Цвајта: Инголштат опет ''уканаљен''!

Магдебург изненадио фаворизоване Баварце!

Фудбал 01.02.2019 | 21:00
Цвајта: Инголштат опет ''уканаљен''!
Само што су добили премијерну утакмицу у пролећној полусезони против Гројтер Фирта у гостима (1:0) и кренули ка опстанку, фудбалери Инголштата направили су корак уназад. Баварски тим поражен је на отварању 20. кола на свом терену од директног ривала у борби за опстанак Магдебурга минималним резултатом и голом у финишу утакмице.

Играо се 81. минут гости са истока Немачке су кренули у напад, а један од њихових најбољих играча Филип Турпиц мајсторски је пртрчао албанског дефанзивца Мергима Мавраја и рутински матирао домаћег голмана за веома важна три бода.

Важне бодове јер је Магдебург овом победом побегао из зоне испадања и другим везаним тријумфом овог пролећа знатно увећао себи шансе за опстанак. Инголштат се после једног кола вратио на зачеље и биће још много посла за екипу тренера Јенса Келера.

Уводни програм овог кола био је резервисан за још један окршај клубова из доњег дома, а разлога за задовољство има и тренер Дузибурга Торстен Либернехт пошто су Зебре после велике борбе поразиле Дармштат са 3:2.

Много теже него што је то изгледало после 60 минута игре јер је домаћин згромио ривала и водио са 3:0, али су голови Бертрама у 73. и новајлије из ХСВ-а Кристофа Морица у 88. закомпликовале утакмицу. На срећу домаћина само накратко. 

НЕМАЧКА 2 - 20. КОЛО

Петак

Дуизбург - Дармштат 3:2 (2:0)
/Фолце 8, Нилсен 25, Иљутченко 59 - Бертам 73, Мориц 88/

Инголштат - Магдебург 0:1 (0:0)
/Турпиц 81/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар