Još nije kraj u Partizanu!

Saudijci zovu Rikarda Gomeša, rok je 4. februar! U opticaju su i pojačanja iz Srbije!

Fudbal 01.02.2019 | 21:20
Još nije kraj u Partizanu!
Ohrabrenje za Zorana Mirkovića: Rikardo Gomeš ponovo trenira. S druge strane nespokoj među grobarima: i dalje postoji mogućnost da prvi strelac tima napusti Partizan.

Mada je u većini evropskih zemalja 31. januara završen zimski prelazni rok, šanse da crno-beli ostanu bez reprezentativca Zelenortskih Ostrva još postoje. Nisu velike, ali dok se ne zatvori transfer pijaca i u drugim delovima sveta osluškivaće navijači kluba iz Humske 1 informacije vezane za status prvog golgetera Parnog valjka, koji je u petak jutro odradio tek prvi trening od dolaska u Antaliju (u međuvremenu bio povređen).

Pre nekoliko dana pominjalo se da je B opcija za navalu Anderlehta, uz napomenu da Belgijanci na kraju nisu ni slali ponudu, ali jeste ih bilo sa drugih krajeva planete. Preciznije, sa Bliskog istoka. Jedan klub iz Saudijske Arabije pokušao je tokom četvrtka da realizuje transfer Gomeša, pominje se ponuda između 2.500.000 i 3.000.000 evra, da bi na nju iz Partizana odgovorili odrično. Zasad. Uostalom, sportski direktor Ivica Iliev potvrdio je da je "mnogo zvaničnih ponuda bilo" i izrazio uverenje da bivši špic portugalskog Nasionala ostaje, jer je klub "učinio sve da ne ode".

Na taj način stavljena je, umesto tačke, zapeta na Rikardov status, jer prelazni rok u Saudijskoj Arabiji traje do ponedeljka, 4. februara. Posledično tome, vikend bi mogao da označi novi napad Arapa na strelca 14 golova u svim takmičenjima tokom prvog dela sezone, s tim da se još ne zna koja suma novca bi zadovoljila čelnike crno-belih. Možda nijedna, jer da se pita isključivo Zoran Mirković ostao bi Rikardo i na proleće na Topčiderskom brdu, pošto su dve kontrolne utakmice u Turksoj, bez njega na terenu, pokazale da Batintim ima ogromne probleme pri realizaciji. Opet, stigne li ponuda "jača" od 3.000.000 evra dobro bi razmislili čelnici osvajača Kupa Srbije, s obzirom da novac od prodaje Marka Jankovića italijanskom SPAL-u nije dovoljan da se pokrpe svi izdaci, a s druge strane poslovi u kojima su Leonardo da Silva Souza i Leandre Tavamba završavali u Saudijskoj Arabiji pokazuju da se klub ispraksovao za transfere u tom delu sveta.

Poziva za Rikarda bilo je i iz Kine, a pošto se u najmnogoljudnnijoj državi planete prelazni rok okončava tek 28. februara, ne bi trebalo isključiti i ponudu sa te destinacije. Čak i kad se sezona u Srbiji nastavi.

Inače, u našoj zemlji prelazni rok traje do 8. februara, istog onog dana kad Partizan završava boravak u Antaliji, te ima vremena da Mirković dobije i neko pojačanje. Najverovatnije iz Superlige, razmišlja se o jednom, možda i dvojici igrača, na koje bi se iskoristio deo novca od prodaje Jankovića. Pitanje je samo na koga će izbor pasti, ako u Humskoj procene da im je posle Muse Ndžaija, Dejana Georgijevića iRadivoja Bosića još neko potreban za nastavak sezone.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar