Колико вриједи одузета имовина

Агенција за управљање одузетом имовином је од оснивања 2010. године до краја прошле године управљала одузетом имовином у вриједности од око 23,4 милиона КМ.  

Република Српска 02.02.2019 | 11:49
Колико вриједи одузета имовина
-Вриједност привремено одузете имовине која је у овом периоду предата Агенцији око 21,9 милиона марака, а вриједност трајно одузете имовине која нам је у овом периоду предата на управљање износи око 1,4 милиона КМ –  кажу у Агенцији.

Укупна вриједност привремено одузете имовине која је враћена власницима по окончању поступака за одузимање имовине износи око 9,7 милиона марака. Привремено одузета имовина се у поступку управљања складишти, чува и одржава, а трошкове чувања и одржавања сноси Агенција.

-По правоснажном окончању поступака, а на основу правоснажних судских одлука о одузимању имовине стечене извршењем кривичног дјела, имовинске користи прибављене кривичним дјелом и предмета кривичног дјела, укупна вриједност трајно одузете имовине којом је управљала Агенција износи око 12,7 милиона КМ – каже министар правде РС Антон Касиповић. 

Истовремено, у  поступку управљања са трајно одузетом имовином у буџет Републике Српске уплаћено је 517.228 КМ. Трајно одузета имовина као својина Републике Српске, укупне вриједности од око 11,5 милиона КМ, предата је другим надлежним тијелима Републике Српске на даље управљање. Ријеч је о акцијама у привредним друштвима, возилима, информатичким уређајима, опреми и слично.

Имовина укупне вриједности 10.650 КМ је по одлукама Владе Републике Српске поклоњена другим правним лицима од друштвеног, односно јавног интереса.

У Агенцији за управљање одузетом имовином тренутно је запослено 15 радника.

(Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Џери

02.02.2019 12:39

Је ли имате употребну дозволу за простор у коме сте смјештени? И који сте 3x претплатили (3351 КМ/м2)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Агенција сноси трошкове “привремено одузете “имовине?!!?!!!!

03.02.2019 07:39

Опет по грађанима! Сто не цекате Судско рјешење?! Ви чувате, правите трошкове друштву, а онда Суд врати оптуженима у 95 посто. Тко је ово смислио свака му част! Угледајте се на банке! Имате сеф у банци - плаћате. Новац - плаћате провизију. Агенција, по овом сто је написано у чланку, без провизије, штити имовину оптужених док су под истрагом! Ово је тема за истразивацко новинарство.

Name

Директ

02.02.2019 17:31

У Србији уводе закон о поријеклу имовине. Спомиње се, заборавио сам, све ми се цини да 80 одсто од имовине се одузима уколико се установи да је стецена на нелегалан нацин. Кад би код нас био уведен такав закон, будзет би био пунији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изгледа да је Агенција

03.02.2019 07:47

Агентура криминалаца! Сацувај, заштити имовину о трошку друства док Суд не изда потврду о поштењу оптужених.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сврни наврни

03.02.2019 08:00

Више ача нег' омача. Више трошка него користи. Ни сврхе ни смисла та агенција нема. А запослени ништа и не раде, хајцају које куда.

ОДГОВОРИТЕ