ФРА: Лил - то гледаш и уживаш!

Још једна маестрална партија Дога и убедљива победа над Ницом - 4:0! Лил декласирао Ницу и потврдио фантастичну форму! Фудбалери Лила надиграли су Ницу на домаћем терену и однели победу од 4:0 у 23. колу француске Лиге 1.

Фудбал 01.02.2019 | 23:41
ФРА: Лил - то гледаш и уживаш!
Лил је уписао пети тријумф заредом и задржао другу позицију на табели, одмах иза Пари Сен Жермена, браниоца титуле.

Леао је довео домаћина у предност у 7. минуту, а тачно пола сата касније асистирао је Николи Пепеу за 2:0.

Пепе је наставио низ и у 75. минуту упослио Бамбу, а на коначних 4:0 повисио је Лоик Реми у четвртом минуту судијске надокнаде. 

Да ствар буде гора по госте, Лис Мелу је добио црвени картон минут пре истека регуларног времена.

Пари Сен Жермен је недодориљив у Француској, у то нема никакве сумње, али како игра Лил, па то је фудбалска поезија. Сјајан млади тим, пун брзањаца, има на располагању тренер Кристоф Галтије, а када је тако одлични резултати и серије победа Дога нису никакво изненађење.

Вечерас су фудбалери са стадиона Пјер Мороа наставили да нижу "тројке", четвртом везаном победом избили и на друго место иза Светаца, а уживаће посебно јер су савладали убељиво Ницу (4:0) коју са клупе води легендарни Патрик Вијера. Некадашњи ас Арсенала није имао решење за сјајне нападе домаћина у којима је предњачио Никола Пепе.

Одавно је јасно да је овај 23-годишњи момак из Обале Слоноваче прерастао француски фудбал, а сјајно је функционисао у тандему португалским нападачем Рафаелом Леаоом који је отворио канонаду домаћина у седмом минуту. Најлепши детаљ видели смо у 37. када је Пепе сам преттрчао преко 60 метара и лукавим ударцем са десног крила матирао голмана Бенитеза за 2:0

Био је то знак за капитулацију Нице која једва да је запретила на овом мечу. Само два пута шутирали су гости у оквир гола, а све је било готово у 74. минуту када је Пепе припремио погодак Џонатану Бамби за 3:0.

Ница је у 89. минуту остала са играчем мање због искључења везисте Мелоуа, а тачку на утакмицу ставио је резервиста Лила Лоик Реми у 94. минуту. Сјајна поартија Дога које дефинитивно иду ка Лиги шампиона и шанси да их упозна фудбалска Европа. Поптуно заслужено.  

ФРАНЦУСКА 1 - 23. коло

Петак

Лил - Ница 4:0 (2:0)
/Леао 7, Пепе 37, Бамба 75, Реми 90+4/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар