Zvanično: Will Grigg's on fire!

Šesta ponuda donela najveći transfer u istoriji lige! Transfer potvrđen dan posle isteka prelaznog roka!

Fudbal 01.02.2019 | 20:45
Zvanično: Will Grigg's on fire!
Navikli smo da je Premijer liga u centru pažnje tokom prelaznog roka. Navikli smo i da se sve zvučniji i bogatiji transferi realizuju i u klubovima iz Čempionšipa koji su prepuni para u odnosu na evropske standarde. Ali velika vest danas stiže i iz Lige 1 trećeg razreda enegelskog fudbala 

Danas je potvrđen najveći transfer u istoriji engelskog trećeligaškog fudbala kada su kupovine u pitanju. Sanderlend je u transferu teškom 3.000.000 funti angažovao Wila Griga iz Vigana. Sa bonusima bi transfer mogao da naraste na čak 4.000.000 funti. To je u prevodu 4.500.000 evra. Da ponovimo: klub iz treće lige! Dosadašnji rekord je držao transfer desnog beka Džona Brejforda koji je 2015. godine prešao iz Kardifa u Šefild Junajted za 2.070.000 funti. Vil Grig je podigao lestvicu.

I to posle ŠESTE uzastopne ponude koja je na adresu Vigana stgila sa Stadiona svetslosti. Cele zime je  Sanderlend stezao obruč oko Griga, a Vigan se opirao. Pogotovo kada je Sanderlend prodao napadačaDžoša Maju u Bordo.

Sve je počelo pre tri nedelje kada je Sanderlend ponudio samo 250.000 funti za napadača iz Severne Irske što je u Viganu odbijeno s podsmesima. Potom je 18. januara odbijena i druga ponuda Svetaca u vrednosti od pola miliona funti. Dan kasnije je stigla i treća 1.000.000! Latiksi su sve odbijali…

Posle nekoliko dana zatišja, Sanderlend se vratio sa novom ponudom. Četvrtom. Nudili su 1.250.000 funti. Vigan je opet odbio! Pretposlednjeg dana pijace, sanderlend je na sto stavio 1.500.000 funti plus još milion kroz bonuse. Uzalud. Vigan je insistirao na ceni od 4.000.000 funti. Konačno, sinoć je dogovor postignut. U poslednjim satima prelaznog roka, Sanderlend je dogurao do 4.000.000 funti, a Vigan pristao da u tu sumu budu ukljčleni i bonusi.

U danu kada je ljuti rival Njukasl srušio klupski rekord za Migela Almirona, Sanderlendovi navijači su bili podjednako srećni što su dobili najveće pojačanje u borbi za Čempionšip. Iako u trećoj ligi, ovaj klub ima ogromnu podršku navijača. Nedavno je protiv Lutona na trivbanama bilo 38.000 ljudi.

Sada će konačno moći da zapevaju: Will Grigg's on fire! Na-na-na-na-nana-nana-nana…





Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar