Џипијада поводом Савиндана

У  србачком Ронилачком клубу „Жабац“, који  у свом саставу  има и  секцију  „Офф роад“, дошли су на заиста занимљиву идеју да поводом Савиндана на планини Мотајица окупе своје пријатеље – чланове џип клубова из више мјеста Бањалучке регије. Највише гостију дошло је из Џип клуба „Шкребин камен“ из Теслића.

Република Српска 02.02.2019 | 10:32
Џипијада поводом Савиндана
“Циљ ове манифестације био је прије свега дружење и забава, али и да својим тешким машинама на захтјевном терену, прекривеном снијегом и ледом,  покажемо храброст и умијеће у вожњи,  и велику љубав према овом  популарном екстремном спорту“, каже представник Организационог одбора  „Светосавске џипијаде“ Милорад Лепир. 

Он за БН додаје  да су многи чланови џип-клубова истовремену  заљубљеници и у планинарење, па су на овај начин дали свој допринос и традиционалном Светосавском походу чланова Планинарског друштва „Видета“ ка врху Мотајице од 652 метра надморске висине.

Након што су, уз многе згоде и незгоде, савладали  тешке успоне дужине 17 километара , учесници ове џипијаде, која није имала такмичарски карактер,  наставили су са вишечасовним дружењем.  Није недостајало хране и пића, али и  живе музике  за добро расположење. За то се потрудио хармоникаш Мићо Глишић, коме су  веома успјешно помагали  неустрашиви  возачи: Мићо Тодић, Дон Радић, Данијел Бановић, Никола Гачиић, Владимир Павловић и други.  Био је ово, каже један од њих, прави „бал“ џипова на снијегу  за незаборав.

Дружење на планини Мотајици у оквиру обиљежавања  Савиндана, према ријечима  Милорада Лепира, искоришћен је и за  договор око организације овогодишње традиционалне хуманитарне „Србачке џипијаде“.

„Очекујемо да овогодишња  џипијада, која ће се одржати крајем маја или почетком јуна, по броју учесника превазидје све досадашње, те да ћемо прикупити више средстава  за пружање помоћи  социјално угроженим и вишечланим породицама“, каже Милорад Лепир.

(БН/С.К.)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Коментар

02.02.2019 09:52

Свети Саво и дзипијада? Е мој болесни народе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

02.02.2019 10:17

И то још на Савиндан у фебруару! Ма, предобро је нама, какви смо!

Name

О

02.02.2019 12:57

Ооо господеее бозе помози нам !!! Какве везе дзипови имају са светим савом па у фебруару па помоц угрозенима ?????????!!!!! Везе с везом !другариииии помоц угрозенима треба правну дрзаву и закон на дјело и врацати покрадено опорављати народвод пљацке у рату и после рата !!!! Побркали сте лонцице дзипииииии!! Узивајте у васем добру а остабите Саву и покрадени тј угрозени народ по страниви нема Саве у Фебруарууууу

Name

Радивоје

02.02.2019 14:41

Свети Саво стали ови лудаци хоце поводом тако једнога великога и постованога дана.

Name

Кики

02.02.2019 13:26

Ко ово организује и какве су ово будале? Нигдје везе, Свези Саво и џипијада. ????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

стингер

02.02.2019 15:15

Разних ту донатора има поготово јавних предузећа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

02.02.2019 22:55

Да на осамстогодисњицу православља попови да показу Светом Сави да немају ниста висе са коњима и магарцима вец је дзип њмање сто се мозе!

ОДГОВОРИТЕ