MVP Jokić "razbio" Hjuston!

Jokić ponovo fenomenalan, Denver prekinuo crnu seriju! Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Hjuston Roketse sa 136:122 prevođeni nezaustavljivim srpskim centrom Nikolom Jokićem.  Osokoljen i motivisan posle poziva za nastup na Ol staru, srpski centar odigrao još jedan fantastičan meč i predvodio Nagetse u pobedi nad Rokitsima.

Košarka 02.02.2019 | 13:00
MVP Jokić "razbio" Hjuston!
Denver je pobedom prekinuo seriju loših rezultata protiv Hjustona, koji ih je pobedio u prethodnih devet mečeva zaredom.

Ponovo briljantan bio je Jokić, koji je za 31 minut na parketu upisao 31 poen (12/15 iz igre), 13 skokova i devet asistencija, te ostao uskraćen za jedno uspešno dodavanje od novog tripl-dabla.

Hjuston, za koji je utakmicu počeo nedavno oporavljeni Kris Pol, bolje je otvorio duel i na kraju prve deonice imao prednost od osam poena, ali je Denver monstruoznom drugom četvrtinom (48:28) uspeo da već na poluvremenu ima dvocifrenu prednost. 

Prednost Nagetsa je rasla i u drugom poluvremenu i u jednom trenutku iznosila 20 poena prednosti, da bi Roketsi do kraja uspeli da dođu tek na 14 poena zaostatka, a da nijednom nisu uspeli da prednost protivnika smanje na jednocifrenu razliku. 

Pored briljantnog Jokića istakao se i mladi Malik Bizli, koji je u odsustvu Džamala Mareja i Gerija Herisa "pokupio kajmak" upisavši rekordnih 35 poena (12/17). Tori Kreg je dodao 22 poena, Monte Moris je imao 18, uz šest skokova i osam asistencija, dok su po deset poena imali Mejson Plamli i Pol Milsap. 

Na drugoj strani, Džejms Harden je upisao 30 poena (9/21) i devet asistencija, Kenet Farid je imao 23 poena i šest uhvaćenih lopti, a Kris Pol 20 poena i šest uspešnih dodavanja. 

Jokićev Denver sledeći meč igra u noći između subote i nedejle, od 3 sata posle ponoći, protiv Minesota Timbervulvsa u Mineapolisu.



"MVP, MVP" orilo se Pepsi centrom na meču protiv Hjustona, a Nikola Jokić potvrdio je da to zaista i jeste.

Srpski košarkaš bio je silno motivisan da protiv odličnih Rokitsa pokaže da je poziv za nastup na Ol star meču stigao u prave ruke.  

Nikola Jokić je bio na pragu novog tripl-dabla - postigao je 31 poen, imao je 13 skokova i devet asistencija, ukradenu i dve izgubljene lopte, uz samo tri promašaja iz igre - 12/15, i bio najzaslužniji što je Denver pobedio rezultatom 136:122.



Denver je prvi put posle devet mečeva u nizu slavio protiv Rokitsa zahvaljujući i rekordu karijere Malika Bizlija, koji je upisao 35 pogodaka, dok je Tori Krejg dodao 22 pogotka.

U redovima gostiju standardno najefikasniji bio je Džejms Harden sa 30 poena. Njemu je to bio 25. Meč u nizu na kojem je ostvario 30 "plus" poena.

Uz njega istakao se i Kenet Farid sa 23 poena, dok je Kris Pol ubacio 20, uz šest asistencija.

Denver je novim trijumfom preuzeo čelo tabele Zapadne konferencije sa skorom 36-15, koliko ima i Golden Stejt.

Hjuston je na šestom mestu sa učinkom od 29 pobeda i 22 poraza.

Džordž i Vestbruk nezaustavljivi, Niksi najgori u ligi! Najbolju pojedinačnu partiju u noći između petka i subote u NBA pružio je košarkaš Oklahoma Sitija Pol Džordž.

Oklahoma Siti Tanderi pobedili su Majami Hit na gostovanu rezultatom 118:102 i učvristili se na trećoj poziciji zapadne konferencije, iza samo Golden Stejta i Denvera.

Tandere su do pobede vodila dva najbolja igrača ekipe, Pol Džordž sa 43 poena, sedam skokova i pet asistencija, kao i Rasel Vestbruk sa novim tripl-dablom od 14 poena, 12 skokova i 14 asistencija.

Oklahoma je preko Majamija došla do sedme uzastopne pobede, kao i šeste zaredom protiv Hita. 

Za goste sjajan je bio i Denis Šruder, koji je imao 28 poena. Na drugoj strani istakli su se Keli Olinik sa 21 i Džejson Ričardson sa 18 poena. Hasan Vajtsajd je upisao 12 poena, uz 16 skokova. 

Boston Seltiksi su slavili na gostovanju Medison Skver Gardenu, gde su bili bolji od Njujork Niksa sa 113:99. 

Seltiksi su išli "korak po korak" i prednost gradili tokom celog meča, da bi na kraju bili ubedljivi i slavili bez ikakvih problema. Niksi su zabeležili 20. poraz u prethodnom 21 meču i postali najgora ekipa u celoj NBA ligi. 

Najbolji u gostujućem sastavu bio je Kajri Irving sa 23 poena, deset skokova i šest asistencija, koji je od brojne publike u hali dobio skandiranje "Želimo Kajrija". 

Njujork su predvodili Demijan Dotson sa 22 i ruki Kevin Noks sa 21 poenom, a jedini dvocifreni pored njih bio je hrvatski igrač Mario Hezonja sa deset ubačenih poena.



Juta Džez je pobedila Atlanta Hokse sa 128:112 posle loše odigranog prvog poluvremena.

Domaćin je gubio sa dva poena na pauzi, ali je u nastavku igre uspeo da, pre svega, odličnim procentima šuta pobedi jednu od najgorih ekipa u ligi.

Rudo Gober, koji je dan ranije u suzama ispratio objavljivanje Ol-star sastava u kojem se nije našao, zabeležio je 25 poena i 13 skokova. Pratio ga je Riki Rubio dabl-dablom od 22 poena i 11 asistencija, Džo Ingles je dodao 19, a Donovan Mičel 15 poena (7/18).

Atlantu je "vukao" talentovani ruki Trej Jang sa 29 poena i devet asistencija, a pomoć su mu pružili Džon Kolins sa 19, Dvejn Dedmon sa 15 i Kevin Huerter sa 14 poena.

Šarlot je takođe imao manje probleme da izađe na kraj sa Memfis Grizlisima, ali je na kraju bio uspešniji od protivnika rezultatom 100:92.

Hornetsi su gubili pred poslednjih 12 minuta, ali su do kraja meča napravili seriju 30:19 i rešili pitanje pobednika pre završnice.

Kemba Voker je po ko zna koji put bio najbolji u Šarlotu i na kraju imao 23 poena. Malik Monk je ubacio 20, Marvin Vilijams 16, a Toni Parker 15 poena, uz sedam asistencija.

Memfis je predvodio Šelvin Mek sa 19 poena i devet asistencija, dok su Ivan Reb i Džastin Holidej ubacili po 15. Mark Gasol je za 26 minuta na parketu imao osam poena, šest skokova i pet asistencija.

REZULTATI

Šarlot - Memfis 100:92

Njujork - Boston 99:113

Majami - Oklahoma 102:118

Juta - Atlanta 128:112

Denver - Hjuston 136:122

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar