Džipijada povodom Savindana

U  srbačkom Ronilačkom klubu „Žabac“, koji  u svom sastavu  ima i  sekciju  „Off road“, došli su na zaista zanimljivu ideju da povodom Savindana na planini Motajica okupe svoje prijatelje – članove džip klubova iz više mjesta Banjalučke regije. Najviše gostiju došlo je iz Džip kluba „Škrebin kamen“ iz Teslića.

Republika Srpska 02.02.2019 | 10:32
Džipijada povodom Savindana
“Cilj ove manifestacije bio je prije svega druženje i zabava, ali i da svojim teškim mašinama na zahtjevnom terenu, prekrivenom snijegom i ledom,  pokažemo hrabrost i umijeće u vožnji,  i veliku ljubav prema ovom  popularnom ekstremnom sportu“, kaže predstavnik Organizacionog odbora  „Svetosavske džipijade“ Milorad Lepir. 

On za BN dodaje  da su mnogi članovi džip-klubova istovremenu  zaljubljenici i u planinarenje, pa su na ovaj način dali svoj doprinos i tradicionalnom Svetosavskom pohodu članova Planinarskog društva „Videta“ ka vrhu Motajice od 652 metra nadmorske visine.

Nakon što su, uz mnoge zgode i nezgode, savladali  teške uspone dužine 17 kilometara , učesnici ove džipijade, koja nije imala takmičarski karakter,  nastavili su sa višečasovnim druženjem.  Nije nedostajalo hrane i pića, ali i  žive muzike  za dobro raspoloženje. Za to se potrudio harmonikaš Mićo Glišić, kome su  veoma uspješno pomagali  neustrašivi  vozači: Mićo Todić, Don Radić, Danijel Banović, Nikola Gačiić, Vladimir Pavlović i drugi.  Bio je ovo, kaže jedan od njih, pravi „bal“ džipova na snijegu  za nezaborav.

Druženje na planini Motajici u okviru obilježavanja  Savindana, prema riječima  Milorada Lepira, iskorišćen je i za  dogovor oko organizacije ovogodišnje tradicionalne humanitarne „Srbačke džipijade“.

„Očekujemo da ovogodišnja  džipijada, koja će se održati krajem maja ili početkom juna, po broju učesnika prevazidje sve dosadašnje, te da ćemo prikupiti više sredstava  za pružanje pomoći  socijalno ugroženim i višečlanim porodicama“, kaže Milorad Lepir.

(BN/S.K.)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Komentar

02.02.2019 09:52

Sveti Savo i dzipijada? E moj bolesni narode...

ODGOVORITE
Name

Re:

02.02.2019 10:17

И то још на Савиндан у фебруару! Ма, предобро је нама, какви смо!

Name

O

02.02.2019 12:57

Ooo gospodeee boze pomozi nam !!! Kakve veze dzipovi imaju sa svetim savom pa u februaru pa pomoc ugrozenima ?????????!!!!! Veze s vezom !drugariiiii pomoc ugrozenima treba pravnu drzavu i zakon na djelo i vracati pokradeno oporavljati narodvod pljacke u ratu i posle rata !!!! Pobrkali ste loncice dzipiiiiii!! Uzivajte u vasem dobru a ostabite Savu i pokradeni tj ugrozeni narod po stranivi nema Save u Februaruuuuu

Name

Radivoje

02.02.2019 14:41

Sveti Savo stali ovi ludaci hoce povodom tako jednoga velikoga i postovanoga dana.

Name

Kiki

02.02.2019 13:26

Ko ovo organizuje i kakve su ovo budale? Nigdje veze, Svezi Savo i džipijada. ????????

ODGOVORITE
Name

stinger

02.02.2019 15:15

Raznih tu donatora ima pogotovo javnih preduzeća.

ODGOVORITE
Name

Da

02.02.2019 22:55

Da na osamstogodisnjicu pravoslavlja popovi da pokazu Svetom Savi da nemaju nista vise sa konjima i magarcima vec je dzip njmanje sto se moze!

ODGOVORITE