Koliko vrijedi oduzeta imovina

Agencija za upravljanje oduzetom imovinom je od osnivanja 2010. godine do kraja prošle godine upravljala oduzetom imovinom u vrijednosti od oko 23,4 miliona KM.  

Republika Srpska 02.02.2019 | 11:49
Koliko vrijedi oduzeta imovina
-Vrijednost privremeno oduzete imovine koja je u ovom periodu predata Agenciji oko 21,9 miliona maraka, a vrijednost trajno oduzete imovine koja nam je u ovom periodu predata na upravljanje iznosi oko 1,4 miliona KM –  kažu u Agenciji.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete imovine koja je vraćena vlasnicima po okončanju postupaka za oduzimanje imovine iznosi oko 9,7 miliona maraka. Privremeno oduzeta imovina se u postupku upravljanja skladišti, čuva i održava, a troškove čuvanja i održavanja snosi Agencija.

-Po pravosnažnom okončanju postupaka, a na osnovu pravosnažnih sudskih odluka o oduzimanju imovine stečene izvršenjem krivičnog djela, imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom i predmeta krivičnog djela, ukupna vrijednost trajno oduzete imovine kojom je upravljala Agencija iznosi oko 12,7 miliona KM – kaže ministar pravde RS Anton Kasipović. 

Istovremeno, u  postupku upravljanja sa trajno oduzetom imovinom u budžet Republike Srpske uplaćeno je 517.228 KM. Trajno oduzeta imovina kao svojina Republike Srpske, ukupne vrijednosti od oko 11,5 miliona KM, predata je drugim nadležnim tijelima Republike Srpske na dalje upravljanje. Riječ je o akcijama u privrednim društvima, vozilima, informatičkim uređajima, opremi i slično.

Imovina ukupne vrijednosti 10.650 KM je po odlukama Vlade Republike Srpske poklonjena drugim pravnim licima od društvenog, odnosno javnog interesa.

U Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom trenutno je zaposleno 15 radnika.

(Srpskainfo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Džeri

02.02.2019 12:39

Je li imate upotrebnu dozvolu za prostor u kome ste smješteni? I koji ste 3x pretplatili (3351 KM/m2)

ODGOVORITE
Name

Agencija snosi troškove “privremeno oduzete “imovine?!!?!!!!

03.02.2019 07:39

Opet po građanima! Sto ne cekate Sudsko rješenje?! Vi čuvate, pravite troškove društvu, a onda Sud vrati optuženima u 95 posto. Tko je ovo smislio svaka mu čast! Ugledajte se na banke! Imate sef u banci - plaćate. Novac - plaćate proviziju. Agencija, po ovom sto je napisano u članku, bez provizije, štiti imovinu optuženih dok su pod istragom! Ovo je tema za istrazivacko novinarstvo.

Name

Direkt

02.02.2019 17:31

U Srbiji uvode zakon o porijeklu imovine. Spominje se, zaboravio sam, sve mi se cini da 80 odsto od imovine se oduzima ukoliko se ustanovi da je stecena na nelegalan nacin. Kad bi kod nas bio uveden takav zakon, budzet bi bio puniji.

ODGOVORITE
Name

Izgleda da je Agencija

03.02.2019 07:47

Agentura kriminalaca! Sacuvaj, zaštiti imovinu o trošku drustva dok Sud ne izda potvrdu o poštenju optuženih.

ODGOVORITE
Name

Svrni navrni

03.02.2019 08:00

Više ača neg' omača. Više troška nego koristi. Ni svrhe ni smisla ta agencija nema. A zaposleni ništa i ne rade, hajcaju koje kuda.

ODGOVORITE