Још није крај у Партизану!

Саудијци зову Рикарда Гомеша, рок је 4. фебруар! У оптицају су и појачања из Србије!

Фудбал 01.02.2019 | 21:20
Још није крај у Партизану!
Охрабрење за Зорана Мирковића: Рикардо Гомеш поново тренира. С друге стране неспокој међу гробарима: и даље постоји могућност да први стрелац тима напусти Партизан.

Мада је у већини европских земаља 31. јануара завршен зимски прелазни рок, шансе да црно-бели остану без репрезентативца Зеленортских Острва још постоје. Нису велике, али док се не затвори трансфер пијаца и у другим деловима света ослушкиваће навијачи клуба из Хумске 1 информације везане за статус првог голгетера Парног ваљка, који је у петак јутро одрадио тек први тренинг од доласка у Анталију (у међувремену био повређен).

Пре неколико дана помињало се да је Б опција за навалу Андерлехта, уз напомену да Белгијанци на крају нису ни слали понуду, али јесте их било са других крајева планете. Прецизније, са Блиског истока. Један клуб из Саудијске Арабије покушао је током четвртка да реализује трансфер Гомеша, помиње се понуда између 2.500.000 и 3.000.000 евра, да би на њу из Партизана одговорили одрично. Засад. Уосталом, спортски директор Ивица Илиев потврдио је да је "много званичних понуда било" и изразио уверење да бивши шпиц португалског Насионала остаје, јер је клуб "учинио све да не оде".

На тај начин стављена је, уместо тачке, запета на Рикардов статус, јер прелазни рок у Саудијској Арабији траје до понедељка, 4. фебруара. Последично томе, викенд би могао да означи нови напад Арапа на стрелца 14 голова у свим такмичењима током првог дела сезоне, с тим да се још не зна која сума новца би задовољила челнике црно-белих. Можда ниједна, јер да се пита искључиво Зоран Мирковић остао би Рикардо и на пролеће на Топчидерском брду, пошто су две контролне утакмице у Турксој, без њега на терену, показале да Батинтим има огромне проблеме при реализацији. Опет, стигне ли понуда "јача" од 3.000.000 евра добро би размислили челници освајача Купа Србије, с обзиром да новац од продаје Марка Јанковића италијанском СПАЛ-у није довољан да се покрпе сви издаци, а с друге стране послови у којима су Леонардо да Силва Соуза и Леандре Тавамба завршавали у Саудијској Арабији показују да се клуб испраксовао за трансфере у том делу света.

Позива за Рикарда било је и из Кине, а пошто се у најмногољудннијој држави планете прелазни рок окончава тек 28. фебруара, не би требало искључити и понуду са те дестинације. Чак и кад се сезона у Србији настави.

Иначе, у нашој земљи прелазни рок траје до 8. фебруара, истог оног дана кад Партизан завршава боравак у Анталији, те има времена да Мирковић добије и неко појачање. Највероватније из Суперлиге, размишља се о једном, можда и двојици играча, на које би се искористио део новца од продаје Јанковића. Питање је само на кога ће избор пасти, ако у Хумској процене да им је после Мусе Нџаија, Дејана Георгијевића иРадивоја Босића још неко потребан за наставак сезоне.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар