Poslije Murinja, otišao i njegov "vojnik"!

Portugalčev igrač od najvećeg poverenja takođe je napustio Mančester junajted.  Felaini završio u Kini! Mančester Junajted je potvrdio da će Belgijanac u Šandong.

Fudbal 02.02.2019 | 08:45
Poslije Murinja, otišao i njegov "vojnik"!
Svima koji navijaju za Mančester junajted ili samo prate taj klub još je u pamćenju živa slika Žozea Murinja dok baca flašice slaveći gol Maruana Felainija za pobedu protiv Jang Bojsa.

Bilo je to u novembru, u trenutku u kojem su "crveni đavoli" nekako pobedili rivala iz Švajcarske i ušli u nokaut fazu Lige šampiona.

Dva "i kusur" meseca kasnije, na Old Trafordu više nisu ni Murinjo, ni Felaini.

Devet utakmica (i osam pobeda) od odlaska Portugalca i dolaska Ole Gunar Solskjera, Žozeov "specijalac" napustio je Mančester junajted i otišao u Kinu, gde će igrati za Šandong Luneng.

Engleski klub je zvanično potvrdio rastanak sa Belgijancem koga je Murinjo koristio na nekoliko pozicija - posebno u utakmicama kada mu je "gorelo pod nogama" i kada mu je bilo potreban gol po bilo koju cenu.

Od Solskjerovog dolaska, Felaini je u Premijer ligi proveo samo tri minuta na terenu, u trijumfu protiv Kardifa. Norvežanin ga je odmah preselio na klupu, a zatim se iskusni vezista povredio i počeo oporavak koji će trajati do kraja februara.

Taman će spreman dočekati početak nove sezone u Kini, u koju je otišao posle 10 i po godina u Engleskoj, gde je u dresu Evertona i Mančester junajteda odigrao čak 354 ligaške utakmice i postigao 55 golova, uz 38 asistencija.

Premijer ligu Felaini će napustiti sa medaljama osvojenog FA Kupa, Liga-kupa i Lige Evrope.

Najavljeno - učinjeno. Maruan Felaini će karijeru nastaviti u Kini, potvrdio je Mančester Junajted. Felaini je na kraju završio u Kini gde će igrati za Šandong Luneng.

Prema ranijim saznanjima ostrvskih medija, Felainija čeka ozbiljna plata – 13.000.000 evra posle poreskih odbitaka za trogodišnji ugovor. Dakle, nešto više od 4.300.000 evra po sezoni. Mančester junajted će na kraju verovatno dobiti manje novca od planiranog. Podsetimo, Đavoli su postavili cenu na 18.000.000 evra, ali će za Felainija dobiti „tek“ upola manje novca.

Junajted se škrtim saopštenjem oprostio od Felainija. Reprezentativac Belgije je stigao na Old Traford u avgustu 2013. godine. Za pet i po sezona odigrao je 177 utakmica za Redse. Postigao je 22 gola i pomogao je klubu da osvoji četiri trofeja - FA Kup, Komjuniti šild, Liga Kup i Ligu Evrope.

"Svi u Junajtedu se zahvaljuju Maruanu na usluzi i želimo mu sve najbolje kada kompletira transfer u Šandong", stoji na sajtu Crvenih đavola.

Nisu morali da žure klubovi pošto u Kini prelazni rok traje do 28. feburara, ali se sve već sada završilo. Felaini je bio zainteresovan za odlazak u Kinu, a dobio je amin i od trenera Ole Gunara Solskjera.  Belgijanac je godinama unazad na radaru kineskih bogataša, prvenstveno Guangdžou Evergrandea, ali do saradnje nikada nije došlo. A, sada očigledno jeste.

Na Felainijevoj poziciji su još Matić, Pogba, Erera, Fred i Mektominej, tako da je realno sabrao dva i dva i doneo očekivanu odluku.

Felaini je proveo više od 10 godina u Premijer ligi, ima 31 godinu i sada polako privodi kraju karijeru.

Vreme je za Kinu. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar