''Zid'' se oprašta u Madridu!

Zvanično poslednji turnir Davida Ferera biće masters u španskoj prestonici početkom maja.

Tenis 03.02.2019 | 13:30
''Zid'' se oprašta u Madridu!
Jedan od omiljenih tenisera pravih ljubitelja belog sporta, čovek koji je skoro ceo radni vek proveo u dubokoj senci "velike trojke", David Ferer (36) najavio je gde će ove sezone zvanično zaključiti karijeru. A to će biti masters u Madridu koji se održava od 7. do 14. maja.

On je teniser koji bi u svakoj drugoj eri, osim ove verovatno ostavio dubok trag i osvojio nekoliko grend slemova, da nije živeo i ratovao u isto vreme sa trojicom najboljih svih vremena, Rodžerom Federerom, Rafelom Nadalom i Novakom Đokovićem. Ovako, ima samo finale Rolan Garosa iz 2013. u kojem ga je po ko zna koji put preslišao Matador sa Majorke, inače njegov veliki prijatelj. U to vreme je dostigao i najviši renking karijere stigavši do treće pozicije.

Ferer je poznat pod nadimkom "zid" zbog fanatične odbrane, segmentu u kojoj je bio jedan od najboljih na turu, ali mu slabe napadačke sposobnosti nisu dozvolile da se vine do najvećih visina. As iz Valensije je jedan od igrača koji su najviše zaradili od turnirskih nagrada u istoriji sa tačno 31.315.716 dolara. Osvojio je tri Dejvis kup salatare, bronzu u dublu na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu, odigrao je sedam finala matersa, a osvojio samo Pariz 2012.

Kako i dolikuje za tako velikog šampiona, organizatori madridskog mastersa su najavili čitav niz događaja kojima će obeležiti povlačenje iz aktuvnog bavljenja belim sportom Davida Ferera.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar