolektivno u juris !! Cicko Mico Obrvan sonjicaaa i to je to !opozicijooooo!!!! Pomoziiiiii nam!! U ime narodaaaa !vas molimo !!!!!!

Name

re.Realno

02.02.2019 21:23

Znaci na kraju balade, Bakir-aga vuce konce i kolo vodi,..cudan dogovor, protiv nas cini mi se..

Name

Странац

02.02.2019 11:13

Тиме би и формално СДС издао Републику Српску. Само их пустити да се сами каљужају у блату.

ODGOVORITE
Name

Obraz

02.02.2019 12:09

Djon .

Name

kalesija

02.02.2019 12:23

Ama vidite da ni kod nas nece niko sa SDA al raznim ucjenama i koje čim oni pokusavaju uvuci i druge. SNSD=SDA

Name

Podvala

02.02.2019 14:05

Pitanje je čemu služe izbori.Da sam želio glasao bih za SNSD,a ne za opoziciju.Ako oni žele da postanu njihov privjesak,nikad više neće dobiti moj glas.

Name

hm

02.02.2019 16:02

Izbori su malo vise od iluzije. Provedu se a unaprojed se zna sve odradjeno.

Name

komentar

02.02.2019 11:34

Dodik podržava PDP, samo to mnogima nije jasno. Jako cijeni gradonacelnika Istočnog Sarajeva, iako su različite političke partije, pa kome je jasno-jasno je.

ODGOVORITE
Name

A

02.02.2019 14:40

Proleteri iz svih stranaka ujedinimooo seeee!!!!molimo vas zbog narodaa!!!! Spasavajtee narod zajedno sa nama !!!!!!

Name

re a

02.02.2019 22:31

Majke ti, oko čega da ili koga da se ujedinimo? Laži, prevara, lopovluka, kriminala.

Name

Rade

03.02.2019 10:32

Čuj Dodik cijeni gradonačelnika Vukovića, pa ovaj mu se baca, jer ako izgubi većinu moraće se vratiti u školu, odakle je i došao. Bio je Vuković u opštini Pale 10 godina, pa šta je uradio, sem što je sebe debelo namirio. Zbog njega i njemu sličnih ode mladost sa Pala. E, moj narode.....

Name

Milica

02.02.2019 11:34

Vukota, Sarovicu, Ivanicu, Borenovicu, nemoj te sa ovim stetocinama zajedno ni u bioskop, a kamo li u vlast!.

ODGOVORITE
Name

za

02.02.2019 13:22

Tako je Micoooo !!!!!

Name

ZNANJE

02.02.2019 14:16

Podržavam Milicu. SNSD je pobjednik na izborima i neka odluči dam o svim pitanjima na nivou BiH kao i na nivou Republike Srpske. U SNSD-u su ljudi koji znaju samo uzeti za sebe a nisu spremni preuzeti odgovornost ni po kojem ozbiljnom pitanju. Kas su zakuvali na nivou BiH i kadd su Republiku Srpsku ekonomski doveli do bankrota, oni bi da za takvo stanje dijele odgovornost sa ostalima. Ko je učio dva slova o demokratiji zna da je demokratija vladavina večine koja pobijedi na izborima. Pošto ste pobijedili preuzmite odgovornost i rešavajte probleme.

Name

re

02.02.2019 22:31

Slažem se.

Name

♤♡◇♧

02.02.2019 11:40

Sa vama ni po koju cjenu...nema sa vama koalicije krimigena straja...

ODGOVORITE
Name

Krivi navod

02.02.2019 11:43

Otkud sada to da SSNSD želi u koaliciju sa SDS -om i PDP-om,a do skora su ih smatrale" izdajicama " baš gore na nivou BiH.

ODGOVORITE
Name

НИ ЗА ЖИВУ ГЛАВУ

02.02.2019 11:46

Улазити у коалицију са црвенима и тако амортизовати сарадњу црвених са СДА и Бакиром,који је прије пар дана тражио укидање имена Република Српска.То исто ради и Бакир зовући БХ блок у власт да амортизује своју сарадњу са СНСД.Паметном јасно.

ODGOVORITE
Name

zux

02.02.2019 11:49

Pobjedili ste, izvolite preuzmite odgovornost gospodo...vlast ce se brzo formirati i donesite teske odluke! Nemojte se kriti iza porazenih!

ODGOVORITE
Name

ZMiljenkoE

02.02.2019 12:02

SNSD poziva na ukidanje Anexa 10, (Ured visokog predstavnika)! Divno, več vidimo kome i čemu će se to obiti o glavu. Bakiru sigurno neče, a ni Federaciji.

ODGOVORITE
Name

re

02.02.2019 13:56

Oni nisu normalni, inače za snsd-ovce dejtonski mirovni sporazum je poput švedskog stola, ovo mi se sviđa a ovo mi se ne sviđa, dejtonski mirovni sporazum JE PAKET, pozivati na ukidanje aneksa 10 je isto kao pozivati na promjenu naziva RS. Ovde će međunarodna zajednica biti prisutna još decenijama, ja nemam ništa protiv, neka ih.

Name

tito

02.02.2019 12:05

Kakav sad izvršni komitet SNSD-a??? Jel to kopirate fore ono kao CK SKJU??? Koja ste vi "bagra"! Jel mislite takvim jeftinim fazo ima narodu mszati oči.

ODGOVORITE
Name

Joj do neba

02.02.2019 13:15

Je libto Centralni komitet !???? Uzmite jos papaka iz opozicije !!!malo li je ? Treba jos ??? Nije dovoljna SDAa i Bakir !treba pojacanje !! Opozicijoooo pomoziiiii ?!!!!!!!! Da prikrijemo opljackanooooooo

Name

Ko o cemu,

02.02.2019 12:07

SNSD je prenio 68 nadleznosti sa Entiteta RS na nivo Drzave Bosne i Hercegovine, glasajuci u Parlamentu BiH ali i u Skupstini RS-a za prenos tih nadleznosti, ukljucujuci Odbranu i Sigurnost, Indirektno oporezivanje, Sudsko i Tuzilacko vijece i jos mnoge druge institucije i agencije. Da bi se te nadleznosti vratile ponovo na nivo Entiteta moraju se ponovo izglasati u Parlamentu BiH a to ce se dogoditi nikada....

ODGOVORITE
Name

Baba Persa

02.02.2019 19:34

Ministarstvo odbrane Republike Srpske i Vojsku Republike Srpske predao je, odnosno potpisao kapitulaciju SDS zajedno sa svojim koalicionim partnerima 1995 godine. Nemojte drugome poturati laži.

Name

čegrtuša

03.02.2019 10:21

Vojska Srpske ukinuta je 1. januara 2006. Od tog datuma prestao je da važi Zakon o vojsci Republike Srpske. Ministarstvo odbrane i Vojska Republike Srpske su trajno ukinuti. Odluku Narodne skupštine Republike Srpske o ukidanju Vojske potpisao je tadašnji predsjednik Dragan Čavić, a odluku u Parlamentu BiH je potpisao Nikola Špirić (SNSD).

Name

ISTINA

03.02.2019 10:59

Baba Perso, Ti lažež. Ministarstvo odbrane i Vojsku Republike Srpske je predao lično Mile Dodik u svome prvom mandatu kao predsjednik Vlade. Povjerenje zapada dobio je na priči o demitelirizaciji. Vi iz SNSD svaki dan pokazujete koliko vam je pamet kratke. Vi ste okrenuti profitu i ništa drugo neznate i ne pamtite duše od jednog dana. Svi po izoru na šefa, koji pet puta u toku dane sebe negira. Zašto se takvi kakvi jeste oglašavata na društvenim mrežama.

Name

Haha

02.02.2019 12:11

Političarima BiH je očito dosadno, a narod gladuje, pa da se malo pozabave s imenom

ODGOVORITE
Name

Bili

02.02.2019 12:16

Kasno Marko na Kosovo stize. Doslo im iz dupeta u glavu.

ODGOVORITE
Name

Miro

02.02.2019 12:26

Kakvi ste vi to ljudi iz SNSD-a kad hoćete sa po vašim rječima IZDAJNICIMA, STRANIM PLAĆENICIMA, SOROŠEVCIMA?

ODGOVORITE
Name

Exit

02.02.2019 12:44

25 godina posle rata BH političari piju krv na slamku svojim glasačima .Uskoro nece biti vise glasača ostace sami da se valjaju u blatu i da žanju ono sto su sami posijali.Umjesto da dan počnu sa lijepim vijestima ovaj kao papagaj ponavlja svaki dan jedno te isto.Moze sve dok se glas može kupiti za 5o EUR a poslanik papak za 50 000 km ili za funkciju.A lagati se može do bezsvjesti bez ikakvog straha bez komsekvenci.25 god i tako u krug ,narod nepismen i osiromašen .Sve pore društvene zajednice u svim segmentima života su devalvirale.Primjer lažnih diploma iz Širokog je ocit primjer.I sve je sekundarno ,primarno je ko je veći Bosnjak Srbin ili Hrvat.Ja sam davno vidio da je to pogrešna politika i da tu sreće nema.A sad kada ce i drugi progledati to je drugo pitanje.

ODGOVORITE
Name

Hercegovac

02.02.2019 13:07

Ne treba ići sa crvenom sektom ni u kakvu koaliciju jer su izdajnici.

ODGOVORITE
Name

realno

02.02.2019 13:34

Gaco, ko se pobrinuo za to da budu uklonjeni dokazi ubistva Dragicevic-a iz MUP-a?

Name

tina

02.02.2019 13:16

Borenovicu i Vukota ako sad odete sa njima u koaliciju budite sigurni da ce vas se narod odreci ,zamrziti vise od Dodika.Ne trebate nam ako odeta sa ovim olosima ,kriminalcima jer oni hoce sa vasom rukom da hvataju zmiju .Pamet u glavu sad ili nikad.Dodik igra prljavu igru vi to sve znate ,ne smete izdati vase birace ,nismo vam za to dali glas da igrate kako Dodik svira.

ODGOVORITE
Name

Može

02.02.2019 13:30

Može Srpsko jedinstvo. Aii prvo zakon O PORIJEKLU IMOVIE, Idemo

ODGOVORITE
Name

Cickokan

02.02.2019 13:55

Zato Cicko Micko , onaj kriminalac iz Čelinca i slični njima oće da sruše Vukotu. Njima je jedino sveta fotelja

ODGOVORITE
Name

Фуј

02.02.2019 14:27

Како га није стамота звати сдс о пдп у коалицију.Ако уђе сдс у коалицију са снсд,напуштамо странку ја и моја породоца и више никад ни у једну странку ни на изборе

ODGOVORITE
Name

Radovan III

02.02.2019 14:42

Jedino ovi imaju komitet kao za vrijeme komunista.Vrše progon njihovih poslanika a sada ih navodno hoće?Šta li su smislili?

ODGOVORITE
Name

Milan

03.02.2019 10:40

Kad je bio komitet znalo se ko sta radi. Ako te vec interesuje pola vasih clanova je bilo ne samo clanovi saveza komunista vec i clanovi komiteta pa kad je formiran sds odmah su bili preletacevici. U snsd-u je najmanje onih koji su bili u savezu komunista.

Name

kiza

02.02.2019 14:51

Moze ali prvo poreklo imovine, pa zatvor pa zatvor pa zatvor, pa ko je ubio malog Dragicevica, Vukelica itd itd. , pa ko je potpisao saglasnost za NATO, pa ko je i kako na knjigama zaradio pare za stan u Becu, pa ko je i koliko nadleznosti preneo na nivo BiH, pa opet zatvor, zatvor i zatvor. Pa onda moze.

ODGOVORITE
Name

Dejan

02.02.2019 15:48

Ispod časti bi bilo da vas toliko ponizi, time bi ponizio i vas i s druge strane Čubrilovića i Čavića, ali istovremeno to bi mu bila poslednja koalicija koju bi napravio jer bi ogolio suštinu politike koju vodi, bezličnost i suvi interes.Okrenuo bi sve protiv sebe pa čak i odane SP I Čubrilovića...jer bi poceli razmisljati o kombinaciji sa svima ostalima osim SNSD_a...jasno.

ODGOVORITE
Name

LUKA

02.02.2019 15:55

GRAĐANI RS SU U VLASTITOJ REPUBLICI GRAĐANI DRUGOG REDA.NAJPRE SREDITE U NJOJ ŽIVOT DOSTOJAN ČOVJEKA PA ONDA PRIČAJTE DALJE.

ODGOVORITE
Name

Opozicija

02.02.2019 16:06

Izdaja opozicije nije dobra za njihove glasace ako odu u vlast sa SNSD mi ubuduce glasamo za Dodika i njegovu stranku.Uvjek optuzuju da kradu a sad bi sa njima u Koaliciju.

ODGOVORITE
Name

Domi

02.02.2019 16:07

Zar moze sva olos da se ,,slozila,,u ovoj banditskoj artiji!

ODGOVORITE
Name

Оснивач/ ица СДСа 1990

02.02.2019 16:50

Знао да у случају пристанка на СНСДов захтев масовно напуштамо СДС.Не могу вјеровати да би могли заједно са папцима а једва пребољешмо издају и крађу.

Name

Mile

02.02.2019 16:24

Dodik se sprda na račun PDPa- i SDS-a, žalosno je to, zaista mi je teško da to čitam jer sam glasač SDS već 20 godina. Nadam se da nije tačno ovo.

ODGOVORITE
Name

Ilija

02.02.2019 16:33

Sta i koga ovaj brljak Radovan Kovacevic zvani Rašo, ima da poziva i predlaze?! Pa čitaju li Miloradovi svjedoci uopste komentare?

ODGOVORITE
Name

Direkt

02.02.2019 16:55

Nanjusili su da opoziciji rejting poslije izbora danima, sedmicama pa cak i mjesecima raste, da je opozicija vec sad jaka koliko i rezim, a do narednih parlamentarnih izbora mnogo vremena. Ako se ovaj tempo nastavi, 2022 opozicija ce pomesti rezim. Vanredni opstinski izbori u Trebinju i Doboju su prvi test. Ako opozicija na nivou RS pobjedi na izborima ovog mjeseca, onda nema sta da trazi sa Dodikom vec ici dalje svojim putem do pobjede 2022. Dodik pobjedjuje upravo zahvaljujuci naivnosti drugih. Nemojte mu to dozvoliti!

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

02.02.2019 20:08

Burlin pamrav Gicko Prasić večeras izjavljuje da je SDS potpisao da BiH pristupi NATO-u.

Name

LUKA

02.02.2019 21:17

KO JE UBIO DAVIDA DRAGIČEVIĆA ?

ODGOVORITE
Name

MUPet Shou

03.02.2019 06:55

Mi ne znamo, neko nam je unistio dokaze u MUP-u?

Name

ZDRAVOM RAZUMU OVDJE MJESTO NIJE

03.02.2019 06:27

POZICIJA NEVIĐENO I NESLUĆENO LOPOVSKA I BAHATA, OPOZICIJA ANEMIČNA I METILJAVA, A NAROD OVCA UVIJEK ISTE GREŠKE PRAVI .

ODGOVORITE
Name

Ludilo vlasti i ludilo naroda

03.02.2019 06:47

Opozicija je svojom višegodišnjom nesposobnošću dozvolila poziciji da nam radi sve ovo kako radi, da nas krade, laže, svakodnevno obmanjuje, pendreka po ulicama, prijeti, zastrašuje i naravno ubija. Rukovodioci javnih ustanova brižno probrani "ekstra kvaliteti " iz vladajućih struktura, šljam neviđeni, većina njih, čast izuzetcima. Rade šta hoće i kako im se hoće. Ponašaju se kao i glavni im vođa svevišnji čuvar Srpske, koji rata nije vidio osim iz perspektive unosnog šverca gorivom i cigarama. Ali i pored svega ovog uvijek se vraćam na narod, on je taj koji je dozvolio da sve ovo ide ovako strmoglavo i potpuno nenormalno. Oda vidim da je apsolutno opravdana ona narodna izreka, NAROD IMA VLAST KAKVU JE I ZASLUŽIO. Nećemo u NATO, bombardovali nas, tukli Srbiju, bacali osiromašeni uraijum, u HR pomagali Tuđmanu da protjera srbe, "Oluja veličanstvena akcija hrvatski redarstvenika". Al zato hoćemo unuku Peje satnika za predsjednicu srba u Republici Srpskoj. Koja je tu razlika, ima li je? Nema, kao ni nacionalnog samopoštovanja. I zato je tako kako je.

ODGOVORITE
Name

Srbin

03.02.2019 07:22

Vi ih okarakterisaste kao izdajnici. Sada ih zovete. KAKVI STE VI LICEMEMERI I OLOŠI TO JE STRAŠNO.

ODGOVORITE
Name

Радојица

03.02.2019 11:31

СДС данас је сушта супротност СДС-у који ји створио Републику Српску. То каже и бивши предсједник Драган Калинић којег је смијенио високи представник 2004 године. Већ наредне године дакле 2005 СДС потписује приступ НАТО интеграцијама јер су услед санкција високог представника посклањане све патриоте из врха странке а на њихова мјеста су дошли поданици. Прави суноврат СДС-а почиње доласком Босића на чело странке који се одмах истакао поданичким радом и угађањем западу. СДС је из године у годину показивао слабије резултате јер је већина српског народа препознала СДС-ову поданичку политику. И баш кад помислиш да не може горе појави се Говедарица који својим ауторитарним потезима смјењује градске одборе без да трепне десткујући даље СДС. Сада СДС има двије опције. Да на наредној скупштини изабере новог предсједника (јер Говедарица неће да сиђе са власти иако је то обећао ако изгуби изборе) који ће поново усмјерити странку њеним изворним вриједностима као патриотске странке Републике Српске. Друга варијанта је даље осипање странке а не би било далеко ни њено гашење. У сваком случају СДС није странка која је неки фактор одлучивања те стога БиХ не може у НАТО ако муслимани желе да задрже ову нашу државну заједницу на окупу.

ODGOVORITE
Name

hm

03.02.2019 21:24

Jeste susta suprotnost i dobro je sto je tako. Sada je upravo to sto narod zeli. A sto vam jw Vukota trun u oku, nikoga nw cudi.

Name

Veteran

04.02.2019 05:43

A valjaju ti stari lisci koji su sve na startu popljačkali, šuti pokri se po glavi. Ovi su ovaj lopovluk i zapoceli to svi znaju...

Name

Bob

04.02.2019 06:52

" IZVRSNI KOMITET" ...pa oni nisu normalni.

ODGOVORITE
Name

Правда За Давида И Све Нас

04.02.2019 08:08

Рјешите случај Давида Драгићевића и казните убице и наручиоце убиства па онда тражите помоћ. Скоро 11 мјесеци тражи се истина о смрти Ђакца а ви шутите и не рјешавате. Сад се и ви сами чупајте из тога што сте закухали "Бакирпвци".

ODGOVORITE
Name

Ре Радојица

04.02.2019 16:35

Ништа нисте у праву ,СДС су уништили Калинић,Чавић,Стевандић .Све их добро познајем,нису били чланови СДСа док нису видели свој интерес,кад је СДС постао толико моћан да је побиједио,добио Републику,е тад су они постали чланови а отишли су кад им више није требао.Калинић био познати реформиста против којих смо се борили 1990.Босић и Вукота су једине свијетле тачке тачке само док се народ,мечка пробуди.

Name

Nepodoban

04.02.2019 17:13

"Srbi su danas u Federaciji BiH građani drugog reda, bez prava na imovinu, jezik i kulturu. Nisu omogućili ni da Srbi u skladu sa Ustavom budu zastupljeni u organima vlasti", navodi se u zaključcima. Moze se i ovako slobodno reci: "Nepodobni Srbi su danas u Republici Srpskoj građani drugog reda, bez prava na slobodu misljenja, bez prava za radno mjesto, bez prava da ih zakon stiti. Nije im omoguceno ni da u skladu sa Ustavom budu zasticeni od strane organa u vlasti", navodi se u zaključcima.

ODGOVORITE
Name

Mama

05.02.2019 05:30

SANJA BABA STA BI RADO BILO!!!!!! Ovaj Kovacevic jel to sin Dodika i Cvijanovicke??

ODGOVORITE