''Зид'' се опрашта у Мадриду!

Званично последњи турнир Давида Ферера биће мастерс у шпанској престоници почетком маја.

Тенис 03.02.2019 | 13:30
''Зид'' се опрашта у Мадриду!
Један од омиљених тенисера правих љубитеља белог спорта, човек који је скоро цео радни век провео у дубокој сенци "велике тројке", Давид Ферер (36) најавио је где ће ове сезоне званично закључити каријеру. А то ће бити мастерс у Мадриду који се одржава од 7. до 14. маја.

Он је тенисер који би у свакој другој ери, осим ове вероватно оставио дубок траг и освојио неколико гренд слемова, да није живео и ратовао у исто време са тројицом најбољих свих времена, Роџером Федерером, Рафелом Надалом и Новаком Ђоковићем. Овако, има само финале Ролан Гароса из 2013. у којем га је по ко зна који пут преслишао Матадор са Мајорке, иначе његов велики пријатељ. У то време је достигао и највиши ренкинг каријере стигавши до треће позиције.

Ферер је познат под надимком "зид" због фанатичне одбране, сегменту у којој је био један од најбољих на туру, али му слабе нападачке способности нису дозволиле да се вине до највећих висина. Ас из Валенсије је један од играча који су највише зарадили од турнирских награда у историји са тачно 31.315.716 долара. Освојио је три Дејвис куп салатаре, бронзу у дублу на Олимпијским играма 2012. у Лондону, одиграо је седам финала матерса, а освојио само Париз 2012.

Како и доликује за тако великог шампиона, организатори мадридског мастерса су најавили читав низ догађаја којима ће обележити повлачење из актувног бављења белим спортом Давида Ферера.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар