TUR: Fener se budi! Dao ga Mozes na debiju!

Bolji dani na vidiku! Kanarinci su savladali Gectepe kod kuće s 2:0.

Fudbal 01.02.2019 | 21:10
TUR: Fener se budi! Dao ga Mozes na debiju!
Ovo je jedna od najlošijih sezona za Fenerbahče otkad klub postoji, ali stiže najava boljih dana. Klub se pojačao tokom januara, a upravo je jedno od pojačanja zablistalo u pobedi nad Gectepeom od 2:0 (1:0). Viktor Mozes je došao na pozajmicu iz Čelsija i odmah pogodio klasu pogotkom na debiju.

Mozes je kod tog drugog gola za Fener na ovoj utakmici pokazao baš sve što je tom timu nedostajalo u prethodnom periodu. Prvo je pomogao da se oduzme lopta na svojoj polovini, potom je istrčao 40 metara, napravio dribling, odložio loptu sa strane i otišao u peterac da završi napad.

Fantastična akcija Mozesa, čisto da pokaže da je u Fenerbahče, tim koji je do skoro, eto sudbine, bio u zoni ispadanja u turskom šampionatu, stigao premijerligaški igrač.

A tu se klasa i razlika odmah vidi.

Inače, Fener je utakmicu otvorio pogotkom u sedmom minutu utakmice. Bila je to akcija po desnoj strani, lopta je stigla do Soldada, ovaj je šutnuo, lopta je zakačila Ajua i ušla u gol. Možda je na startu akcije bio i ofsajd, ali to se Feneru u ovom momentu nije sviralo.

Ovo je najava boljih dana za Fenerbahče koji je vezao i drugu pobedu i tako stigao do 23 osvojenog boda, dovoljno da dođe do 12. mesta i malo pobegne od zone ispadanja posle 20 odigranih kola. Malo ko je očekivao da će Kanarinci biti u ovakvoj situaciji, ali se polako dižu.

Treba reći da je Fenerbahče od 50. minuta na ovoj utakmici imao olakšan posao jer je Kameron Džeromdobio direktan crveni karton i time je Gectepe do kraja meča bio oslabljen. 

TURSKA 1 - 20. KOLO

Petak

Fenerbahče - Gectepe 2:0 (1:0)
/Aju 7, Mozes 73/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar