ТУР: Фенер се буди! Дао га Мозес на дебију!

Бољи дани на видику! Канаринци су савладали Гецтепе код куће с 2:0.

Фудбал 01.02.2019 | 21:10
ТУР: Фенер се буди! Дао га Мозес на дебију!
Ово је једна од најлошијих сезона за Фенербахче откад клуб постоји, али стиже најава бољих дана. Клуб се појачао током јануара, а управо је једно од појачања заблистало у победи над Гецтепеом од 2:0 (1:0). Виктор Мозес је дошао на позајмицу из Челсија и одмах погодио класу поготком на дебију.

Мозес је код тог другог гола за Фенер на овој утакмици показао баш све што је том тиму недостајало у претходном периоду. Прво је помогао да се одузме лопта на својој половини, потом је истрчао 40 метара, направио дриблинг, одложио лопту са стране и отишао у петерац да заврши напад.

Фантастична акција Мозеса, чисто да покаже да је у Фенербахче, тим који је до скоро, ето судбине, био у зони испадања у турском шампионату, стигао премијерлигашки играч.

А ту се класа и разлика одмах види.

Иначе, Фенер је утакмицу отворио поготком у седмом минуту утакмице. Била је то акција по десној страни, лопта је стигла до Солдада, овај је шутнуо, лопта је закачила Ајуа и ушла у гол. Можда је на старту акције био и офсајд, али то се Фенеру у овом моменту није свирало.

Ово је најава бољих дана за Фенербахче који је везао и другу победу и тако стигао до 23 освојеног бода, довољно да дође до 12. места и мало побегне од зоне испадања после 20 одиграних кола. Мало ко је очекивао да ће Канаринци бити у оваквој ситуацији, али се полако дижу.

Треба рећи да је Фенербахче од 50. минута на овој утакмици имао олакшан посао јер је Камерон Џеромдобио директан црвени картон и тиме је Гецтепе до краја меча био ослабљен. 

ТУРСКА 1 - 20. КОЛО

Петак

Фенербахче - Гецтепе 2:0 (1:0)
/Ају 7, Мозес 73/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар