Cvajta: Ingolštat opet ''ukanaljen''!

Magdeburg iznenadio favorizovane Bavarce!

Fudbal 01.02.2019 | 21:00
Cvajta: Ingolštat opet ''ukanaljen''!
Samo što su dobili premijernu utakmicu u prolećnoj polusezoni protiv Grojter Firta u gostima (1:0) i krenuli ka opstanku, fudbaleri Ingolštata napravili su korak unazad. Bavarski tim poražen je na otvaranju 20. kola na svom terenu od direktnog rivala u borbi za opstanak Magdeburga minimalnim rezultatom i golom u finišu utakmice.

Igrao se 81. minut gosti sa istoka Nemačke su krenuli u napad, a jedan od njihovih najboljih igrača Filip Turpic majstorski je prtrčao albanskog defanzivca Mergima Mavraja i rutinski matirao domaćeg golmana za veoma važna tri boda.

Važne bodove jer je Magdeburg ovom pobedom pobegao iz zone ispadanja i drugim vezanim trijumfom ovog proleća znatno uvećao sebi šanse za opstanak. Ingolštat se posle jednog kola vratio na začelje i biće još mnogo posla za ekipu trenera Jensa Kelera.

Uvodni program ovog kola bio je rezervisan za još jedan okršaj klubova iz donjeg doma, a razloga za zadovoljstvo ima i trener Duziburga Torsten Liberneht pošto su Zebre posle velike borbe porazile Darmštat sa 3:2.

Mnogo teže nego što je to izgledalo posle 60 minuta igre jer je domaćin zgromio rivala i vodio sa 3:0, ali su golovi Bertrama u 73. i novajlije iz HSV-a Kristofa Morica u 88. zakomplikovale utakmicu. Na sreću domaćina samo nakratko. 

NEMAČKA 2 - 20. KOLO

Petak

Duizburg - Darmštat 3:2 (2:0)
/Folce 8, Nilsen 25, Iljutčenko 59 - Bertam 73, Moric 88/

Ingolštat - Magdeburg 0:1 (0:0)
/Turpic 81/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar