Ухапшено једно лице на Каракају

По налогу тужиоца из Посебног одјела за ратне злочине, у заједничком дјеловању полицијских дјелатника Граничне полиције БиХ и Државне агенције за истраге и заштиту, на граничном прелазу Каракај, идентификован је и лишен слободе Миленко Гојголовић , рођен 1955. у Власеници, саопштено је јутрос из Тужилаштва Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 02.02.2019 | 11:19
Ухапшено једно лице на Каракају
Како преноси Н1, осумњичени је под истрагом и терети се да је у својству припадника ВРС, на подручју општине Власеница, у љето 1992. године, у логору Сушица гдје су били незаконито затворени цивили бошњачке националности, починио ратни злочин силовања и сексуалног злостављања.

''Након лишавања слободе осумњичени је предат поступајућем тужиоцу, који ће испитати осумњиченог и упутити приједлог за одређивање притвора", каже се у саопштењу.

Даље се наводи да је Гојголовић дужи временски период боравио је у иностранству, у прекоокеанској земљи, те је био недоступан правосуђу БиХ.

Додаје се да је лоциран, идентификован и лишен слободе након краћег боравка у БиХ.

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Хасан

02.02.2019 10:24

ТАКО И ТРЕБА СВЕ ХАПСИ И ЈЕДНЕ И ДРУГЕ И ТРЕЦЕ КО ГОД ЈЕ ЦИНИЈО НЕДЈЕЛА У РАТУ ТО СУ ОБИЦНИ ЉИГАВЦИ И ИМАЈУ ЗЛУ КРВ У СЕБИ , ОДМАХ ДОЗИВОТНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирјана

02.02.2019 15:53

Када це хапсити Босњаке сто су порусили куце у Федерацији и сто сијеку суме?

Name

Цензор

02.02.2019 10:43

Цуууј, откуд логор у Власеници? Ја мислио ВРС тамо садила цвијеце у рату...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

02.02.2019 14:08

Љигавац,амеба, смеће од рода људскога,свако ко је починио овакве злочине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадно и биједно

02.02.2019 14:53

Ма ја хапси србе а Бошњаци осумњичени за ратне злочине могу да раде у државним институцијама БиХ, Мугдим Вранац, гранична полиција, бивши помоћник директора граничне полиције БиХ... Зијад Срабовић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

02.02.2019 16:13

Ове вехабује цовека осудисе није ни судјење било .... само зато сто је србин , ма само се одцепити сто пре онда цемо ми њих хапсити и правда це бити задовољена када прави злоцинци буду ухапсени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

03.02.2019 11:46

Ам није цовек ниста радио Зато се крио јадницак све ове године Али злоцин неце застарити И треба све процесуирати све редом Незнам само несто срба највисе А нисмо богами никог убили нити одвели у логор Први пут цијем да је био негдје логор То су били смјестаји за људе који нису имали гдје да се склоне од рата А посто смо ми имали највисе смјестаја ми смо те смјестаје морали напунити А никог нисмо дрзали на силу нити је било убистава није богами Није председника Додика ми нема веце заклетве па ко хоце нека вјерује ко неце немора