Званично: Wилл Григг'с он фире!

Шеста понуда донела највећи трансфер у историји лиге! Трансфер потврђен дан после истека прелазног рока!

Фудбал 01.02.2019 | 20:45
Званично: Wилл Григг'с он фире!
Навикли смо да је Премијер лига у центру пажње током прелазног рока. Навикли смо и да се све звучнији и богатији трансфери реализују и у клубовима из Чемпионшипа који су препуни пара у односу на европске стандарде. Али велика вест данас стиже и из Лиге 1 трећег разреда енегелског фудбала 

Данас је потврђен највећи трансфер у историји енгелског трећелигашког фудбала када су куповине у питању. Сандерленд је у трансферу тешком 3.000.000 фунти ангажовао Wила Грига из Вигана. Са бонусима би трансфер могао да нарасте на чак 4.000.000 фунти. То је у преводу 4.500.000 евра. Да поновимо: клуб из треће лиге! Досадашњи рекорд је држао трансфер десног бека Џона Брејфорда који је 2015. године прешао из Кардифа у Шефилд Јунајтед за 2.070.000 фунти. Вил Григ је подигао лествицу.

И то после ШЕСТЕ узастопне понуде која је на адресу Вигана стгила са Стадиона светслости. Целе зиме је  Сандерленд стезао обруч око Грига, а Виган се опирао. Поготово када је Сандерленд продао нападачаЏоша Мају у Бордо.

Све је почело пре три недеље када је Сандерленд понудио само 250.000 фунти за нападача из Северне Ирске што је у Вигану одбијено с подсмесима. Потом је 18. јануара одбијена и друга понуда Светаца у вредности од пола милиона фунти. Дан касније је стигла и трећа 1.000.000! Латикси су све одбијали…

После неколико дана затишја, Сандерленд се вратио са новом понудом. Четвртом. Нудили су 1.250.000 фунти. Виган је опет одбио! Претпоследњег дана пијаце, сандерленд је на сто ставио 1.500.000 фунти плус још милион кроз бонусе. Узалуд. Виган је инсистирао на цени од 4.000.000 фунти. Коначно, синоћ је договор постигнут. У последњим сатима прелазног рока, Сандерленд је догурао до 4.000.000 фунти, а Виган пристао да у ту суму буду укљчлени и бонуси.

У дану када је љути ривал Њукасл срушио клупски рекорд за Мигела Алмирона, Сандерлендови навијачи су били подједнако срећни што су добили највеће појачање у борби за Чемпионшип. Иако у трећој лиги, овај клуб има огромну подршку навијача. Недавно је против Лутона на тривбанама било 38.000 људи.

Сада ће коначно моћи да запевају: Wилл Григг'с он фире! На-на-на-на-нана-нана-нана…





Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар