Marinova ocjena prelaznog roka: Bravo za Upravu!

"Mislim da imamo jači tim nego u prvom delu sezone", kaže najveća zvezda crveno-belih.

Fudbal 01.02.2019 | 19:00
Marinova ocjena prelaznog roka: Bravo za Upravu!
Vest dana u četvrtak sa priprema fudbalera Crvene zvezde bila je izjava Marka Marina o "fenomenalnoj ponudi" iz Katara, koja je u dogovoru sa rukovodstvom crveno-belih odbijena.

To, međutim, nije bilo sve što je sjajni vezista ispričao novinarima u Antaliji.

Posebno motivisan bio je da govori o prelaznom roku i igračima koji su stigli u klub.

"Mislim da imamo jači tim nego u prvom delu sezone. Pojačanja su baš dobra i rade svi dobro, baš sam zadovoljan. Uprava je mnogo dobro radila ove zime, doveli su super igrače. Pojačali su baš to što nam je trebalo", istakao je sjajni vezista, a potom i obrazložio:

"Nazad smo videli šta znači imati dominantnog igrača u skoku, koji ima i dobar pregled igre, koji voli da igra fudbal. Mislim da će nam to mnogo značiti, pogotovo u našoj ligi", rekao je misleći na štopera Nemanju Milunovića koji je u dosadašnje tri utakmice dao dva gola, oba glavom posle centaršuteva iz prekida.

Pohvalio je Marin i ofanzivce.

"Napred dva krila: Jirka - i sami ste dosta pisali o njemu - dobar momak, super radi, igra defanzivno i ofanzivno, ide u dubinu... I Vukanović - fizički spreman, jak, glavom igra dobro, isto napada u dubinu. Došao je i Vulić koji se lakše povredio, ali se u prvim danima videlo da je dobar tehničar, miran, malo me podseća na Jovanču (Dušan Jovančić) po stilu".

Nekadašnji igrač Verdera, Čelsija, Sevilje i Olimpijakosa, koji je sa reprezentacijom Nemačke bio treći na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010, kada je imao tek 21. godinu, podsetio je i na potencijal koji Zvezda ima u svojim redovima.

"Mora se reći da je Dejan Joveljić veliki talenat i da će biti baš dobar igrač ako ovako nastavi. Dobar je u glavi i ne 'ludi' kada odigra dobro ili da neki gol. Radi vredno, ima super završnicu. On će već ovu polusezonu možda biti važan faktor za nas... Aleksa Terzić je sada dobio nešto više minuta na terenu, non-stop trenira sa nama, ponavlja se napred-nazad, fizički je spreman da trči mnogo, ima lep centaršut... Naravno, mora još dosta da uči, a to može od Rode (Milana Rodića)".

U dosadašnje tri utakmice crveno-beli su postigli 13, a primili samo jedan gol.

"I ovako je ekipa u super formi, dobro je odigrala dosadašnji deo sezone. Ovo su, ipak, pripremne utakmice i ne treba pričati mnogo o rezultatu, ali što se tiče načina igre bili smo baš dobri protiv jedne agresivne ekipe (Austrija Beč). Ima tu još mesta za napredak, ali što se tiče taktike i fizičke spreme, mislim da smo na dobrom nivou", rekao je i pohvalio rad trenera Vladana Milojevića:

"Baš dobro radi. Zna tačno šta hoće i to i treniramo. Mislim da smo stvarno na dobrom putu da uspešno odradimo i drugi deo sezone".

Upravo Marina Zvezdin trener često koristi kao "produženu ruku" na terenu, pa se često njih dvojica mogu videti u razgovoru pre i posle treninga ili tokom utakmica.

"Svakom treneru je bitno da i na terenu ima nekoga da mu pomogne, da prenese njegove zamisli ostalima, jer smo mi igrači bliži jedan drugome. Ja kao jedan od najiskusnijih imam tu ulogu". 

Milojević je u početku koristio Marina na levom krilu, ali ga je potom prebacio na mesto centralnog veziste, takozvanog "plejmejkera".

"Mislim da sam u ovoj ekipi važniji u sredini, da kreiram igru i stvaram šanse, jer dosta ekipa protiv nas stoje čvrsto nazad i onda ti je potreban pas koji će da otvori akciju i stvori priliku za gol. A i osećam se bolje na poziciji u sredini", iskren je 29-godišnji Nemac srpskog porekla. 

Brzonogom fudbaleru ovo su prve pripreme sa Crvenom zvezdom, ali i ne samo to... 

"Dugo nisam imao zimske pripreme. Prethodnih nekoliko godina bio sam u klubovima koji nisu imali zimske pripreme, a postoji ipak razlika između njih i letnjih, iako je u suštini program isti - prvi deo se radi na fizičkoj pripremi, a drugi na taktičkoj".

Poboljšana skok igra o kojoj je govorio, Marinu kao izvođaču prekida sigurno prija.

"Jeste, imamo igrače koji dobro napadaju skok i šutiraju glavom. Nadam se da će to biti naša jačina, jer ima utakmica koje su '50-50' i rešava ih jedan 'slobodnjak' ili korner. Imali smo takave utakmice protiv Liverpula - gol za 1:0 i protiv Partizana - za 1:1. To su takve utakmice u kojima ponekad neće da 'padne' gol iz igre i zato moramo imati dominaciju u prekidima", objasnio je dobro raspoloženi Marin tokom razgovorima sa predstavnicima medija koji u Turskoj prate pripreme crveno-belih.

NAJBRŽI IGRAČI ZVEZDE

Pošto važi za izuzetno brzog igrača, Marin je upitan koga bi još izdvojio iz Zvezdinog tima po "lakom koraku". "Jirka, Ben, Vukanović i Rodić", nabrojao je.

Za kraj, podsećanje da Crvena zvezda na proleće želi "duplu krunu" i pitanje da li bi sezona bila neuspešna ako ne budu osvojeni i Superliga i Kup Srbije.

"Ne bi", kao iz topa odgovorio je iskusni vezita.

"Svaka sezona sa titulom je uspešna, jer je liga prioritet. Imali smo i Ligu šampiona, u kojoj smo pokazali da se možemo takmičiti sa najvećim ekipama Evrope i to je već veliki uspeh. Kup je, ipak, isto bitan, pa verujem da ćemo se boriti za oba trofeja", zaključio je Marko Marin.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar