Маринова оцјена прелазног рока: Браво за Управу!

"Мислим да имамо јачи тим него у првом делу сезоне", каже највећа звезда црвено-белих.

Фудбал 01.02.2019 | 19:00
Маринова оцјена прелазног рока: Браво за Управу!
Вест дана у четвртак са припрема фудбалера Црвене звезде била је изјава Марка Марина о "феноменалној понуди" из Катара, која је у договору са руководством црвено-белих одбијена.

То, међутим, није било све што је сјајни везиста испричао новинарима у Анталији.

Посебно мотивисан био је да говори о прелазном року и играчима који су стигли у клуб.

"Мислим да имамо јачи тим него у првом делу сезоне. Појачања су баш добра и раде сви добро, баш сам задовољан. Управа је много добро радила ове зиме, довели су супер играче. Појачали су баш то што нам је требало", истакао је сјајни везиста, а потом и образложио:

"Назад смо видели шта значи имати доминантног играча у скоку, који има и добар преглед игре, који воли да игра фудбал. Мислим да ће нам то много значити, поготово у нашој лиги", рекао је мислећи на штопера Немању Милуновића који је у досадашње три утакмице дао два гола, оба главом после центаршутева из прекида.

Похвалио је Марин и офанзивце.

"Напред два крила: Јирка - и сами сте доста писали о њему - добар момак, супер ради, игра дефанзивно и офанзивно, иде у дубину... И Вукановић - физички спреман, јак, главом игра добро, исто напада у дубину. Дошао је и Вулић који се лакше повредио, али се у првим данима видело да је добар техничар, миран, мало ме подсећа на Јованчу (Душан Јованчић) по стилу".

Некадашњи играч Вердера, Челсија, Севиље и Олимпијакоса, који је са репрезентацијом Немачке био трећи на Светском првенству у Јужној Африци 2010, када је имао тек 21. годину, подсетио је и на потенцијал који Звезда има у својим редовима.

"Мора се рећи да је Дејан Јовељић велики таленат и да ће бити баш добар играч ако овако настави. Добар је у глави и не 'луди' када одигра добро или да неки гол. Ради вредно, има супер завршницу. Он ће већ ову полусезону можда бити важан фактор за нас... Алекса Терзић је сада добио нешто више минута на терену, нон-стоп тренира са нама, понавља се напред-назад, физички је спреман да трчи много, има леп центаршут... Наравно, мора још доста да учи, а то може од Роде (Милана Родића)".

У досадашње три утакмице црвено-бели су постигли 13, а примили само један гол.

"И овако је екипа у супер форми, добро је одиграла досадашњи део сезоне. Ово су, ипак, припремне утакмице и не треба причати много о резултату, али што се тиче начина игре били смо баш добри против једне агресивне екипе (Аустрија Беч). Има ту још места за напредак, али што се тиче тактике и физичке спреме, мислим да смо на добром нивоу", рекао је и похвалио рад тренера Владана Милојевића:

"Баш добро ради. Зна тачно шта хоће и то и тренирамо. Мислим да смо стварно на добром путу да успешно одрадимо и други део сезоне".

Управо Марина Звездин тренер често користи као "продужену руку" на терену, па се често њих двојица могу видети у разговору пре и после тренинга или током утакмица.

"Сваком тренеру је битно да и на терену има некога да му помогне, да пренесе његове замисли осталима, јер смо ми играчи ближи један другоме. Ја као један од најискуснијих имам ту улогу". 

Милојевић је у почетку користио Марина на левом крилу, али га је потом пребацио на место централног везисте, такозваног "плејмејкера".

"Мислим да сам у овој екипи важнији у средини, да креирам игру и стварам шансе, јер доста екипа против нас стоје чврсто назад и онда ти је потребан пас који ће да отвори акцију и створи прилику за гол. А и осећам се боље на позицији у средини", искрен је 29-годишњи Немац српског порекла. 

Брзоногом фудбалеру ово су прве припреме са Црвеном звездом, али и не само то... 

"Дуго нисам имао зимске припреме. Претходних неколико година био сам у клубовима који нису имали зимске припреме, а постоји ипак разлика између њих и летњих, иако је у суштини програм исти - први део се ради на физичкој припреми, а други на тактичкој".

Побољшана скок игра о којој је говорио, Марину као извођачу прекида сигурно прија.

"Јесте, имамо играче који добро нападају скок и шутирају главом. Надам се да ће то бити наша јачина, јер има утакмица које су '50-50' и решава их један 'слободњак' или корнер. Имали смо такаве утакмице против Ливерпула - гол за 1:0 и против Партизана - за 1:1. То су такве утакмице у којима понекад неће да 'падне' гол из игре и зато морамо имати доминацију у прекидима", објаснио је добро расположени Марин током разговорима са представницима медија који у Турској прате припреме црвено-белих.

НАЈБРЖИ ИГРАЧИ ЗВЕЗДЕ

Пошто важи за изузетно брзог играча, Марин је упитан кога би још издвојио из Звездиног тима по "лаком кораку". "Јирка, Бен, Вукановић и Родић", набројао је.

За крај, подсећање да Црвена звезда на пролеће жели "дуплу круну" и питање да ли би сезона била неуспешна ако не буду освојени и Суперлига и Куп Србије.

"Не би", као из топа одговорио је искусни везита.

"Свака сезона са титулом је успешна, јер је лига приоритет. Имали смо и Лигу шампиона, у којој смо показали да се можемо такмичити са највећим екипама Европе и то је већ велики успех. Куп је, ипак, исто битан, па верујем да ћемо се борити за оба трофеја", закључио је Марко Марин.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар