Uhapšeno jedno lice na Karakaju

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine, u zajedničkom djelovanju policijskih djelatnika Granične policije BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu, na graničnom prelazu Karakaj, identifikovan je i lišen slobode Milenko Gojgolović , rođen 1955. u Vlasenici, saopšteno je jutros iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina 02.02.2019 | 11:19
Uhapšeno jedno lice na Karakaju
Kako prenosi N1, osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je u svojstvu pripadnika VRS, na području opštine Vlasenica, u ljeto 1992. godine, u logoru Sušica gdje su bili nezakonito zatvoreni civili bošnjačke nacionalnosti, počinio ratni zločin silovanja i seksualnog zlostavljanja.

''Nakon lišavanja slobode osumnjičeni je predat postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičenog i uputiti prijedlog za određivanje pritvora", kaže se u saopštenju.

Dalje se navodi da je Gojgolović duži vremenski period boravio je u inostranstvu, u prekookeanskoj zemlji, te je bio nedostupan pravosuđu BiH.

Dodaje se da je lociran, identifikovan i lišen slobode nakon kraćeg boravka u BiH.

BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Hasan

02.02.2019 10:24

TAKO I TREBA SVE HAPSI I JEDNE I DRUGE I TRECE KO GOD JE CINIJO NEDJELA U RATU TO SU OBICNI LJIGAVCI I IMAJU ZLU KRV U SEBI , ODMAH DOZIVOTNA

ODGOVORITE
Name

Mirjana

02.02.2019 15:53

Kada ce hapsiti Bosnjake sto su porusili kuce u Federaciji i sto sijeku sume?

Name

Cenzor

02.02.2019 10:43

Cuuuj, otkud logor u Vlasenici? Ja mislio VRS tamo sadila cvijece u ratu...

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

02.02.2019 14:08

Ljigavac,ameba, smeće od roda ljudskoga,svako ko je počinio ovakve zločine.

ODGOVORITE
Name

Jadno i bijedno

02.02.2019 14:53

Ma ja hapsi srbe a Bošnjaci osumnjičeni za ratne zločine mogu da rade u državnim institucijama BiH, Mugdim Vranac, granična policija, bivši pomoćnik direktora granične policije BiH... Zijad Srabović

ODGOVORITE
Name

Joja

02.02.2019 16:13

Ove vehabuje coveka osudise nije ni sudjenje bilo .... samo zato sto je srbin , ma samo se odcepiti sto pre onda cemo mi njih hapsiti i pravda ce biti zadovoljena kada pravi zlocinci budu uhapseni.

ODGOVORITE
Name

AR

03.02.2019 11:46

Am nije covek nista radio Zato se krio jadnicak sve ove godine Ali zlocin nece zastariti I treba sve procesuirati sve redom Neznam samo nesto srba najvise A nismo bogami nikog ubili niti odveli u logor Prvi put cijem da je bio negdje logor To su bili smjestaji za ljude koji nisu imali gdje da se sklone od rata A posto smo mi imali najvise smjestaja mi smo te smjestaje morali napuniti A nikog nismo drzali na silu niti je bilo ubistava nije bogami Nije predsednika Dodika mi nema vece zakletve pa ko hoce neka vjeruje ko nece nemora