Послије Муриња, отишао и његов "војник"!

Португалчев играч од највећег поверења такође је напустио Манчестер јунајтед.  Фелаини завршио у Кини! Манчестер Јунајтед је потврдио да ће Белгијанац у Шандонг.

Фудбал 02.02.2019 | 08:45
Послије Муриња, отишао и његов "војник"!
Свима који навијају за Манчестер јунајтед или само прате тај клуб још је у памћењу жива слика Жозеа Муриња док баца флашице славећи гол Маруана Фелаинија за победу против Јанг Бојса.

Било је то у новембру, у тренутку у којем су "црвени ђаволи" некако победили ривала из Швајцарске и ушли у нокаут фазу Лиге шампиона.

Два "и кусур" месеца касније, на Олд Трафорду више нису ни Мурињо, ни Фелаини.

Девет утакмица (и осам победа) од одласка Португалца и доласка Оле Гунар Солскјера, Жозеов "специјалац" напустио је Манчестер јунајтед и отишао у Кину, где ће играти за Шандонг Луненг.

Енглески клуб је званично потврдио растанак са Белгијанцем кога је Мурињо користио на неколико позиција - посебно у утакмицама када му је "горело под ногама" и када му је било потребан гол по било коју цену.

Од Солскјеровог доласка, Фелаини је у Премијер лиги провео само три минута на терену, у тријумфу против Кардифа. Норвежанин га је одмах преселио на клупу, а затим се искусни везиста повредио и почео опоравак који ће трајати до краја фебруара.

Таман ће спреман дочекати почетак нове сезоне у Кини, у коју је отишао после 10 и по година у Енглеској, где је у дресу Евертона и Манчестер јунајтеда одиграо чак 354 лигашке утакмице и постигао 55 голова, уз 38 асистенција.

Премијер лигу Фелаини ће напустити са медаљама освојеног ФА Купа, Лига-купа и Лиге Европе.

Најављено - учињено. Маруан Фелаини ће каријеру наставити у Кини, потврдио је Манчестер Јунајтед. Фелаини је на крају завршио у Кини где ће играти за Шандонг Луненг.

Према ранијим сазнањима острвских медија, Фелаинија чека озбиљна плата – 13.000.000 евра после пореских одбитака за трогодишњи уговор. Дакле, нешто више од 4.300.000 евра по сезони. Манчестер јунајтед ће на крају вероватно добити мање новца од планираног. Подсетимо, Ђаволи су поставили цену на 18.000.000 евра, али ће за Фелаинија добити „тек“ упола мање новца.

Јунајтед се шкртим саопштењем опростио од Фелаинија. Репрезентативац Белгије је стигао на Олд Трафорд у августу 2013. године. За пет и по сезона одиграо је 177 утакмица за Редсе. Постигао је 22 гола и помогао је клубу да освоји четири трофеја - ФА Куп, Комјунити шилд, Лига Куп и Лигу Европе.

"Сви у Јунајтеду се захваљују Маруану на услузи и желимо му све најбоље када комплетира трансфер у Шандонг", стоји на сајту Црвених ђавола.

Нису морали да журе клубови пошто у Кини прелазни рок траје до 28. фебурара, али се све већ сада завршило. Фелаини је био заинтересован за одлазак у Кину, а добио је амин и од тренера Оле Гунара Солскјера.  Белгијанац је годинама уназад на радару кинеских богаташа, првенствено Гуангџоу Еверграндеа, али до сарадње никада није дошло. А, сада очигледно јесте.

На Фелаинијевој позицији су још Матић, Погба, Ерера, Фред и Мектоминеј, тако да је реално сабрао два и два и донео очекивану одлуку.

Фелаини је провео више од 10 година у Премијер лиги, има 31 годину и сада полако приводи крају каријеру.

Време је за Кину. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар