Шта је Дукић поручио Топићу

- То што се у источном дијелу Републике Српске, од Бијељине до Требиња, коју чини 49 % територије Републике Српске, гдје живи 38% становништва у 31 општини, доминантни природни ресурси, шуме, руде, ходропотенцијали, поред осталог, због недостатка адекватних комуникација, не валоризују на адекватан начин а становништво масовно исељава, Вама то очигледно не улази у калкулације, нити Вам квари комодитет.

Република Српска 02.02.2019 | 09:03
Шта је Дукић поручио Топићу
Предсједник компаније Боксит из Милића Рајко Дукић поново је упутио јавну критику директору Аутопутева РС Душану Топићу због његове изјаве да је "по једном км изградња брзе цесте у источном скупља од изградње једног километра ауто-пута у западном дијелу Републике Српске".

За Дукића та изјава доводи у питање стручни, пословни па и морални кредибилитет директора Аутопутева.

"Тако нешто може изјавити само онај који има кратку диоптрију а очигледно да Ваша не досеже, из Бања Луке, даље од Добоја или неко, који је инкорпориран у државне и политичке структуре, које му дају могућност да паре пореских обвезника троши на начин како он или бањалучка братија мисли, односно бањалучки локал-патриоти, којима је очигледно и неоспорно пречи запад и везе са Хрватском него исток и веза са Србијом, као и источни дио, у цјелости, од Бијељине па до Требиња", поручио је Дукић.

Као што немате, каже, никакву стручну анализу, јер да имате показали би је јавности, да се исплати дати кинеском концесионару стотине милиона евра, за изградњу ауто-пута Бања Лука-Приједор, тако немате никакву анализу, бар не стручну, да је изградња брзе цесте, у источном дијелу, наравно по километру, због, како кажете, конфигурације, скупља него поменути ауто-пут.

"То што се у источном дијелу Републике Српске, од Бијељине до Требиња, коју чини 49 % територије Републике Српске, гдје живи 38% становништва у 31 општини, доминантни природни ресурси, шуме, руде, ходропотенцијали, поред осталог, због недостатка адекватних комуникација, не валоризују на адекватан начин а становништво масовно исељава, Вама то очигледно не улази у калкулације, нити Вам квари комодитет", навео је Дукић.

Како преноси портал "бокситмилици", Дукић поручује Топићу, али и ,како их је назвао, бањалучко-крајишким локал-патриотама ограничених видика и набреклих новчаника да су Република Српска и њене институције стваране у источном дијелу, који је поднио и највеће жртве а посљедице ратне, и данас највише осјећа.

Дукић је и раније писао више писама званичницима Републике Српске у којима их је упозоравао на штетне уговоре у вези изградње аутопута Бањалука - Приједор, који је потписан пред прошлогодишње изборе са једном кинеском фирмом и који је како је тада речено требало да се гради одмах.

Дукић је због тога најавио и подношење пријава против одговорних лица због тог уговора, а међу њима је и директор Аутопутева Душан Топић.

Премијер Радован Вишковић, који је дугогодишњи сарадник Рајка Дукића, јуче је без пуно објашњења најавио да се одустало од градње аутопута Бањалука - Приједор, јер је, како је казао, сада приоритет аутопут од Добоја до Бијељине, који ће повезати Бањалуку и Београд.

Како сазнајемо, Вишковић је у више наврата у ужем кругу својих сарадника рекао да је склопљени уговор са Кинезима, који се крије од јавности, штетан по Републику Српску.

Према нашим сазнањима, Влада РС могла би поново да разматра тај уговор због озбиљних примједби које су дате на њега, а што се вјешто скрива од јавности.

Погледајте прилог потписивања уговора са кинеском комапнијом у влади Републике Српске:



БН ТВ

Коментари / 50

Оставите коментар
Name

Рале Бн

02.02.2019 08:14

Дукићу свака част, изгледа да си једини дигао глас против штетног уговора приедор бл и занемаривања источног дијела, ако си искрен имсш велику подршку грађана бијељине. Снсд је допустио градњу бн добој под притиском вучића, али ће нам БЛ узети глиницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

02.02.2019 08:54

Ста Дусан Топиц зна о изградњи путева? Ниста! Прије рата радио као приправник у пропалој Нискоградњи у Добоју! Топиц је обицни потрцко Додика Бурлета и њега нико низаста и не пита,а он сам нема појма ста ради као директор!

Name

Ре Милан

02.02.2019 09:16

А брат му био директор кадровске у Клиничком на Паприковцу, па узимао лову или ону ствар за посао...

Name

А резултати рада?

02.02.2019 10:08

Нама влада група мафијаса ције су квалификације за послове који обављају вец одавно упитне.

Name

Ре

02.02.2019 11:04

Све што је навео је миста глупост, сем кључне ствари која се зна, а то је цијена пута, уговор, као и инвестиција у овом моменту, јер ако би реално гледали постоје већи приорти. Помињати Источ.у и Запдну РС, је глучо, ал ако хоће па продане су претежнопске општине у Крајини богатије од тог тамо камена и сад би им требало ускратити и инфраструктуру.? Само моменат и цијена нису уредни, а одабир је идеаллан и још од 80-тих је тај правац, био планират.

Name

Алан Форд

02.02.2019 12:07

Не правите путеве. Јос висе це пљацкати овај дио РС

Name

38%

02.02.2019 21:04

Пуно мањи постотак становниства зиви у истоцном дијелу, с тим да је то вецином старо становниство. Оно мало млађих бјези како зна и умије према БГ и НС, а неки на запад. Вец сада је јасно да це истоцни дио за кратко вријеме бити потпуно празан. Стари одумиру, младих нема. Доцекали смо да својим оцима гледамо како нестајемо.

Name

хм

04.02.2019 19:18

Мало ли је, и!?

Name

Рајко нешто прича

02.02.2019 08:23

Рајко се нашао да прича о поштењу... А то што даје радницима плате па их услови да пола плате морају да потроше у његовом маркету и на пумпи... Сједи Дукићу јединица! пс. није ни овај Топић ништа бољи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено

02.02.2019 10:08

Све је управу ма ста рекли. Нека вам сада граде васи тајкуни који су у своје пдиватне дјеповw стрпали опwт добит од насих ресурса, и све нас скупа задузили. Ти васи тајкуни не плацају ниста, а нас тлаце ви их бирате. Сви они су са васих простора дездртери и при том окорјели магијаски криминалци,створили као нwсто а све приватно у њиховим дјеповима.Па нwцwмо ми висе финансирати васе болwанw тајкунw а ми неатајати са насом дијwцом у биједи. Висе добијw њwгово јwдно дијете него цитава херцеговина или истоцни дио. НИСМО ИДИОТИ! Позивамо и оно мало представмика са ових подруцја на одговорност нама!? ДОСТА!

Name

РЕ

02.02.2019 10:16

НЕ ЗНАМ ЈА СТА ОН ДРУГО РАДИ ,АКО РАДНИЦИМА НЕ ОДГОВАРА ИМА НА ДРУГОМ МЈЕСТУ ПОСЛА .. АЛИ СТО СЕ ТИЦЕ ОВОГ ТЕКСТА СВАКО СЛОВО ЈЕ У ПРАВУ!!!

Name

Ре

02.02.2019 10:21

Одлично! Али ето само да кажемо да је Метузалем проћердао преко 2,5 Милијарди долара од руде(његов податак експлоатисано око 23,5 милиона тона боксита,тона боксита никада није била испод 50 долара) и сада је при крају јер је затрпао копове не скидајући годинама откривку а узимајући регресирану нафту зато коју продаје на својој пумпи коју је преписао ,као и све остало на себе тј.МИЛЕКС,ДРИНА ОСИГУРАЊЕ;чије је акције купио бокситовим парама,Боксит трејд,Како он каже валоризовао у станове,имања,виле,пословне просторе по Београду,Војводини,Грћкој а Милићима купио дјечије свјетлеће ,кинеске кич украсе који читаве године најављују весеље и они му се диве,као и остале будале којима је весело у глави. Што се тиче путева у источном дијелу то је ријешено аеродромима Требиње и Соколац као и Сарајево и Тузла,значи ваздушни транспорт и то је то."не лаје куца због села него због себе" тако и ђутурум,обрћу се велике паре а мене нема ту,као прије када је покрао електропривреду,па се кријо по Србији да предмет застари,а овамо просипао малоумницима патриотиза,уствари класичнилопов.Сада глиница га одбацује,руда при крају и неквалитетне,ови га гурнули у страну,само му још нико није рекао итд.

Name

СВАКА ЧАСТ Б. ЛУКА

04.02.2019 09:27

СВАКА ЧАСТ ЗА ДУКИЋА И ЊЕГОВЕ МИЛИЋЕ СВЕ ЈЕ ЧОВЈЕК САМ УРАДИО БЕЗ ИЧИЈЕ ПОМОЋИ, КАД ПРОЂЕШ КРОЗ МИЛИЋЕ МИЛИНА ПОГЛЕДАТИ УСПЈЕХ ЈЕДНОГ ЧОВЈЕКА.

Name

АКО ЈЕ ИСКРЕН

02.02.2019 08:43

У ПРАВУ 113% А УПРАВО ВУКАНОВИЦ ЈЕ НА СКУПСТИНИ СВЕ ЛИЈЕПО ОБЈАСНИО...ДОБРО ЈЕ ВИСЕ И БЛ И ВУЦИЦА И ДОДИКА И ПОСЈЕТА КОЈЕ СЕ ПРЕТВОРИСЕ У СВАКОДНЕВНО КОМСИЈСКО ИСПИЈАЊЕ КАФЕ И КОВАЊЕ ЛИЦНИХ ПЛАНОВА И ИНТЕРЕСА, АЈМО МАЛО НЕСТО И ЗА НАРОД УРАДИТЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Софер

02.02.2019 08:43

Овај Топиц се пита исто толико колико и Висковиц у влади РС. Обојица су обицни пањеви који безпоговорно изврсавају налоге и зеље криминалаца Бурле и метузалема Дукица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

02.02.2019 10:26

Да јуче сам се осјећао узвишено као премијер Вишковић,када сам из медија сазнао за изградју аутопута Кузмин-БН-Добој.Па неће ништа да му кажу,млати горе него Цвијанивићка,вата у ваздуху,и поново има образа да званично дигне главу и нешто прича и као зна колико има пара на рачуну буџета али ето неће да каже итд.

Name

Одговор за РЕ

02.02.2019 13:19

"Ако се не свиђа раднику нека иде даље"... хало човјече,па зато се људи и исељавају јер их тлаче на све стране... Откуд Рајку Дукићу право да тлачи раднике и становништво и да је то оправдано од стране тебе,а овамо нападате Топића... Није ни Топић цвјеће!!!

Name

еом

02.02.2019 21:10

Ми смо бирали власт, и треба да испастамо.

Name

Папак доо

03.02.2019 06:58

Избори су покрадени главом без обзира!

Name

Цика Васа

02.02.2019 08:50

Код нас је све наказно па и овај сегмент рада и зивљења. Осим неколико цасних изузетака у скупстини РС-а, сви остали су поданици накарадне владајуце структуре, били из опозиције или позиције. Док се о оваквим вазним питањима расправља, они забили главе у мобилне телефоне и несто типкају (бабаљ и бабаљи). Ста смо дозивјели, да нам такви кроје судбину, обицне туке, који само мисле на своју гузицу!!!???? Е, мој манити народе из истоцног дијела, коме дадосмо гласове......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.02.2019 09:29

Тацно тако. А обецали куле И градове. Синоц насли неког јаду Из НВО сектора да брани владу у тексту о "развоју" истоцног дијела... Њима је битно да старлете могу доци до Јахорине а најбоља роба на Јахорини су кугле, лезајеви, амортизери ..... Због "доброг" пута.

Name

Баба Стана

03.02.2019 06:59

Сине мој, из празне се не пуца. РС је одавно банкротирала.

Name

Бакс

02.02.2019 08:51

Исток и запад рс су одавно посвадјани, осјетим на својој кози колико бањалуцани не воле херцеговце. Давно смо се распали као друство, јос нам је само ова подјела требала, и све смо усрали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

02.02.2019 09:33

Па кад гласате за црвене усташе...

Name

Цињенице

02.02.2019 09:36

Подјела или не постојимо. То и јеате њихов тајни сектаски план.

Name

Сад се сјетио

02.02.2019 08:52

Па сто се ниси Дукицу сјетио 2014 када је формирана влада папака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

02.02.2019 08:53

Исто ово је рекао Вукан на Скупстини па га нападе сваки сљам. Посебно они изроди Васици из Зворника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Горан

02.02.2019 09:19

Онај Васиц кад прица ја би плакао од смјеха.

Name

за ре Горан

02.02.2019 12:57

Плакао бих од туге....која ДЕБИЛЦИНА....

Name

Гале

02.02.2019 08:55

Топиц је нррелевантан, додик се пита, а ти дукицу си го qрац исто. Тукао си и малтретирао своје раднике итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопов

02.02.2019 08:57

Хапси багру министре

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

02.02.2019 09:46

Па оног идиота Трнинића под хитно смијенити па у мардељу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињенице

02.02.2019 09:48

Доста смо вам изградили, казите хвала, ми сада градимо себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

02.02.2019 10:14

Ко је коме доста изградио?

Name

истина

02.02.2019 16:11

Ми западни дио, а од цега би ви, ко враца дугове од цега, , а при том све је власниатву мафије а не вас градјана. А вас, ста брига сто ми највисе испастамо, да магарце и коње јасемо овим путевима.

Name

Бања Лука

02.02.2019 10:05

Народ пита, хоце ли доци до смјене најнеспособобнијег министра Трниница и најнеспособније управе икад ЈП Путеви РС од оснивања предузеца и министсрства? На целу предузеца су људи без компентенција,без стратеског занимања и никаквог знања . Нико од њих нема занимање за те одговорне послове .Порука је дајте сансу људима од знања и струке који знају да понуде стратеско рјесење за нагомилане проблеме ,црвени аларм је одавно упаљен ,све су довели на руб...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.02.2019 10:49

Нису способни за посао, ал јесу велика србовања која су параван за прање новца. Народ је гласао за СНСД и Додика не сто је струцан и да це несто добро уради, вец сто је пуно србовао и глуми великог србина својом реториком, а народ се пали на три прста , иконографију, попове, браде, славе, јањијаде, саторе, пијанке,то у ствари говори колико је народ примитиван, па изабрали сте диктатора и цутите сад и трпите. Нико није гласао за способне људе на залост насу. Овако дефинитивно идемо у нестанак. Кад се народ отријезни од горе набројаног и поцне главом размисљати мозда це бити боље.

Name

рациц

02.02.2019 10:07

Кад похлепни ударе на похлепне. Истина исплива. Долази ново вријеме. Не треба нас бити страх да будемо храбри. хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=АИX1лWул83И

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како гласали тако им и бог помогао

02.02.2019 13:10

А зашто онда на овим и претходним изборима источни дио РС-а спаси СНСД и Додик Милорада пораза и дефинитивно пропасти. Да им и му не дадоше гласове та партијска и псеудо партијска скаламерија би се у тифтике распала и тешке робије допала. Али, помогоше гласови са истока, од Херцеговине преко Еаст Сарајева и од Фоче Дрином до Зворника и Бирача. Лопови остадоше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за

02.02.2019 13:14

Бас тако....

Name

Ваљда јасно

02.02.2019 16:18

Зато сто је рекао равномјеран развој,опет дали сансу, али..... има и других нацина!? Немамо никакве битне функције, представнике, све ове године, мислите да се глупи радјамо!?Е па нисмо глупи, увјерицете се.

Name

Пљачка до балчака

02.02.2019 13:14

Сви за овог лика веле да се не пита ништа и не зна ништа, да је некомпетентан и ирелевантан, а он се као Крез наклепао и пара и пара, и не само пара, свега. Колико се онда наклепаше они што се питају, они што су компетентни и релеватни..??!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АДВОКАТ

02.02.2019 13:18

Људи није лако одустати од уговора и то једнострано.Покренуце Кинези арбитразу па цемо им исплатити огроман износ стете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

02.02.2019 14:13

Ко пита Топића, он само сто му се дозволи то каже. Ко стоји иза тог посла то је сад ????????? Миле је био у Кини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за

02.02.2019 15:36

БЕЗ ОБЗИРА КАКАВ ЈЕ ДУКИЦ ЦОВЈЕК ГОВОРИ ИСТИНУ.НЕПОЦНЕЛИ СЕ ГРАДИТИ ПУТЕВИ У ИСТОЦНОМ ДИЈЕЛУ ТРЕБА ВЛАДИ ЗЕСТОКО ОДГОВОРИТИ.СВА ПАМЕТ ИСТОЦНОГ ДИЈЕЛА ТРЕБА СЛОЗНО ДА НАПРАВИ ОДГОВР НА УНИСТЕЊЕ ИСТОЦНОГ ДИЈЕЛА СА ОВАКВИМ ПОСТУПАЊУ ВЛАДЕ ПРЕМА НАМА.ПОДРСКА ДУКИЦУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасно

03.02.2019 09:22

иСТОЧНИ ДИО СУ ОПЉАЧКАЛИ ДАВНО, ЈОШ ОД 1992 УПРАВО ДУКИЋ,КРАИШНИК И ДРУГИ ИЗ ТОГ, И ПОСЛИЈЕРАТНОГ ВРЕМЕНА,ДОК ЈЕ ЗАПАД ТАВОРИО БЕЗ СТРИЈЕ И ДРУГОГ, БЕЗ РАЗЛОГА, АЛИ ТО СУ ПАЉАНСКИ СЕЋИЈАШИ,МЕЂУ КОЈИМА И ДУКИЋ,КОРИСТИЛИ КАО ДИСЦИПЛИНОВАМЈЕ КРАИШНИКА, ДА БИ 1995. ЗАДАЛИ СМРТОНОСНИ УДАРАЦ КРАИНИ ,ПРОДАЈУЋИ МЈЕСТА КАО ШТО СУ ГРАХОВО,ДРВАР ,ПЕТРОВАЦ,КЉУЧ,САНСКИ МИСТ,МРКОЊИЋ И ДРУГО.ПРЕМА ТОМЕ ТО ЈЕ ЈОШ ТАЈ ОСТАТАК МЕТУЗАЛЕМА КОЈИ ПОКУШАВА ДА СЕ ПИТА.НЕКА ОДРИЈЕШЕ КЕСУ И МАЛО ВРАТЕ ПОКРАДЕНОГ И БИЋЕ БОЉЕ.

Name

јад и биједа херцеговацких малих опстина

03.02.2019 16:53

Може се некако прихватити да се неко обогатио у Требињу али у малим мјестима гдје је испод хиљагу становника, како је то могуће. Како то да људи који никад нису дана радили док н ее уђоше у политике, сад имају виле, станове, неколико станова и аута по цлану породице, хотеле, кладионице. Ккао неко може стеци велико богатство за 10 година. Ни у сну не постаји таква могуцност, само на јави,у Херцеговини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

03.02.2019 20:19

Граде на Западу аутопутеве а исток јос доминантно на макадаму и девастираним путевима

ОДГОВОРИТЕ
Name

исток

04.02.2019 08:55

На истоку српске од Зворника до Требиња где су најважнија природна добра и могућност за развој нема жељезнице. Приједорска руда вози се зељезницом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мартин

04.02.2019 09:00

Теза је потпуно погрешно постављена. Путеви треба да се граде у читавој Републици Српској, било на западу или истоку. Приједор и ова регија остају потпуно саобраћајно изоловани, без планиране трасе гасовода до ове наше регије. Уз константно исељавање становништва, саобраћајна изолованост и недостатак гаса као главног индустријског енергента су претпоставка за комплетан изостанак инвестиција, запошљавања, развоја , извоза и останка на овом простору. Одустајање од градње аутопута без икаквог образложења је тотално неозбиљно и показује недостатак и непостојање институција. Како се може рећи пуј пике не важи потписан уговор вриједан скоро милијарду евра. О његовој оправданости и цијени мора се расправљати, али рећи да не важи као у дјечијиој игри показује да смо банана република, без институција, у којој се влада сувереном вољом појединаца . Ко ће разуман било шта уложити у земљу у којој се ниједан потписан уговор не поштује. У нашем граду можемо почети пјевати чорбину "Тамна је ноћ.

ОДГОВОРИТЕ