МВП Јокић "разбио" Хјустон!

Јокић поново феноменалан, Денвер прекинуо црну серију! Кошаркаши Денвер Нагетса победили су Хјустон Рокетсе са 136:122 превођени незаустављивим српским центром Николом Јокићем.  Осокољен и мотивисан после позива за наступ на Ол стару, српски центар одиграо још један фантастичан меч и предводио Нагетсе у победи над Рокитсима.

Кошарка 02.02.2019 | 13:00
МВП Јокић "разбио" Хјустон!
Денвер је победом прекинуо серију лоших резултата против Хјустона, који их је победио у претходних девет мечева заредом.

Поново бриљантан био је Јокић, који је за 31 минут на паркету уписао 31 поен (12/15 из игре), 13 скокова и девет асистенција, те остао ускраћен за једно успешно додавање од новог трипл-дабла.

Хјустон, за који је утакмицу почео недавно опорављени Крис Пол, боље је отворио дуел и на крају прве деонице имао предност од осам поена, али је Денвер монструозном другом четвртином (48:28) успео да већ на полувремену има двоцифрену предност. 

Предност Нагетса је расла и у другом полувремену и у једном тренутку износила 20 поена предности, да би Рокетси до краја успели да дођу тек на 14 поена заостатка, а да ниједном нису успели да предност противника смање на једноцифрену разлику. 

Поред бриљантног Јокића истакао се и млади Малик Бизли, који је у одсуству Џамала Мареја и Герија Хериса "покупио кајмак" уписавши рекордних 35 поена (12/17). Тори Крег је додао 22 поена, Монте Морис је имао 18, уз шест скокова и осам асистенција, док су по десет поена имали Мејсон Пламли и Пол Милсап. 

На другој страни, Џејмс Харден је уписао 30 поена (9/21) и девет асистенција, Кенет Фарид је имао 23 поена и шест ухваћених лопти, а Крис Пол 20 поена и шест успешних додавања. 

Јокићев Денвер следећи меч игра у ноћи између суботе и недејле, од 3 сата после поноћи, против Минесота Тимбервулвса у Минеаполису.



"МВП, МВП" орило се Пепси центром на мечу против Хјустона, а Никола Јокић потврдио је да то заиста и јесте.

Српски кошаркаш био је силно мотивисан да против одличних Рокитса покаже да је позив за наступ на Ол стар мечу стигао у праве руке.  

Никола Јокић је био на прагу новог трипл-дабла - постигао је 31 поен, имао је 13 скокова и девет асистенција, украдену и две изгубљене лопте, уз само три промашаја из игре - 12/15, и био најзаслужнији што је Денвер победио резултатом 136:122.



Денвер је први пут после девет мечева у низу славио против Рокитса захваљујући и рекорду каријере Малика Бизлија, који је уписао 35 погодака, док је Тори Крејг додао 22 поготка.

У редовима гостију стандардно најефикаснији био је Џејмс Харден са 30 поена. Њему је то био 25. Меч у низу на којем је остварио 30 "плус" поена.

Уз њега истакао се и Кенет Фарид са 23 поена, док је Крис Пол убацио 20, уз шест асистенција.

Денвер је новим тријумфом преузео чело табеле Западне конференције са скором 36-15, колико има и Голден Стејт.

Хјустон је на шестом месту са учинком од 29 победа и 22 пораза.

Џорџ и Вестбрук незаустављиви, Никси најгори у лиги! Најбољу појединачну партију у ноћи између петка и суботе у НБА пружио је кошаркаш Оклахома Ситија Пол Џорџ.

Оклахома Сити Тандери победили су Мајами Хит на гостовану резултатом 118:102 и учвристили се на трећој позицији западне конференције, иза само Голден Стејта и Денвера.

Тандере су до победе водила два најбоља играча екипе, Пол Џорџ са 43 поена, седам скокова и пет асистенција, као и Расел Вестбрук са новим трипл-даблом од 14 поена, 12 скокова и 14 асистенција.

Оклахома је преко Мајамија дошла до седме узастопне победе, као и шесте заредом против Хита. 

За госте сјајан је био и Денис Шрудер, који је имао 28 поена. На другој страни истакли су се Кели Олиник са 21 и Џејсон Ричардсон са 18 поена. Хасан Вајтсајд је уписао 12 поена, уз 16 скокова. 

Бостон Селтикси су славили на гостовању Медисон Сквер Гардену, где су били бољи од Њујорк Никса са 113:99. 

Селтикси су ишли "корак по корак" и предност градили током целог меча, да би на крају били убедљиви и славили без икаквих проблема. Никси су забележили 20. пораз у претходном 21 мечу и постали најгора екипа у целој НБА лиги. 

Најбољи у гостујућем саставу био је Кајри Ирвинг са 23 поена, десет скокова и шест асистенција, који је од бројне публике у хали добио скандирање "Желимо Кајрија". 

Њујорк су предводили Демијан Дотсон са 22 и руки Кевин Нокс са 21 поеном, а једини двоцифрени поред њих био је хрватски играч Марио Хезоња са десет убачених поена.



Јута Џез је победила Атланта Хоксе са 128:112 после лоше одиграног првог полувремена.

Домаћин је губио са два поена на паузи, али је у наставку игре успео да, пре свега, одличним процентима шута победи једну од најгорих екипа у лиги.

Рудо Гобер, који је дан раније у сузама испратио објављивање Ол-стар састава у којем се није нашао, забележио је 25 поена и 13 скокова. Пратио га је Рики Рубио дабл-даблом од 22 поена и 11 асистенција, Џо Инглес је додао 19, а Донован Мичел 15 поена (7/18).

Атланту је "вукао" талентовани руки Треј Јанг са 29 поена и девет асистенција, а помоћ су му пружили Џон Колинс са 19, Двејн Дедмон са 15 и Кевин Хуертер са 14 поена.

Шарлот је такође имао мање проблеме да изађе на крај са Мемфис Гризлисима, али је на крају био успешнији од противника резултатом 100:92.

Хорнетси су губили пред последњих 12 минута, али су до краја меча направили серију 30:19 и решили питање победника пре завршнице.

Кемба Вокер је по ко зна који пут био најбољи у Шарлоту и на крају имао 23 поена. Малик Монк је убацио 20, Марвин Вилијамс 16, а Тони Паркер 15 поена, уз седам асистенција.

Мемфис је предводио Шелвин Мек са 19 поена и девет асистенција, док су Иван Реб и Џастин Холидеј убацили по 15. Марк Гасол је за 26 минута на паркету имао осам поена, шест скокова и пет асистенција.

РЕЗУЛТАТИ

Шарлот - Мемфис 100:92

Њујорк - Бостон 99:113

Мајами - Оклахома 102:118

Јута - Атланта 128:112

Денвер - Хјустон 136:122

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар