FRA: Lil - to gledaš i uživaš!

Još jedna maestralna partija Doga i ubedljiva pobeda nad Nicom - 4:0! Lil deklasirao Nicu i potvrdio fantastičnu formu! Fudbaleri Lila nadigrali su Nicu na domaćem terenu i odneli pobedu od 4:0 u 23. kolu francuske Lige 1.

Fudbal 01.02.2019 | 23:41
FRA: Lil - to gledaš i uživaš!
Lil je upisao peti trijumf zaredom i zadržao drugu poziciju na tabeli, odmah iza Pari Sen Žermena, branioca titule.

Leao je doveo domaćina u prednost u 7. minutu, a tačno pola sata kasnije asistirao je Nikoli Pepeu za 2:0.

Pepe je nastavio niz i u 75. minutu uposlio Bambu, a na konačnih 4:0 povisio je Loik Remi u četvrtom minutu sudijske nadoknade. 

Da stvar bude gora po goste, Lis Melu je dobio crveni karton minut pre isteka regularnog vremena.

Pari Sen Žermen je nedodoriljiv u Francuskoj, u to nema nikakve sumnje, ali kako igra Lil, pa to je fudbalska poezija. Sjajan mladi tim, pun brzanjaca, ima na raspolaganju trener Kristof Galtije, a kada je tako odlični rezultati i serije pobeda Doga nisu nikakvo iznenađenje.

Večeras su fudbaleri sa stadiona Pjer Moroa nastavili da nižu "trojke", četvrtom vezanom pobedom izbili i na drugo mesto iza Svetaca, a uživaće posebno jer su savladali ubeljivo Nicu (4:0) koju sa klupe vodi legendarni Patrik Vijera. Nekadašnji as Arsenala nije imao rešenje za sjajne napade domaćina u kojima je prednjačio Nikola Pepe.

Odavno je jasno da je ovaj 23-godišnji momak iz Obale Slonovače prerastao francuski fudbal, a sjajno je funkcionisao u tandemu portugalskim napadačem Rafaelom Leaoom koji je otvorio kanonadu domaćina u sedmom minutu. Najlepši detalj videli smo u 37. kada je Pepe sam prettrčao preko 60 metara i lukavim udarcem sa desnog krila matirao golmana Beniteza za 2:0

Bio je to znak za kapitulaciju Nice koja jedva da je zapretila na ovom meču. Samo dva puta šutirali su gosti u okvir gola, a sve je bilo gotovo u 74. minutu kada je Pepe pripremio pogodak Džonatanu Bambi za 3:0.

Nica je u 89. minutu ostala sa igračem manje zbog isključenja veziste Meloua, a tačku na utakmicu stavio je rezervista Lila Loik Remi u 94. minutu. Sjajna poartija Doga koje definitivno idu ka Ligi šampiona i šansi da ih upozna fudbalska Evropa. Poptuno zasluženo.  

FRANCUSKA 1 - 23. kolo

Petak

Lil - Nica 4:0 (2:0)
/Leao 7, Pepe 37, Bamba 75, Remi 90+4/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar